Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 100.000 danske børn tilmeldt kodeprojekt / Airbnb vil producere tv-serier og film / Nyt kvindekodeks målrettet rekrutteringsvirksomheder / WHO: Maksimalt en times skærmtid til børn

Morgen-briefing: 100.000 danske børn tilmeldt kodeprojekt. Airbnb vil producere tv-serier og film. Nyt kvindekodeks målrettet rekrutteringsvirksomheder. WHO: Maksimalt en times skærmtid til børn

Godmorgen og velkommen til din morgen-briefing på en dag, hvor SAS sent i går aftes meddelte, at omkring 200 flyafgange fredag formiddag er aflyst.

Det ændrer dog ikke på, at dit hurtige it-nyhedsoverblik kommer flyvende lige ned i din indbakke som altid.

Vi begynder og slutter ugens sidste morgen-briefing hos landets fremtid.

100.000 børn er tilmeldt kodeprojekt

I alt har 1.008 skoler nu tilmeldt sig ultra:bit-projektet, som Industriens Fond, Center for Undervisningsmidler og DR står bag.

Projektet sigtet efter at lære børn om kodning, teknologi og digital dannelse med en mikrocomputer som omdrejningspunkt.

I år er projektet vokset fra kun at være for børn i 4. klasse til at omfatte børn på 4., 5. og 6. klassetrin.

Det betyder ind til videre, at flere end 100.000 børn er tilmeldt projektet.

Efter sommerferien modtager de tilmeldte skoler deres såkaldte ultra:bit-sæt med BBC micro:bits.

Alle skoler kan tilmelde sig inden 1. maj 2019.

Airbnb vil producere tv-serier og film

Hos Airbnb, der tjener sin penge på udlejninger af kommercielle og private hjem, synes man, at folk rejser alt for lidt.

Derfor har selskabet ambitioner om at etablere et studie, der skal producere film og tv-serier, der kan vække kundernes rejseappetit endnu mere.

Det skriver Reuters.

Mediet har været i kontakt med en række kilder tæt på Airbnb, som fortæller, at den administrerende direktør hos Airbnb, Brian Chesky, er opsat på at øge selskabets visuelle udtryk.

Airbnb arbejder allerede på en tv-serie til Apples nye steamingservice Home, og har også udviklet og produceret dokumentaren 'Gay Chorus Deep South' om et homosexuelt kor fra San Francisco, der rejser gennem de amerikanske sydstater.

Selskabets kommunikationsdirektør har i et interview blandt andet sagt, at virksomheden overvejer at gøre det muligt at streame film og serier via dets app og andre streamingplatoforme.

Nyt kvindekodeks målrettet rekrutteringsvirksomheder

Når virksomheder fremover sætter en headhunter til at finde egnede profiler til toppen i it-afdelingen, kan der meget vel blive flere kvinder på listen over potentielle kandidater.

Et nyt kodeks målrettet rekrutteringsbranchen skal nemlig få flere kvinder ind i ledelsen hos danske virksomheder.

Syv rekrutteringsvirksomheder har allerede underskrevet kodekset, der er udviklet i samarbejde med ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) og Copenhagen Business School.

Det skriver Børsen i morgenens avis.

Kodekset består af otte principper og er frivilligt for virksomhederne at forpligtige sig til.

Et princip hedder eksempelvis, at man som rekrutteringsvirksomhed tilstræber, at mindst 33 procent af potentielle kandidater til en klient er kvinder.

"Det er rigtig stærkt, at rekrutteringsbranchen melder sig ind i kampen for ligestilling. Det her er et skridt, vi tager for at undgå, at vi skal have firkantede, rigide regler på området," lyder det fra Eva Kjer Hansen til Børsen.

CBS vil hvert år offentliggøre en rapport baseret på resultaterne.

WHO: Maksimalt en times skærmtid til børn

Digitale skærme bør fylde mindre i børns hverdag.

Det mener verdenssundhedsorganisationen, WHO, der nu råder til, at børn under fem år ikke brugere mere end en time foran skærmene.

Det skriver Cnet.com

Organisationens bekymringen er blandt andet, at for meget skærmtid fører til dårlig søvn og et lavt aktivitetsniveau.

Anbefalingen fra WHO lyder mere præcist; at etårige helt bør undgå skærme, at børn i et- til to-årsalderen udsættes for mindre end en times skærmtid om dagen, mens tre til fire årige ikke bør nå over en time om dagen.

Du kan læse mere om WHO's retningslinjer få de smås skærmtid her.

Computerworld senere i dag

Hvis man er i tvivl, om det generelt er en god idé at investere i dansk-etablerede it-virksomheder, så vil et kig på listen over de største danske it-succeser måske give et svar.

Følg med senere i dag, hvor du blandt andet kan blive klogere om de store danske it-sucesser, som Computerworld for tredje år i træk sætter fokus på i et stort temanummer.