Artikel top billede

København Kommunes kæmpe Office 365-projekt til 60 millioner lå ubrugt hen i ni måneder

Problemerne med udrulningen af København Kommunes store Office 365-projekt har længe været kendt, men kommer regningen. Københavns Kommunes betalte 60 millioner kroner for Office 365, men størstedelen af software-licenserne blev slet ikke brugt i op til ni måneder efter købet.

Københavns Kommune betalte 60 millioner for tre års brug af Microsoft Office 365-licenser til 10.000 ansatte i kommunen, men selvom den første betaling allerede faldt i juli 2017, blev størstedelen af software-licenserne først taget i brug op til ni måneder senere.

Det skriver Berlingske på baggrund af en aktindsigt.

Ifølge mediets oplysninger betyder det, at Københavns Kommune, ifølge har betalt mindst ti millioner kroner for software, der ikke er blevet brugt.

Læs også: 'Kunne du tænke dig at bruge dit it-system noget mere?' Sådan transformerer Formpipe selskabet fra uforudsigeligt engangssalg til forudsigelig abonnementsforretning

Den oprindelige plan var, at alle licenser skulle være taget i brug inden for fem måneder efter indkøbet, men den plan blev efterfølgende justeret til en målsætning om, at alle licenserne var taget i brug et år efter indkøbet.

En af årsagerne til, at softwaren lå ubrugt i så lang tid var, at Københavns Kommune skulle udskifte 5.300 computere, da de ikke var stærke nok til at kunne trække Office 365, ligesom medarbejdernes uddannelse i at bruge systemet også kom sent i gang i foråret 2018.

"Ingen vidste, da man godkendte projektet, hvor stort det endte med at blive, og hvor store forandringer det medførte," fortalte digitaliseringschef hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune, Ina Corydon til Computerworld, i februar, da Computerworld satte fokus på det problemfyldte projekt.

Det kan du læse mere om her: Office 365-projekt i Københavns Kommune blev en stor mundfuld: Der manglede penge og en konkret plan - projektet blev langt større end forventetPremium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.