61 danske banker åbner for Apple Pay: Men forbrugerråd mener, at Apple misbruger sin positon

61 danske banker vil fremover anvende Apple Pay. Forbrugerrådet Tænk er betænkelig. For Apple misbruger sin position, mener rådet.

Forbrugerrådet Tænk er bekymret og betænkelig, efter 19 danske pengeinstittutter tidligere på ugen lancerede Apple Pay, mens 39 banker har besluttet at lancere Apple Py senere, skriver Børsen.

Blandt dem er de største banker herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Flere store danske banker er på vej med Apple Pay til kunderne

Ifølge avisen mener forbrugerrådet, at Apple udnytter sin dominerende markedsposition på en måde, der gør, at rivaliserende løsninger ikke kan komme ind på markedet.

Det skyldes, at kun Apple Pay i iPhones kan anvende NFC-teknologien, mens alle andre betalingsløsninger i iPhone skal anvende det langsommere Bluetooth.

“Det er jo konkurrencemæssigt betænkeligt, hvis en stor virksomhed som Apple kan misbruge sin dominerende markedsposition til at forhindre konkurrerende løsninger i at komme ind på markedet, og det er sådan set det, vi mener, er tilfældet her," siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk og medlem af Nationalbankens betalingsråd Vagn Jelsøe til avisen.

Ifølge avisen er der ikke noget til hinder for, at Apple kan udsende en opdatering, der åbner for, at også andre løsninger kan anvende telefonernes NFC-teknologi.

Forbrugerådet har tidligere været i kødet på Apple Pay.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet anmelder Apple Pay til Konkurrencestyrrelsen

Apples anvendelse af NFC-teknologien har også været genstand for diskussion i Norge, hvor Apple ligeledes har været kritiseret for at udelukke konkurrenterne.

Det kan du læse mere om her: Apple Pay kan være ulovlig i Norge - blokerer for andre betalingsløsninger

Læs også:

Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Premium
Atea, Ricoh og Konica Minolta skal levere printere og kopimaskiner for 800 millioner kroner til staten og kommunerne
Den nye rammeaftale 50.10 Kopi og Print er på plads, og det bliver Atea, Ricoh og Konica Minolta der skal levere printere og kopimaskiner til staten og i alt 80 danske kommuner.
Computerworld
Apple tilbagekalder: Stop straks med at anvende disse MacBook Pro-computere - de kan bryde i brand
Apple tilbagekalder MacBook-computere på grund af brandfare og opfordrer brugerne til omgående at stoppe med at anvende dem. Se hvilke MacBook-computere, der er ramt her.
Job & Karriere
På jagt efter et nyt ingeniør-job? Her er otte attraktive stillinger, der er ledige netop nu
Find dit nye ingeniørjob her. Lige nu er der ledige stillinger hos blandt andet E-boks, Milestone Systems og Georg Jensen.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.