Artikel top billede

Avis: Arbejdet på Apples datacenter i Viborg sat i stå

Arbejdet på Apples store datacenter er angiveligt sat i stå. Flere hundrede håndværkere sendt hjem, skriver lokalavis.

Byggeriet af Apples store datacenter i Foulum uden for Viborg er angiveligt sat i bero.

Det skriver Viborg Folkeblad, som henviser til ‘to uafhængige kilder.’

Disse kilder fortæller samstemmende til avisen, at flere hundrede håndværkere er blevet sendt hjem medbringende deres værktøj.

Det drejer sig angiveligt om mellem 300 og 500 håndværkere - primært danske og irske.

“Det hedder sig, at den irske hovedentreprenør ikke har kunnet aflevere byggeriet til de aftalte tidsfrister. Første deadline var i september sidste år. Anden deadline er april i år, og den tidsfrist kommer heller ikke til at holde,” skriver avisen.

Apple har planlagt i alt otte datahaller på byggegrunden nogle kilometer uden for Viborg med en samlet længde på flere kilometer.

Apple har betalt 23 millioner kroner for grunden via datterselskabet Oconee Limited, der hører hjemme i Irland. Byggeriet gik i gang i 2016.

Byggeriet på i alt 250.000 kvadratmeter ventes at være fuldt udbygget i 2026. Første etape består af 35.000 kvadratmeter.

Læs også:

Viborg Kommune og Søren Pape beskyldes for at have spildt 165 millioner kroner på Apples datacenter i Viborg

Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere