61 danske banker åbner for Apple Pay: Men forbrugerråd mener, at Apple misbruger sin positon

61 danske banker vil fremover anvende Apple Pay. Forbrugerrådet Tænk er betænkelig. For Apple misbruger sin position, mener rådet.

Forbrugerrådet Tænk er bekymret og betænkelig, efter 19 danske pengeinstittutter tidligere på ugen lancerede Apple Pay, mens 39 banker har besluttet at lancere Apple Py senere, skriver Børsen.

Blandt dem er de største banker herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Flere store danske banker er på vej med Apple Pay til kunderne

Ifølge avisen mener forbrugerrådet, at Apple udnytter sin dominerende markedsposition på en måde, der gør, at rivaliserende løsninger ikke kan komme ind på markedet.

Det skyldes, at kun Apple Pay i iPhones kan anvende NFC-teknologien, mens alle andre betalingsløsninger i iPhone skal anvende det langsommere Bluetooth.

“Det er jo konkurrencemæssigt betænkeligt, hvis en stor virksomhed som Apple kan misbruge sin dominerende markedsposition til at forhindre konkurrerende løsninger i at komme ind på markedet, og det er sådan set det, vi mener, er tilfældet her," siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk og medlem af Nationalbankens betalingsråd Vagn Jelsøe til avisen.

Ifølge avisen er der ikke noget til hinder for, at Apple kan udsende en opdatering, der åbner for, at også andre løsninger kan anvende telefonernes NFC-teknologi.

Forbrugerådet har tidligere været i kødet på Apple Pay.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet anmelder Apple Pay til Konkurrencestyrrelsen

Apples anvendelse af NFC-teknologien har også været genstand for diskussion i Norge, hvor Apple ligeledes har været kritiseret for at udelukke konkurrenterne.

Det kan du læse mere om her: Apple Pay kan være ulovlig i Norge - blokerer for andre betalingsløsninger

Læs også:

Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.