Artikel top billede

Kendt it-mand har tabt 900 millioner kroner på bitcoin i fejlslagen investering

Stifteren af den japanske gigant Softbank har tabt næsten 900 millioner kroner på en heftig investering i bitcoin.

130 millioner dollar. Eller hvad der svarer til næsten 900 millioner kroner.

Så meget måtte grundlæggeren af den japanske gigant Softbank, Masayoshi Son, vinke farvel til af sin personlige formue på grund af en fejlslået investering i bitcoin.

Ifølge Wall Street Journal investerede den rige japaner det anseelige beløb i bitcoin i netop den periode, hvor prisen på kryptovalutaen toppede.

Det var i efteråret 2017, hvor bitcoin-kursen kortvarigt rundede 20.000 dollar, hvorefter den eksploderede og dykkede meget kraftigt.

Det kan du læse mere om her: Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december

Ifølge avisen blev investeringen foretaget på anbefaling af en forretningsforbindelse, der solgte sit selskab til Softbank i 2017.

Masayoshi Son er Japans rigeste person, og han er kendt for sine meget store investeringer, der har medført både store gevinster og store tab.

Han har således tjent kassen på sine tidligere investeringer i Amazon, men er samtidig kendt som den person i verdenshistorien, der har tabt flest penge - nemlig under dotcom-krisen, hvor hans formue skrumpede med mange milliarder dollar.

Softbank med hovedkvarter i Tokyo ejer dele af blandt andet Sprint, Alibaba, Yaho Japan, Uber, Didi Chuxing, Nvida og en række andre tech-firmaer.

Læs også: Mystisk kæmpeordre fik bitcoin-kursen til at stige voldsomt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere