Artikel top billede

Atea-sagen ruller igen: Fem dømte i bestikkelsessagen vil nu frifindes

Ankesagen blev tirsdag skudt i gang i Østre Landsret, hvor fem dømte i Atea-bestikkelsessagen går efter frifindelse. Skæbnen for tre tidligere Atea-topchefer og to tidligere chefer i Region Sjælland skal nu afgøres over 28 retsdage.

Danmarks måske største bestikkelsesdag nogensinde tager nu endnu en drejning, da ankesagen begyndte tirsdag kl. 09.30.

Fem af de otte dømte mænd i sagen har anket dommen, og går nu efter frikendelse.

"Vi kommer til at lære hinanden godt at kende," fortalte landsdommer Finn Morten Andersen til de opmødte advokater og tiltalte tirsdag morgen.

Det skriver Ritzau.

Landsdommeren refererede til det langstrakte forløb, som Atea-sagen har båret præg af.

Ankesagen er nu gået i gang efter, at fem af de otte involverede i sagen ankede de straffe, som de i sommer blev idømt i Retten i Glostrup.

Anklagen i forhold til de to tidligere chefer i Region Sjælland går på, at de over en årrække har modtaget gaver fra Atea via konto 2840. Det drejer sig om dyre resutaurantbesøg, rejser og andre gaver.

Herunder en rejse til Dubai i november 2014 for at se Fomel 1, som skulle være løbet op i 400.000 kr.

Læs mere: Ankesagen i Ateas bestikkelsessag er på trapperne: "Der er meget på spil i den her sag - det er sidste skud i bøssen"

Vil frikendes

Det drejer sig om tre tidligere topchefer i Atea og to chefer fra Region Sjælland, der nægter sig skyldige, og derfor går efter frifindelse eller en strafnedsættelse.

Det fem dømte:

- Tidligere koncernchef i Atea, Claus Hougesen, der i byretten blev idømt 10 måneders fængsel - heraf tre måneder ubetinget.

- Tidligere CEO i Atea, Peter Hillingsøe Trans, der i byretten blev idømt otte måneders fængsel, heraf tre måneders ubetinget.

- Tidligere salgschef i Atea, Per Juul Andersen, der i byretten blev idømt et års ubetinget fængsel.

- Tidligere it-direktør i Region Sjælland, Michael Mølkær Nielsen, der i byretten blev idømt 40 dages betinget fængsel.

- Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, der i byretten blev idømt halvandet års ubetinget fængsel.

Læs mere: Nu begynder ankesagen i Atea-bestikkelsessagen: Tidligere Atea-topchefer skal for retten igen

Ikke alle dømte ankede sagen

Tidligere salgsdirektør i Atea, Carsten Viggo Willum Ritzau, ankede ikke sin dom i byretten på otte måneders fængsel, heraf tre måneders ubetinget.

Heller ikke tidligere koncern it-chef i Region Sjælland, Michael Steen Hansen, ankede sin dom på 10 måneders fængsel, heraf tre måneders ubetinget.

Atea ankede heller ikke sin dom på en bøde på 10 millioner kroner, som selskabet har betalt.

Læs mere:Bestikkelsessagen kostede Atea store millionbeløb og kunder i 2018 - men 2019 skal være comeback-året: "Nu har vi afsonet vores straf"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere