Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel skruer op for kapaciteten efter flaskehals-problemer: Vil ikke ske igen, garanterer topchefen

Intels nye CEO, Bob Swan, forsikrer at det er sidste gang, at chip-producenten produktion skal stække selskabets vækst.

Intel har siden sommeren 2018 døjet med at matche eftersørgslen på sine processor-komponenter, hvilket nu får selskabets nye administrerende direktør, Bob Swan, til at melde klart ud.

”Det er sidste gang, at selskabets produktionslinjer bliver en flaskehals for vækst”, lød beskeden fra Intel-chefen til selskabets investorer denne uge ved præsentationen af tech-koncernens regnskab.

Samtidig offentliggjorde Bob Swan, som siden januar 2019 har stået i spidsen for chip-giganten, hvordan de nuværende fremstillingsproblemer vil adresseres.

Se også: CPU-tørke rammer for alvor: PC-producent indstiller produktionen i månedsvis

Den nuværende kapacitet på 14 nanometer procesteknologien skal udbygges, bedyrer han, til trods for, at den afløsende 10nm teknologi står til at debutere sin masseproduktion inden udgangen af 2019.04.26

Intel-bossen vil samtidig fokusere yderligere på kernekompetencer såsom processor-produktion, mens andre områder vil afvikles eller udskydes.

Bob Swan har senest trukket Intel ud af kapløbet om 5G-komponenter til smartphones, men selskabet samtidig har trukket sig ud af sin milliardinvesteringer i sikkerhedsselskabet McAfee.

Se også: Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Helt nye produkter til julehandlen

Mens Intel i det kommende år skal udbygge sin eksisterende kapacitet af processorer fremstillet på 14nm procesteknik, gør selskabet det samtidigt klart, at det vil have en helt nye generationer af CPU’er fremstillet med den potentiel mindre strømforbrugende 10nm procesteknik klar til hulehandlen.

Det sker efter, at Intel siden 2016 har udskudt datoen for hvornår deres 10nm produktion vil igangsættes.

Læs også: Intel slipper ny 9. generation superprocessor løs: Bryder 5GHz muren i en laptop
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere