København Kommunes kæmpe Office 365-projekt til 60 millioner lå ubrugt hen i ni måneder

Problemerne med udrulningen af København Kommunes store Office 365-projekt har længe været kendt, men kommer regningen. Københavns Kommunes betalte 60 millioner kroner for Office 365, men størstedelen af software-licenserne blev slet ikke brugt i op til ni måneder efter købet.

Københavns Kommune betalte 60 millioner for tre års brug af Microsoft Office 365-licenser til 10.000 ansatte i kommunen, men selvom den første betaling allerede faldt i juli 2017, blev størstedelen af software-licenserne først taget i brug op til ni måneder senere.

Det skriver Berlingske på baggrund af en aktindsigt.

Ifølge mediets oplysninger betyder det, at Københavns Kommune, ifølge har betalt mindst ti millioner kroner for software, der ikke er blevet brugt.

Læs også: 'Kunne du tænke dig at bruge dit it-system noget mere?' Sådan transformerer Formpipe selskabet fra uforudsigeligt engangssalg til forudsigelig abonnementsforretning

Den oprindelige plan var, at alle licenser skulle være taget i brug inden for fem måneder efter indkøbet, men den plan blev efterfølgende justeret til en målsætning om, at alle licenserne var taget i brug et år efter indkøbet.

En af årsagerne til, at softwaren lå ubrugt i så lang tid var, at Københavns Kommune skulle udskifte 5.300 computere, da de ikke var stærke nok til at kunne trække Office 365, ligesom medarbejdernes uddannelse i at bruge systemet også kom sent i gang i foråret 2018.

"Ingen vidste, da man godkendte projektet, hvor stort det endte med at blive, og hvor store forandringer det medførte," fortalte digitaliseringschef hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune, Ina Corydon til Computerworld, i februar, da Computerworld satte fokus på det problemfyldte projekt.

Det kan du læse mere om her: Office 365-projekt i Københavns Kommune blev en stor mundfuld: Der manglede penge og en konkret plan - projektet blev langt større end forventetYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.