Artikel top billede

Telia og Ewii går sammen i stor bredbåndsaftale: Telia flytter bredbåndskunder over på Ewiis fibernet

Telia og det jyske energiselskab Ewii går sammen bredbåndslevering i Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen og Middelfart. “Den nye aftale er blandt de første af sin art i Danmark,” lyder det fra selskaberne.

Telia og energiselskabet Ewii giver hinanden håndslag på en ny partneraftale om levering af fiberbredbånd i Trekantsområdet.

Aftalen betyder, at alle Telias bredbåndskunder i området omkring Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen og Middelfart fra sommer vil blive flyttet over på Ewiis fibernet.

Til gengæld vil Ewii nyde godt af det, som Telia kalder for ‘teleselskabets kommercielle kompetencer.’

Parterne kalder aftalen for ‘den første af sin slags i Danmark.’

“Jeg er meget stolt over, at EWII nu kan præsentere kunderne i Trekantområdet for en ny udbyder på vores fibernet. Det betyder flere valg og flere muligheder, og det er med til at gøre fibernettet endnu mere attraktivt,” lyder det fra CEO i Ewii, Lars Bonderup Bjørn, i en udsendt meddelelse.

Energiselskabet meddeler, at omkring 40.000 husstande i området i dag har installeret en fiberforbindelse fra Ewii, mens yderligere 65.000 husstande har kablerne liggende i vejen lige uden for huset.

For Telia betyder aftalen, at selskabet kan forsyne flere danskere med hurtigere fiberløsninger, meddeler selskabet.

“Vi glæder os til at kunne forsyne endnu flere kunder i trekantområdet med hurtige fiberløsninger, som understøtter kundernes behov for fremtidens teleløsninger. Dermed kan vi tilbyde høj bredbåndshastighed kombineret med attraktive services som blandt andet Telia TV, HBO, Spotify og stærke mobilabonnementer med fri data,” meddeler Telia-direktør Morten Bentzen.

Ewii har sat op mod en milliard kroner af til at udrulle fibernet i Trekantsområdet.

Det kan du læse mere om her: EWII vil investere op mod en milliard kroner i fiber: "Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme"

Læs også:

Fibernet på vej til tusindvis af husstande på Sjælland: Se hvilket områder her

Telia Danmark har skåret 17 procent af medarbejderstaben væk og tabt tusindvis af kunder i det seneste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere