Artikel top billede

Telia og Ewii går sammen i stor bredbåndsaftale: Telia flytter bredbåndskunder over på Ewiis fibernet

Telia og det jyske energiselskab Ewii går sammen bredbåndslevering i Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen og Middelfart. “Den nye aftale er blandt de første af sin art i Danmark,” lyder det fra selskaberne.

Telia og energiselskabet Ewii giver hinanden håndslag på en ny partneraftale om levering af fiberbredbånd i Trekantsområdet.

Aftalen betyder, at alle Telias bredbåndskunder i området omkring Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen og Middelfart fra sommer vil blive flyttet over på Ewiis fibernet.

Til gengæld vil Ewii nyde godt af det, som Telia kalder for ‘teleselskabets kommercielle kompetencer.’

Parterne kalder aftalen for ‘den første af sin slags i Danmark.’

“Jeg er meget stolt over, at EWII nu kan præsentere kunderne i Trekantområdet for en ny udbyder på vores fibernet. Det betyder flere valg og flere muligheder, og det er med til at gøre fibernettet endnu mere attraktivt,” lyder det fra CEO i Ewii, Lars Bonderup Bjørn, i en udsendt meddelelse.

Energiselskabet meddeler, at omkring 40.000 husstande i området i dag har installeret en fiberforbindelse fra Ewii, mens yderligere 65.000 husstande har kablerne liggende i vejen lige uden for huset.

For Telia betyder aftalen, at selskabet kan forsyne flere danskere med hurtigere fiberløsninger, meddeler selskabet.

“Vi glæder os til at kunne forsyne endnu flere kunder i trekantområdet med hurtige fiberløsninger, som understøtter kundernes behov for fremtidens teleløsninger. Dermed kan vi tilbyde høj bredbåndshastighed kombineret med attraktive services som blandt andet Telia TV, HBO, Spotify og stærke mobilabonnementer med fri data,” meddeler Telia-direktør Morten Bentzen.

Ewii har sat op mod en milliard kroner af til at udrulle fibernet i Trekantsområdet.

Det kan du læse mere om her: EWII vil investere op mod en milliard kroner i fiber: "Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme"

Læs også:

Fibernet på vej til tusindvis af husstande på Sjælland: Se hvilket områder her

Telia Danmark har skåret 17 procent af medarbejderstaben væk og tabt tusindvis af kunder i det seneste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.