Artikel top billede

Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler

Det er en kæmpeopgave at fusionere de tre store leverandører af it-systemer til bankerne, som kommer til at ligge langt ude i fremtiden - hvis det overhovedet sker.

En eventuel fusion mellem de tre bank-centraler BEC, SDC og Bankdata kommer til at ligge langt ude i fremtiden, men derfor kan det godt ske.

Fformanden for BEC, Gert Jonassen, siger til FinansWatch, at han tror, at en eventuel fusion ligger langt ude i horisonten, og at intet tyder på, at en fusion skulle være blevet nemmere at gennemføre om 10 år.

Danmark kan synes at være et lille land til at huse hele tre datacentraler til bankerne, og en eventuel fusion vil kunne give stordriftsfordele og store besparelser - ikke mindst når det gælder compliance og investeringer i tiltag, der skal sikre overholdelse af love og regler.

Her har BEC tidligere meldt ud, at selskabet har investeret massivt.

Det kan du læse mere om her: Bølge af nye love tvinger BEC til at bruge flere hundrede millioner kroner på compliance: "Det suger udviklingskræfter væk fra vores innovative udvikling"

Ifølge Gert Jonassen har der tidligere været tale om fusion mellem SDC og BEC. Dengang viste det sig, at et fusionsprojekt ville koste halvanden milliard kroner og tage syv år, hvilket blev ‘for tungt,’ siger han.

Nu er planerne mere eller mindre skrinlagte.

“Sandsynligheden for, at det skulle blive nemmere at fusionere om 10 år, den er ikke særlig stor. Men alligevel, hvis man tager en beslutning om ikke at være religiøse med sine systemer og arbejde sammen om fællesløsninger, så kan vi måske rykke på noget. Der er jo heller ikke nogen af os, der diskuterer, hvilket tekstbehandlingsværktøj vi har på computeren eller ringer til Microsoft for at bede dem lave det om, så det passer til lige præcis vores forretning," siger Gert Jonassen, til mediet.

Læs også:

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"

JN Data har tabt millioner for første gang i årevis efter påbud og sikkerheds-udfordringer: Men direktør Søren Lindgaard er helt upåvirket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.