Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overhaler både Apple og Amazon efter regnskab: Nu er Microsoft verdens mest værdifulde selskab

Microsoft runder en markant milepæl og overhaler samtidig både Apple og Amazon.

Det er kun yderst få selskaber, der kan bryste sig af at have rundet en markedsværdi på over éttusinde millarder amerikanske dollars.

Efter præsentationen af et overraskende flot regnskab lykkedes det dog kortvarigt for den amerikanske teknologi-kæmpe Microsoft at runde den forjættede ’trillion dollar valutation’ svarende til en markedsværdi på 6,6 billioner kroner.

I sit seneste regnskab præsenterede Microsoft en omsætning på 30,6 milliard dollar og en indtjening på 8,8 milliarder dollar, hvilket markedet belønnede med kursstigning på fire procent.

Det resulterede i at selskabets aktie kortvarigt blev handlet for over 130 dollar, hvilket gjorde selskabet til den tredje amerikanske virksomhed nogensinde, som runder billion-milepælen.

Tidligere har både Apple og Amazon rundet den markante milepæl, begge er dog siden krøbet bagud i forhold til Microsoft, som nu kan kalde sig for klodens mest værdifulde virksomhed.

Overgår fordums storhed

Microsofts rekordregnskab får samtidig selskabet til overgå sine bedrifter fra selskabets velmagtsdage op til dotcom-krisen i begyndelsen af årtusindskiftet.

Under boblens højeste opnåede Microsoft en selskabsværdi på 620 milliarder dollar, svarende til over 950 milliarder dollar, når det omregnes til 2019-dollar.

Hvor selskabet dengang hovedsageligt beroede på salg af styresystemer og kontorpakker, er Microsofts aktiviteter mere mangfoldige, med forretninger som er ligelige fordelt mellem kontortjenester, cloud-services og forbrugerrettede produkter fra selskabet ’Personal Computing’ afdeling der tæller blandt andet Xbox, Surface og Windows 10 OEM.

Se også: Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere