Artikel top billede

61 danske banker åbner for Apple Pay: Men forbrugerråd mener, at Apple misbruger sin positon

61 danske banker vil fremover anvende Apple Pay. Forbrugerrådet Tænk er betænkelig. For Apple misbruger sin position, mener rådet.

Forbrugerrådet Tænk er bekymret og betænkelig, efter 19 danske pengeinstittutter tidligere på ugen lancerede Apple Pay, mens 39 banker har besluttet at lancere Apple Py senere, skriver Børsen.

Blandt dem er de største banker herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Flere store danske banker er på vej med Apple Pay til kunderne

Ifølge avisen mener forbrugerrådet, at Apple udnytter sin dominerende markedsposition på en måde, der gør, at rivaliserende løsninger ikke kan komme ind på markedet.

Det skyldes, at kun Apple Pay i iPhones kan anvende NFC-teknologien, mens alle andre betalingsløsninger i iPhone skal anvende det langsommere Bluetooth.

“Det er jo konkurrencemæssigt betænkeligt, hvis en stor virksomhed som Apple kan misbruge sin dominerende markedsposition til at forhindre konkurrerende løsninger i at komme ind på markedet, og det er sådan set det, vi mener, er tilfældet her," siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk og medlem af Nationalbankens betalingsråd Vagn Jelsøe til avisen.

Ifølge avisen er der ikke noget til hinder for, at Apple kan udsende en opdatering, der åbner for, at også andre løsninger kan anvende telefonernes NFC-teknologi.

Forbrugerådet har tidligere været i kødet på Apple Pay.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet anmelder Apple Pay til Konkurrencestyrrelsen

Apples anvendelse af NFC-teknologien har også været genstand for diskussion i Norge, hvor Apple ligeledes har været kritiseret for at udelukke konkurrenterne.

Det kan du læse mere om her: Apple Pay kan være ulovlig i Norge - blokerer for andre betalingsløsninger

Læs også:

Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere