Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Forbrugerrådet anmelder Apple Pay til Konkurrencestyrrelsen

Apple Pay understøtter ikke Dankort, men kun gebyrtunge betalingskort som Visa og Mastercard. Derfor er løsningen nu blevet anmeldt til Konkurrencestyrelsen

Apples betalingsløsning Apple Pay er nu blevet anmeldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen af Forbrugerrådet Tænk.

Det skriver DR.

Forbrugerrådet Tænk mener, at Apple Pay er i strid med konkurrenceloven, fordi løsningen i øjeblikket ikke understøtter det danske Dankort, men kun Visa og Mastercard, der har gebyrer, der er op til 10 gange højere end på et Dankort.

Læs også: Her er forretningsmodellen bag Apple Pay: Bliver gratis for forbrugere og butikkerne, men dyr for bankerne

Forbrugerrådet: Regningen ender hos forbrugeren
Det er dog gratis for den enkelte forbruger at anvende Apple Pay, men butikkerne kan risikerer at blive ramt af stigende udgifter, hvis flere kunder vælger at betale med Visa eller Mastercard via Apple Pay.

“Denne betalingsløsning er hverken til fordel for os som forbrugere eller for de virksomheder, hvor vi skal ned at betale. Vi bliver tvunget til at bruge et udenlandsk betalingskort. Det er dyrere for de butikker, vi handler i, og derfor er det også i sidste ende dyrere for forbrugerne,” siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet, til DR.

Læs også: Coop med opråb til kunderne: Drop Apple Pay og brug Dankort i stedet

Den manglende understøttelse af Dankortet har blandt fået Coop til at opfordre sine kunder til at bruge deres almindelige Dankort i stedet for Apple Pay. 

"Man kan godt bruge Apple Pay i vores butikker, men vi vil sådan set hellere have, at kunderne bruger Dankort, fordi det er enklere og billigere, og kunderne har en lang historik med kortet”, sagde Jan Madsen, koncerndirektør hos Coop, til Børsen i sidste måned. 

Indtil videre understøttes Apple Pay kun af Nordea og Jyske Bank, og sidstnævnte oplyser til DR, at 30.000 kunder allerede har tilmeldt sig Apple Pay.

Forbrugerrådet Tænk har ifølge DR også bedt Konkurrencestyrrelsen at undersøge de begrænsninger, som Apple har lagt ned over adgangen til iPhonens NFC-chip.

Her er Apple Pay den eneste betalingsløsning, der har adgang til NFC-chippens, men konkurrerende betalingsløsnigner er tvunget til at gøre brug af betalinger via eksempelvis bluetooth eller QR-koder. 

Læs også: 
Indsigt: Fire vigtige detaljer om Apple Pays indtog i Danmark  

Test af Apple Pay i dansk butik: "Det er seriøst smart"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere