Artikel top billede

Atea-sagen ruller igen: Fem dømte i bestikkelsessagen vil nu frifindes

Ankesagen blev tirsdag skudt i gang i Østre Landsret, hvor fem dømte i Atea-bestikkelsessagen går efter frifindelse. Skæbnen for tre tidligere Atea-topchefer og to tidligere chefer i Region Sjælland skal nu afgøres over 28 retsdage.

Danmarks måske største bestikkelsesdag nogensinde tager nu endnu en drejning, da ankesagen begyndte tirsdag kl. 09.30.

Fem af de otte dømte mænd i sagen har anket dommen, og går nu efter frikendelse.

"Vi kommer til at lære hinanden godt at kende," fortalte landsdommer Finn Morten Andersen til de opmødte advokater og tiltalte tirsdag morgen.

Det skriver Ritzau.

Landsdommeren refererede til det langstrakte forløb, som Atea-sagen har båret præg af.

Ankesagen er nu gået i gang efter, at fem af de otte involverede i sagen ankede de straffe, som de i sommer blev idømt i Retten i Glostrup.

Anklagen i forhold til de to tidligere chefer i Region Sjælland går på, at de over en årrække har modtaget gaver fra Atea via konto 2840. Det drejer sig om dyre resutaurantbesøg, rejser og andre gaver.

Herunder en rejse til Dubai i november 2014 for at se Fomel 1, som skulle være løbet op i 400.000 kr.

Læs mere: Ankesagen i Ateas bestikkelsessag er på trapperne: "Der er meget på spil i den her sag - det er sidste skud i bøssen"

Vil frikendes

Det drejer sig om tre tidligere topchefer i Atea og to chefer fra Region Sjælland, der nægter sig skyldige, og derfor går efter frifindelse eller en strafnedsættelse.

Det fem dømte:

- Tidligere koncernchef i Atea, Claus Hougesen, der i byretten blev idømt 10 måneders fængsel - heraf tre måneder ubetinget.

- Tidligere CEO i Atea, Peter Hillingsøe Trans, der i byretten blev idømt otte måneders fængsel, heraf tre måneders ubetinget.

- Tidligere salgschef i Atea, Per Juul Andersen, der i byretten blev idømt et års ubetinget fængsel.

- Tidligere it-direktør i Region Sjælland, Michael Mølkær Nielsen, der i byretten blev idømt 40 dages betinget fængsel.

- Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, der i byretten blev idømt halvandet års ubetinget fængsel.

Læs mere: Nu begynder ankesagen i Atea-bestikkelsessagen: Tidligere Atea-topchefer skal for retten igen

Ikke alle dømte ankede sagen

Tidligere salgsdirektør i Atea, Carsten Viggo Willum Ritzau, ankede ikke sin dom i byretten på otte måneders fængsel, heraf tre måneders ubetinget.

Heller ikke tidligere koncern it-chef i Region Sjælland, Michael Steen Hansen, ankede sin dom på 10 måneders fængsel, heraf tre måneders ubetinget.

Atea ankede heller ikke sin dom på en bøde på 10 millioner kroner, som selskabet har betalt.

Læs mere:Bestikkelsessagen kostede Atea store millionbeløb og kunder i 2018 - men 2019 skal være comeback-året: "Nu har vi afsonet vores straf"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.