København Kommunes kæmpe Office 365-projekt til 60 millioner lå ubrugt hen i ni måneder

Problemerne med udrulningen af København Kommunes store Office 365-projekt har længe været kendt, men kommer regningen. Københavns Kommunes betalte 60 millioner kroner for Office 365, men størstedelen af software-licenserne blev slet ikke brugt i op til ni måneder efter købet.

Københavns Kommune betalte 60 millioner for tre års brug af Microsoft Office 365-licenser til 10.000 ansatte i kommunen, men selvom den første betaling allerede faldt i juli 2017, blev størstedelen af software-licenserne først taget i brug op til ni måneder senere.

Det skriver Berlingske på baggrund af en aktindsigt.

Ifølge mediets oplysninger betyder det, at Københavns Kommune, ifølge har betalt mindst ti millioner kroner for software, der ikke er blevet brugt.

Læs også: 'Kunne du tænke dig at bruge dit it-system noget mere?' Sådan transformerer Formpipe selskabet fra uforudsigeligt engangssalg til forudsigelig abonnementsforretning

Den oprindelige plan var, at alle licenser skulle være taget i brug inden for fem måneder efter indkøbet, men den plan blev efterfølgende justeret til en målsætning om, at alle licenserne var taget i brug et år efter indkøbet.

En af årsagerne til, at softwaren lå ubrugt i så lang tid var, at Københavns Kommune skulle udskifte 5.300 computere, da de ikke var stærke nok til at kunne trække Office 365, ligesom medarbejdernes uddannelse i at bruge systemet også kom sent i gang i foråret 2018.

"Ingen vidste, da man godkendte projektet, hvor stort det endte med at blive, og hvor store forandringer det medførte," fortalte digitaliseringschef hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune, Ina Corydon til Computerworld, i februar, da Computerworld satte fokus på det problemfyldte projekt.

Det kan du læse mere om her: Office 365-projekt i Københavns Kommune blev en stor mundfuld: Der manglede penge og en konkret plan - projektet blev langt større end forventetYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Region Nordjylland vælger Systematic som leverandør af stort EPJ-system: Danmarks EPJ-landskab nu reelt delt i to
Region Nordjylland vælger Systematic som leverandør af regionens kommende EPJ-løsning. Med beslutningen er Danmark nu reelt delt op i to på EPJ-området. “Det giver god mening,” siger regionsrådsformand. Se her, hvor mange brugere Systematic-systemet Columna nu står til at få i Danmark.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
Job & Karriere
På jagt efter et nyt ingeniør-job? Her er otte attraktive stillinger, der er ledige netop nu
Find dit nye ingeniørjob her. Lige nu er der ledige stillinger hos blandt andet E-boks, Milestone Systems og Georg Jensen.
White paper
Introduktion til Microsoft Dynamics 365 Business Central
Microsoft Dynamics 365 Business Central er til små og mellemstore virksomheder. En fleksible løsning, der er let at tilpasse og som via automatisering giver virksomheder, det de behøver her og nu for at udvikle sig og vokse hurtigt. Få en introduktion til løsningen gennem fem korte demovideoer, som stiller skarpt på brugerfladen, synergieffekt, intelligens og fleksibilitet, samt giver dig vores bud på, hvordan du kommer godt i gang med Business Central.