Artikel top billede

Fibernet på vej til tusindvis af husstande på Sjælland: Se hvilket områder her

Seas-Nve er klar med konkrete planer for den store udrulning af fiber, som selskabet varslede i fjor: 7.500 husstande i det vestlige Sjælland får fibernet inden nytår. Se her, hvilke områder, det drejer sig om.

Omkring 7.500 husstande i det vestlige Sjælland vil inden nytår kunne få glæde af lynhurtig fibernet.

Fiberselskabet Fibia står nemlig klar med gravemaskinerne og vil i løbet af 2019 grave fiber ned til de mange husstande, som primært ligger i Nykøbing Sjælland i Nordvestsjælland samt Mullerup Strand syd for Kalundborg.

Fibia meddeler i denne meddelelse, at selskabet har oplevet stor opbakning for planerne i de pågældende områder.

“Det viser, at der er et behov og en efterspørgsel og det matcher vores ambition om at rulle fibernet ud, hvor der er lokal opbakning samtidig med, at vi både bidrager til at løse et samfundsproblem og foretager en langsigtet investering, der over tid også bliver en god forretning,” lyder det fra direktør Casper Holst-Christensen.

Fibia ejes af energiselskabet Seas-Nve, der i efteråret 2018 meddelte, at det var klar til at investere milliarder af kroner i udrulning af fibernet i Danmark.

Fibia er således klar til over de kommende år at investere 3,4 milliarder kroner i fibernet-udrulning på Sjælland, Lolland og Falster.

Fibia er allerede godt i gang, i det 90 procent af husstandene i Sydlolland i for en måneds tid siden blev tilbudt at blive koblet på fibernet fra selskabet, hedder det.

Det er målet, at samtlige brugere i de pågældende områder skal have adgang til 1Gbit/s inden udgangen af 2023.

I dag har under halvdelen af husstandene i de pågældende områder adgang til fibernet.

“I alt investeres der 3.4 milliarder kroner på Sjælland og øerne og 1.2 milliarder kroner i Østjylland i udrulning af fibernet,” lyder det fra Fibia.

Energiselskabet Ewii, der dækker dele af Jylland, vil ligeledes investere en milliard kroner i udrulningen af fiber i området omkring Frederica, Kolding, Vejle og Middelfart.

“Vi har en ambition om at etablere et af de første samfund i verden – måske det første – der har fuldt udbygget infrastruktur på fiberområdet med service- og reaktionstider svarende til el, vand og varme,” har Ewii-direktør Lars Bonderup Bjørn tidligere meddelet.

Det kan du læse mere om her: EWII vil investere op mod en milliard kroner i fiber: "Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme"

Også TDC er godt i gang med udrulle fiber.

Det kan du læse mere om her: TDC i gang med første bølge af fiberudrulning: 4.000 husstande i disse byer står først i køen til gratis tilslutning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere