Artikel top billede

Læs baggrundshistorien om Københavns Kommunes store Office 365-indkøb.

Sådan forklarer Københavns Kommune ubrugte Office 365-licenser for 10 millioner: "Microsoft har en monopollignende status på markedet for kontorpakker"

Københavns Kommune var nødsaget til at vælge Microsoft, da kommunen i 2017 skulle vælge en ny kontorpakke. "Reelt fandtes der ikke alternativer til Microsoft," lyder det fra Koncern IT, der siden 2015 undersøgte alternativerne og i dag afviser, at man kunne have indgået en bedre licensaftale. Se de afslørende dokumenter her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Historien bag indkøbet af Office 365 i Københavns Kommune
  • Derfor mente Koncern IT ikke, at der var alternativer til Microsoft
  • Sådan forholder Københavns Kommune sig til betaling for ubrugte licenser
  • Se de afslørende dokumenter
  • Læs Micrsofts svar
1.142
5:45 min
Med et par måneders forsinkelse blev Office 365 i slutningen af september 2018 installeret til medarbejdere i Københavns Kommune.

Beslutningen om at udrulle Microsofts flagskibskontorpakke blev taget i 2017. Her indstillede Koncern IT - kommunens centrale it-funktion - til Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune at indkøbe Microsoft Office 365.

Men valget af Microsoft var ikke et produkt ud af mange forskellige mærker. Københavns Kommune befandt sig derimod i en butik, hvor den kun kunne vælge mellem Microsoft-varerne på hylderne.

Der fandtes nemlig ingen alternativer, da Microsoft har 'monopollignende status på markedet', ifølge Københavns Kommune.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

KMD lander mangeårig kæmpe-aftale til mere end kvart milliard kroner

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Store virksomheder rammes på stribe: Derfor ser vi så mange højtprofilerede cyberangreb lige nu


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.