Artikel top billede

Danske virksomheder bliver fortsat ramt af flere hackerangreb: Her er den største cyber-trussel mod danske virksomheder

Der er dårlige nyheder til de danske virksomheder, der fortsat oplever et stigende antal hackerangreb. Her er hackernes foretrukne våben mod danske virksomheder.

Der er tilsyneladende god grund til at opruste it-sikkerheden hos danske virksomheder, antallet af cybertrusler rettet mod danske virksomheder er nemlig stigende.

Det fremgår af en opgørelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Check Point.

Truslen kommer dog ikke længere fra ransomware, der ellers har været de danske it-sikkerhedscheferne største hovedpine de senere år.

I stedet har cryptomining taget førstepladsen som den mest hyppige cybertrussel mod danske virksomheder.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

"Siden 2018 er værdien af kryptovaluta faldet. Jeg har dog en formodning om, at cyberkriminelle vil finde nye måder at styrke cryptomining-aktiviteter på, f.eks. i Cloud-miljøer, hvor indbygget auto-scaling vil give mulighed for at opnå et større ubytte fra kryptovaluta,” lyder det fra Maya Horowitz, threat intelligence og research director hos Check Point i en meddelelse.

Cryptomineren Coinhive har hidtil været de it-kriminelles yndlingsværktøj til at tjene penge på bekostning af andre virksomheder. Men Coinhive blev af samme årsag lukket ned marts måned i år.

Det betyder dog ikke at vi skal forvente, at cryptomining bliver mindre udbredt i fremtiden, vurderer sikkerhedsvirksomheden.

“Vi har set tilfælde, hvor organisationer er blevet bedt om at betale hundredvis af dollars til deres cloud-udbydere for de ressourcer, som er blevet brugt ulovligt af cryptominers. Dette er bevis på, at organisationer må sørge for at skabe mere sikkerhed på deres cloud-miljøer

Den gode nyhed er dog, at Danmark på trods af den stigende trussel fortsat ligger langt nede på listen over mest udsatte lande.

Check Point placerer Danmark som nummer 132 på listen over de lande, hvor truslen fra cyberangreb er største. Både Norge og Sverige ligger over Danmark med en placering som henholdsvis nummer 126 og 97.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.