Artikel top billede

Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

Apples verdensberømte design-team er i opløsning, efter det med Jony Ive i spidsen stod bag Apples markante og toneangivende designlinie med iPod, iPhone, iPad og andre. Men ændringer i Apples fokus rammer nu.

Apples kendte design-team er i opløsning og undergår i disse måneder de største forandringer i årtier, skriver Wall Street Journal.

Design-teamet stod med chefdesigner Jonathan Ive i spidsen for Apples dengang revolutionerende og stilrene designlinie, der med iPod, iPhone og iPad i 2000’erne definerede en helt ny stil for mobile enheder.

Det er bredt anerkendt, at designet spillede en stor rolle for den enorme succes, som Apple den dag i dag stadig nyder godt af.

Ifølge den amerikanske avis er en række af de centrale figurer i det tæt samarbejdende design-team nu imidlertid på vej ud ad Apple.

“Rico Zorkendorfer og Daniele De Luliis, der tilsammen har mere end 35 års erfaring i Apple, har besluttet at forlade selskabet,” skriver avisen.

Det samme gælder Julian Hönig, der har været med design-teamet i mere end 10 år, hedder det.

Ifølge avisen har disse centrale designere besluttet at forlade Apple i en tid, hvor selskabet har droslet ned på designet af nye produkter.

Istedet lægger Apple nu vægt på udviklingen af abonnements-tjenester i kølvandet på aftagende iPhone-salg.

Jonathan Ive stod i spidsen for Apples ID Group [‘industrial design group’, red] fra 1992 til 2015, hvor han trådte et skridt tilbage for at beskæftige sig med designet af Apples nye campus.

Det kan du læse mere om her: Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Jonathan Ive vendte tilbage som daglig chef i slutningen af 2017.

Apple-stifter Steve Jobs indsatte selv design-gruppen som omdrejningspunktet for Apples produktudvikling og var meget interesseret i arbejdet.

“Kombinationen af ID-teamets høje stats i Apple og Steve Jobs’ behandling skabte et team, der arbejdede og socialiserede sammen. Det skabte så tæt et sammenhold, at kun et par medlemmer forlod teamet i løbet af mere end 10 år,” skriver Wall Street Journal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere