Artikel top billede

Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

Apples verdensberømte design-team er i opløsning, efter det med Jony Ive i spidsen stod bag Apples markante og toneangivende designlinie med iPod, iPhone, iPad og andre. Men ændringer i Apples fokus rammer nu.

Apples kendte design-team er i opløsning og undergår i disse måneder de største forandringer i årtier, skriver Wall Street Journal.

Design-teamet stod med chefdesigner Jonathan Ive i spidsen for Apples dengang revolutionerende og stilrene designlinie, der med iPod, iPhone og iPad i 2000’erne definerede en helt ny stil for mobile enheder.

Det er bredt anerkendt, at designet spillede en stor rolle for den enorme succes, som Apple den dag i dag stadig nyder godt af.

Ifølge den amerikanske avis er en række af de centrale figurer i det tæt samarbejdende design-team nu imidlertid på vej ud ad Apple.

“Rico Zorkendorfer og Daniele De Luliis, der tilsammen har mere end 35 års erfaring i Apple, har besluttet at forlade selskabet,” skriver avisen.

Det samme gælder Julian Hönig, der har været med design-teamet i mere end 10 år, hedder det.

Ifølge avisen har disse centrale designere besluttet at forlade Apple i en tid, hvor selskabet har droslet ned på designet af nye produkter.

Istedet lægger Apple nu vægt på udviklingen af abonnements-tjenester i kølvandet på aftagende iPhone-salg.

Jonathan Ive stod i spidsen for Apples ID Group [‘industrial design group’, red] fra 1992 til 2015, hvor han trådte et skridt tilbage for at beskæftige sig med designet af Apples nye campus.

Det kan du læse mere om her: Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Jonathan Ive vendte tilbage som daglig chef i slutningen af 2017.

Apple-stifter Steve Jobs indsatte selv design-gruppen som omdrejningspunktet for Apples produktudvikling og var meget interesseret i arbejdet.

“Kombinationen af ID-teamets høje stats i Apple og Steve Jobs’ behandling skabte et team, der arbejdede og socialiserede sammen. Det skabte så tæt et sammenhold, at kun et par medlemmer forlod teamet i løbet af mere end 10 år,” skriver Wall Street Journal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere