Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler

Det er en kæmpeopgave at fusionere de tre store leverandører af it-systemer til bankerne, som kommer til at ligge langt ude i fremtiden - hvis det overhovedet sker.

En eventuel fusion mellem de tre bank-centraler BEC, SDC og Bankdata kommer til at ligge langt ude i fremtiden, men derfor kan det godt ske.

Fformanden for BEC, Gert Jonassen, siger til FinansWatch, at han tror, at en eventuel fusion ligger langt ude i horisonten, og at intet tyder på, at en fusion skulle være blevet nemmere at gennemføre om 10 år.

Danmark kan synes at være et lille land til at huse hele tre datacentraler til bankerne, og en eventuel fusion vil kunne give stordriftsfordele og store besparelser - ikke mindst når det gælder compliance og investeringer i tiltag, der skal sikre overholdelse af love og regler.

Her har BEC tidligere meldt ud, at selskabet har investeret massivt.

Det kan du læse mere om her: Bølge af nye love tvinger BEC til at bruge flere hundrede millioner kroner på compliance: "Det suger udviklingskræfter væk fra vores innovative udvikling"

Ifølge Gert Jonassen har der tidligere været tale om fusion mellem SDC og BEC. Dengang viste det sig, at et fusionsprojekt ville koste halvanden milliard kroner og tage syv år, hvilket blev ‘for tungt,’ siger han.

Nu er planerne mere eller mindre skrinlagte.

“Sandsynligheden for, at det skulle blive nemmere at fusionere om 10 år, den er ikke særlig stor. Men alligevel, hvis man tager en beslutning om ikke at være religiøse med sine systemer og arbejde sammen om fællesløsninger, så kan vi måske rykke på noget. Der er jo heller ikke nogen af os, der diskuterer, hvilket tekstbehandlingsværktøj vi har på computeren eller ringer til Microsoft for at bede dem lave det om, så det passer til lige præcis vores forretning," siger Gert Jonassen, til mediet.

Læs også:

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"

JN Data har tabt millioner for første gang i årevis efter påbud og sikkerheds-udfordringer: Men direktør Søren Lindgaard er helt upåvirket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere