Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU-harmonisering af gamle danske told-systemer kommer til at koste kassen

Den tidligere udvikling af danske told-systemer betyder, at det kommer til at koste kassen at EU-harmonisere dem.

Det kommer til at koste mere end en milliard kroner at harmonisere de danske told-systemer med resten af EU som en del af toldforordningen EUTK, skriver Version2.

Det er dyrere end i de øvrige EU-lande. Grunden er, at Danmark digitaliserede sine toldprocesser tidligere end de øvrige lande.

Nogle af de told-systemer, som Danmark anvender, stammer helt tilbage fra 1960’erne, og det giver ifølge en rapport fra Boston Consulting Group ‘en lavere grad af fleksibilitet i systemlandskabet.’

Det betyder med andre ord, at der er større brug for at bygge helt nye og mere fleksible systemer i Danmark, da de gamle systemer ikke er forberedt så godt de nye fælles datakrav fra EU.

Læs også: Vigtige told-it-systemer ramt af betydelige forsinkelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere