BREAKINGKæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT-Branchen offentliggør ved en fejl over 2.000 mailadresser / It-milliadærer skyder milliarder i grøn energi / Volkswagen begynder at teste selvkørende biler i Hamborgs gader

IT Branchen offentliggør ved en fejl over 2.000 mailadresser. It-milliadærer skyder milliarder i grøn energi. Volkswagen begynder at teste selvkørende biler i Hamborgs gader. Microsoft og BMW lancerer ny platform. Visma donerer 345 millioner til Team Rynkeby.

Godmorgen til endnu en dag her fra Computerworld, hvor du som altid får dagens overblik over it-nyhederne denne torsdag morgen.

Vi begynder hos IT-Branchen, hvor du især bør læse med, hvis du for nyligt har deltaget i en konference hos brancheforeningen.

IT-Branchen offentliggør ved en fejl over 2.000 mailadresser

2.218 personers e-mailadresser og 619 telefonnumre på personer, der har deltaget i et arrangement har nemlig været frit tilgængelige for de andre deltagere.

Det oplyser IT-Branchen selv i en pressemeddelelse.

Fejlen er sket fordi en funktion i IT-Branchens eventsystem, der skulle give deltagerne mulighed for at tilføje arrangementet til deres egen kalender, var sat forkert op, og derfor fik alle de andre deltagere adgang til hinandens data.

IT-Branchen oplyser, at lækket er meldt til Datatilsynet, og at alle implicerede er blevet informeret.

"Bristen skyldes desværre en menneskelig fejl, som er begået af os selv. Det er en overtrædelse i forhold til persondataforordningen og vores egen politik om, at disse oplysninger ikke er tilgængelige for deltagerne, medmindre det tydeligt fremgår som et vilkår ved tilmelding til eventet,” siger Bjørn Borre, direktør for forretning og medlemsservice i meddelelsen.

It-milliardærer skyder milliarder i grøn energi

Bill Gates, Jeff Bezoz og Jack Ma er stifterne af nogle af verdens største it-virksomheder, og nu smider de sammen med andre rigmænd en milliard dollar i selskabet Breakthrough Energy Ventures.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Målet med investeringen er at investere i grøn energi som elektricitet og teknologi, der kan opbevare elektricitet.

"Hidtil har vedvarende energiteknologi været kendetegnet af langsom opstart, hvor især offentlige investeringer har været brugt i de indledende faser, mens private investorer er trådt til, når teknologierne har været modne til at kunne komme på markedet. Den ofte lange fase mellem disse yderpunkter har savnet investorer, og det er her, at vi kommer ind i billedet," skriver Breakthrough Energy Ventures ifølge Finans.

Volkswagen begynder at teste selvkørende biler i Hamborgs gader

Den tyske bilproducent Volkswagen har taget hul på de første test af selvkørende biler ude i trafikken.

Det er gaderne i den tyske storby Hamborg, der agerer testby for Volkswagen, oplyser bilproducenten.

"For at gøre bilkørsel endnu mere sikkert og komfortabelt, er køretøjerne ikke bare nødt til at blive mere selvstændige og mere intelligente. Byerne er også nødt til at levere et digitalt økosystem, der giver bilerne mulighed for at kommunikere med trafiklys og andre trafiksystemer," lyder det fra forskningschef for Volkswagen, Axel Heinrich.

Det er selvkørende biler på det såkaldte niveau fire, som Volkwagen netop nu er ved at teste.

Microsoft og BMW lancerer ny platform

Vi bliver i bilindustrien, i hvert fald halvt. For et nyt samarbejde mellem Microsoft og bilproducenten BMW skal sikre en bedre udvikling af IoT-enheder i fremtiden.

De to selskaber skal levere en platform, der gennem open source skal være med til at udvikle IoT-enheder.

Det skriver de to selskaber i en pressemeddelelse.

"Bygget på Microsofts Azure industrielle IoT cloud platform er det formålet, at platformen skal levere arkitekturen med open source komponenter baseret på åbne industrielle standarder og åbne datamodeller," skriver de to selskaber i meddelelsen.

Visma donerer 200.000 til Team Rynkeby

Cykelholdet Team Rynkeby, der hvert år cykler sætter kursen mod Paris til fordel for børn med kritiske sygdomme har modtaget et spondorart i den høje ende.

Det er it-selskabet Visma Danmark, der har doneret intet mindre end 200.000 kroner og udstyr for 100.000 kroner til cykelholdet.

"Team Rynkeby er et fantastisk projekt, som vi er glade for at støtte op om. Alvorligt syge børn og deres familier må befinde sig i en fuldkommen ubærlig situation. De har brug for støtte og håb. Vi er glade for at kunne bidrage til initiativet. Vi har selv et håb om at vi kan være med til at lette hverdagen for de familier og børn, der står i en svær situation," siger administrerende direktør hos Visma Software, Mads Rebsdorf.

Donationen fra Visma Danmark er blandt de største nogensinde til Team Rynkeby.