(Foto: Dan Jensen)

Overhaler både Apple og Amazon efter regnskab: Nu er Microsoft verdens mest værdifulde selskab

Microsoft runder en markant milepæl og overhaler samtidig både Apple og Amazon.

Det er kun yderst få selskaber, der kan bryste sig af at have rundet en markedsværdi på over éttusinde millarder amerikanske dollars.

Efter præsentationen af et overraskende flot regnskab lykkedes det dog kortvarigt for den amerikanske teknologi-kæmpe Microsoft at runde den forjættede ’trillion dollar valutation’ svarende til en markedsværdi på 6,6 billioner kroner.

I sit seneste regnskab præsenterede Microsoft en omsætning på 30,6 milliard dollar og en indtjening på 8,8 milliarder dollar, hvilket markedet belønnede med kursstigning på fire procent.

Det resulterede i at selskabets aktie kortvarigt blev handlet for over 130 dollar, hvilket gjorde selskabet til den tredje amerikanske virksomhed nogensinde, som runder billion-milepælen.

Tidligere har både Apple og Amazon rundet den markante milepæl, begge er dog siden krøbet bagud i forhold til Microsoft, som nu kan kalde sig for klodens mest værdifulde virksomhed.

Overgår fordums storhed
Microsofts rekordregnskab får samtidig selskabet til overgå sine bedrifter fra selskabets velmagtsdage op til dotcom-krisen i begyndelsen af årtusindskiftet.

Under boblens højeste opnåede Microsoft en selskabsværdi på 620 milliarder dollar, svarende til over 950 milliarder dollar, når det omregnes til 2019-dollar.

Hvor selskabet dengang hovedsageligt beroede på salg af styresystemer og kontorpakker, er Microsofts aktiviteter mere mangfoldige, med forretninger som er ligelige fordelt mellem kontortjenester, cloud-services og forbrugerrettede produkter fra selskabet ’Personal Computing’ afdeling der tæller blandt andet Xbox, Surface og Windows 10 OEM.

Se også: Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.