Artikel top billede

Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

Apples verdensberømte design-team er i opløsning, efter det med Jony Ive i spidsen stod bag Apples markante og toneangivende designlinie med iPod, iPhone, iPad og andre. Men ændringer i Apples fokus rammer nu.

Apples kendte design-team er i opløsning og undergår i disse måneder de største forandringer i årtier, skriver Wall Street Journal.

Design-teamet stod med chefdesigner Jonathan Ive i spidsen for Apples dengang revolutionerende og stilrene designlinie, der med iPod, iPhone og iPad i 2000’erne definerede en helt ny stil for mobile enheder.

Det er bredt anerkendt, at designet spillede en stor rolle for den enorme succes, som Apple den dag i dag stadig nyder godt af.

Ifølge den amerikanske avis er en række af de centrale figurer i det tæt samarbejdende design-team nu imidlertid på vej ud ad Apple.

“Rico Zorkendorfer og Daniele De Luliis, der tilsammen har mere end 35 års erfaring i Apple, har besluttet at forlade selskabet,” skriver avisen.

Det samme gælder Julian Hönig, der har været med design-teamet i mere end 10 år, hedder det.

Ifølge avisen har disse centrale designere besluttet at forlade Apple i en tid, hvor selskabet har droslet ned på designet af nye produkter.

Istedet lægger Apple nu vægt på udviklingen af abonnements-tjenester i kølvandet på aftagende iPhone-salg.

Jonathan Ive stod i spidsen for Apples ID Group [‘industrial design group’, red] fra 1992 til 2015, hvor han trådte et skridt tilbage for at beskæftige sig med designet af Apples nye campus.

Det kan du læse mere om her: Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Jonathan Ive vendte tilbage som daglig chef i slutningen af 2017.

Apple-stifter Steve Jobs indsatte selv design-gruppen som omdrejningspunktet for Apples produktudvikling og var meget interesseret i arbejdet.

“Kombinationen af ID-teamets høje stats i Apple og Steve Jobs’ behandling skabte et team, der arbejdede og socialiserede sammen. Det skabte så tæt et sammenhold, at kun et par medlemmer forlod teamet i løbet af mere end 10 år,” skriver Wall Street Journal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere