Artikel top billede

61 danske banker åbner for Apple Pay: Men forbrugerråd mener, at Apple misbruger sin positon

61 danske banker vil fremover anvende Apple Pay. Forbrugerrådet Tænk er betænkelig. For Apple misbruger sin position, mener rådet.

Forbrugerrådet Tænk er bekymret og betænkelig, efter 19 danske pengeinstittutter tidligere på ugen lancerede Apple Pay, mens 39 banker har besluttet at lancere Apple Py senere, skriver Børsen.

Blandt dem er de største banker herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Flere store danske banker er på vej med Apple Pay til kunderne

Ifølge avisen mener forbrugerrådet, at Apple udnytter sin dominerende markedsposition på en måde, der gør, at rivaliserende løsninger ikke kan komme ind på markedet.

Det skyldes, at kun Apple Pay i iPhones kan anvende NFC-teknologien, mens alle andre betalingsløsninger i iPhone skal anvende det langsommere Bluetooth.

“Det er jo konkurrencemæssigt betænkeligt, hvis en stor virksomhed som Apple kan misbruge sin dominerende markedsposition til at forhindre konkurrerende løsninger i at komme ind på markedet, og det er sådan set det, vi mener, er tilfældet her," siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk og medlem af Nationalbankens betalingsråd Vagn Jelsøe til avisen.

Ifølge avisen er der ikke noget til hinder for, at Apple kan udsende en opdatering, der åbner for, at også andre løsninger kan anvende telefonernes NFC-teknologi.

Forbrugerådet har tidligere været i kødet på Apple Pay.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet anmelder Apple Pay til Konkurrencestyrrelsen

Apples anvendelse af NFC-teknologien har også været genstand for diskussion i Norge, hvor Apple ligeledes har været kritiseret for at udelukke konkurrenterne.

Det kan du læse mere om her: Apple Pay kan være ulovlig i Norge - blokerer for andre betalingsløsninger

Læs også:

Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.