Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel skruer op for kapaciteten efter flaskehals-problemer: Vil ikke ske igen, garanterer topchefen

Intels nye CEO, Bob Swan, forsikrer at det er sidste gang, at chip-producenten produktion skal stække selskabets vækst.

Intel har siden sommeren 2018 døjet med at matche eftersørgslen på sine processor-komponenter, hvilket nu får selskabets nye administrerende direktør, Bob Swan, til at melde klart ud.

”Det er sidste gang, at selskabets produktionslinjer bliver en flaskehals for vækst”, lød beskeden fra Intel-chefen til selskabets investorer denne uge ved præsentationen af tech-koncernens regnskab.

Samtidig offentliggjorde Bob Swan, som siden januar 2019 har stået i spidsen for chip-giganten, hvordan de nuværende fremstillingsproblemer vil adresseres.

Se også: CPU-tørke rammer for alvor: PC-producent indstiller produktionen i månedsvis

Den nuværende kapacitet på 14 nanometer procesteknologien skal udbygges, bedyrer han, til trods for, at den afløsende 10nm teknologi står til at debutere sin masseproduktion inden udgangen af 2019.04.26

Intel-bossen vil samtidig fokusere yderligere på kernekompetencer såsom processor-produktion, mens andre områder vil afvikles eller udskydes.

Bob Swan har senest trukket Intel ud af kapløbet om 5G-komponenter til smartphones, men selskabet samtidig har trukket sig ud af sin milliardinvesteringer i sikkerhedsselskabet McAfee.

Se også: Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Helt nye produkter til julehandlen

Mens Intel i det kommende år skal udbygge sin eksisterende kapacitet af processorer fremstillet på 14nm procesteknik, gør selskabet det samtidigt klart, at det vil have en helt nye generationer af CPU’er fremstillet med den potentiel mindre strømforbrugende 10nm procesteknik klar til hulehandlen.

Det sker efter, at Intel siden 2016 har udskudt datoen for hvornår deres 10nm produktion vil igangsættes.

Læs også: Intel slipper ny 9. generation superprocessor løs: Bryder 5GHz muren i en laptop
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere