Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Skilsmisse-aftale på plads: Jeff Bezos beholder kontrollen over Amazon - konen får 245 milliarder kroner

Jeff Bezos beholder med ny aftale kontrollen over Amazon, selv om hans ex-kone MacKenzie Bezos nu overtager 25 procent af Jeff Bezos aktier i forbindelse med parrets skilsmisse.

Det koster dyrt at blive skilt for verdens rigeste mand, Amazon-stifter Jeff Bezos - men ikke så dyrt, at det får konsekvenser for hverken livsstil eller Amazon.

Han og hans hustru gennem 25 år, MacKenzie Bezos, meddelte for nogle måneder siden, at de skulle skilles.

Og da Jeff Bezos er storaktionær i Amazon, rejste det straks bekymringer om, hvorvidt det ville få konsekvenser for det store selskab, hvis hustruen skulle overtage halvdelen af hans aktier.

Det kan du læse mere om her: Jeff Bezos-skilsmisse kan få enorme konsekvenser

Med en ny skilmisseaftale bliver bekymringerne nu manet i jorden.

Jeff Bezos og MacKenzie Bezos har nemlig aftalt, at MacKenzie Bezos får 25 procent af Jeff Bezos Amazon-aktier - men at Jeff Bezos beholder stemme-retten over aktierne.

Jeff Bezos ejer 16,3 procent af aktierne i Amazon. Desuden ejer han Washington Post og ejer også rumraket-selskabet Blue Origin.

I kroner og øre betyder det, at MacKenzie Bezos får aktier til en værdi af 36 milliarder dollar - omkring 245 milliarder kroner.

På Twitter skriver MacKenzie Bezos, at hun er ‘taknemmelig over at have afsluttet afslutningsprocessen med Jeff med støtte fra hinanden og alle, der har rakt ud til os med venlighed.’

“Jeg er lykkelig over at give ham alle mine aktiver i Washington Post og Blue Origin og 75 procent af vores Amazon-aktier plus mine aktiers stemme-rettigheder for at understøtte hans vedvarende bidrag til dette fantastiske selskab,” skriver MacKenzie Bezos.

De to har fire børn sammen.

Læs også: Se opsigtsvækkende post fra Jeff Bezos: Amerikansk avis har afpresset mig med nøgenbilleder og intime sms'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere