Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

Apples verdensberømte design-team er i opløsning, efter det med Jony Ive i spidsen stod bag Apples markante og toneangivende designlinie med iPod, iPhone, iPad og andre. Men ændringer i Apples fokus rammer nu.

Apples kendte design-team er i opløsning og undergår i disse måneder de største forandringer i årtier, skriver Wall Street Journal.

Design-teamet stod med chefdesigner Jonathan Ive i spidsen for Apples dengang revolutionerende og stilrene designlinie, der med iPod, iPhone og iPad i 2000’erne definerede en helt ny stil for mobile enheder.

Det er bredt anerkendt, at designet spillede en stor rolle for den enorme succes, som Apple den dag i dag stadig nyder godt af.

Ifølge den amerikanske avis er en række af de centrale figurer i det tæt samarbejdende design-team nu imidlertid på vej ud ad Apple.

“Rico Zorkendorfer og Daniele De Luliis, der tilsammen har mere end 35 års erfaring i Apple, har besluttet at forlade selskabet,” skriver avisen.

Det samme gælder Julian Hönig, der har været med design-teamet i mere end 10 år, hedder det.

Ifølge avisen har disse centrale designere besluttet at forlade Apple i en tid, hvor selskabet har droslet ned på designet af nye produkter.

Istedet lægger Apple nu vægt på udviklingen af abonnements-tjenester i kølvandet på aftagende iPhone-salg.

Jonathan Ive stod i spidsen for Apples ID Group [‘industrial design group’, red] fra 1992 til 2015, hvor han trådte et skridt tilbage for at beskæftige sig med designet af Apples nye campus.

Det kan du læse mere om her: Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Jonathan Ive vendte tilbage som daglig chef i slutningen af 2017.

Apple-stifter Steve Jobs indsatte selv design-gruppen som omdrejningspunktet for Apples produktudvikling og var meget interesseret i arbejdet.

“Kombinationen af ID-teamets høje stats i Apple og Steve Jobs’ behandling skabte et team, der arbejdede og socialiserede sammen. Det skabte så tæt et sammenhold, at kun et par medlemmer forlod teamet i løbet af mere end 10 år,” skriver Wall Street Journal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.