Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overhaler både Apple og Amazon efter regnskab: Nu er Microsoft verdens mest værdifulde selskab

Microsoft runder en markant milepæl og overhaler samtidig både Apple og Amazon.

Det er kun yderst få selskaber, der kan bryste sig af at have rundet en markedsværdi på over éttusinde millarder amerikanske dollars.

Efter præsentationen af et overraskende flot regnskab lykkedes det dog kortvarigt for den amerikanske teknologi-kæmpe Microsoft at runde den forjættede ’trillion dollar valutation’ svarende til en markedsværdi på 6,6 billioner kroner.

I sit seneste regnskab præsenterede Microsoft en omsætning på 30,6 milliard dollar og en indtjening på 8,8 milliarder dollar, hvilket markedet belønnede med kursstigning på fire procent.

Det resulterede i at selskabets aktie kortvarigt blev handlet for over 130 dollar, hvilket gjorde selskabet til den tredje amerikanske virksomhed nogensinde, som runder billion-milepælen.

Tidligere har både Apple og Amazon rundet den markante milepæl, begge er dog siden krøbet bagud i forhold til Microsoft, som nu kan kalde sig for klodens mest værdifulde virksomhed.

Overgår fordums storhed

Microsofts rekordregnskab får samtidig selskabet til overgå sine bedrifter fra selskabets velmagtsdage op til dotcom-krisen i begyndelsen af årtusindskiftet.

Under boblens højeste opnåede Microsoft en selskabsværdi på 620 milliarder dollar, svarende til over 950 milliarder dollar, når det omregnes til 2019-dollar.

Hvor selskabet dengang hovedsageligt beroede på salg af styresystemer og kontorpakker, er Microsofts aktiviteter mere mangfoldige, med forretninger som er ligelige fordelt mellem kontortjenester, cloud-services og forbrugerrettede produkter fra selskabet ’Personal Computing’ afdeling der tæller blandt andet Xbox, Surface og Windows 10 OEM.

Se også: Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere