Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overhaler både Apple og Amazon efter regnskab: Nu er Microsoft verdens mest værdifulde selskab

Microsoft runder en markant milepæl og overhaler samtidig både Apple og Amazon.

Det er kun yderst få selskaber, der kan bryste sig af at have rundet en markedsværdi på over éttusinde millarder amerikanske dollars.

Efter præsentationen af et overraskende flot regnskab lykkedes det dog kortvarigt for den amerikanske teknologi-kæmpe Microsoft at runde den forjættede ’trillion dollar valutation’ svarende til en markedsværdi på 6,6 billioner kroner.

I sit seneste regnskab præsenterede Microsoft en omsætning på 30,6 milliard dollar og en indtjening på 8,8 milliarder dollar, hvilket markedet belønnede med kursstigning på fire procent.

Det resulterede i at selskabets aktie kortvarigt blev handlet for over 130 dollar, hvilket gjorde selskabet til den tredje amerikanske virksomhed nogensinde, som runder billion-milepælen.

Tidligere har både Apple og Amazon rundet den markante milepæl, begge er dog siden krøbet bagud i forhold til Microsoft, som nu kan kalde sig for klodens mest værdifulde virksomhed.

Overgår fordums storhed

Microsofts rekordregnskab får samtidig selskabet til overgå sine bedrifter fra selskabets velmagtsdage op til dotcom-krisen i begyndelsen af årtusindskiftet.

Under boblens højeste opnåede Microsoft en selskabsværdi på 620 milliarder dollar, svarende til over 950 milliarder dollar, når det omregnes til 2019-dollar.

Hvor selskabet dengang hovedsageligt beroede på salg af styresystemer og kontorpakker, er Microsofts aktiviteter mere mangfoldige, med forretninger som er ligelige fordelt mellem kontortjenester, cloud-services og forbrugerrettede produkter fra selskabet ’Personal Computing’ afdeling der tæller blandt andet Xbox, Surface og Windows 10 OEM.

Se også: Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere