Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler

Det er en kæmpeopgave at fusionere de tre store leverandører af it-systemer til bankerne, som kommer til at ligge langt ude i fremtiden - hvis det overhovedet sker.

En eventuel fusion mellem de tre bank-centraler BEC, SDC og Bankdata kommer til at ligge langt ude i fremtiden, men derfor kan det godt ske.

Fformanden for BEC, Gert Jonassen, siger til FinansWatch, at han tror, at en eventuel fusion ligger langt ude i horisonten, og at intet tyder på, at en fusion skulle være blevet nemmere at gennemføre om 10 år.

Danmark kan synes at være et lille land til at huse hele tre datacentraler til bankerne, og en eventuel fusion vil kunne give stordriftsfordele og store besparelser - ikke mindst når det gælder compliance og investeringer i tiltag, der skal sikre overholdelse af love og regler.

Her har BEC tidligere meldt ud, at selskabet har investeret massivt.

Det kan du læse mere om her: Bølge af nye love tvinger BEC til at bruge flere hundrede millioner kroner på compliance: "Det suger udviklingskræfter væk fra vores innovative udvikling"

Ifølge Gert Jonassen har der tidligere været tale om fusion mellem SDC og BEC. Dengang viste det sig, at et fusionsprojekt ville koste halvanden milliard kroner og tage syv år, hvilket blev ‘for tungt,’ siger han.

Nu er planerne mere eller mindre skrinlagte.

“Sandsynligheden for, at det skulle blive nemmere at fusionere om 10 år, den er ikke særlig stor. Men alligevel, hvis man tager en beslutning om ikke at være religiøse med sine systemer og arbejde sammen om fællesløsninger, så kan vi måske rykke på noget. Der er jo heller ikke nogen af os, der diskuterer, hvilket tekstbehandlingsværktøj vi har på computeren eller ringer til Microsoft for at bede dem lave det om, så det passer til lige præcis vores forretning," siger Gert Jonassen, til mediet.

Læs også:

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"

JN Data har tabt millioner for første gang i årevis efter påbud og sikkerheds-udfordringer: Men direktør Søren Lindgaard er helt upåvirket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere