Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Columbus’ salg af licenser styrtdykker - men cloud-salget vokser

Columbus’ salg af softwarelicenser falder kraftigt. Til gengæld vokser salget af cloud-løsninger.

Salget af de klassiske softwarelicenser dykker kraftigt for danske Columbus, der til gengæld har pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Det viser selskabets netop offentliggjorte kvartals-regnskab, som samlet set viser en omsætnings-fremgang på 2,8 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Salget af softwarelicenser er imidlertid blevet næsten halveret, mens salget af software-abonnementer er faldet med næsten 13 procent.

Til gengæld har selskabet pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Selv peger Columbus på, at salget af Columbus Cloud-løsninger er steget med 46 procent.

“Omsætningen på Columbus Cloud udgør nu en større del af det samlede salg af Columbus Software end licens-salg,” meddeler selskabet.

Overordnet er omsætningen af Columbus Software faldet med 16 procent ‘som følge af den tiltagende overgang til cloud,” meddeler selskabet.

“Omsætningsvæksten var primært drevet af fremgang i serviceforretningen, hvor specielt Columbus Care (Application Management) leverede en vækst på 14 procent samt markant fremgang i forretningsområderne M3 og Commerce. Derudover bidrog salget af ekstern software med en stigning på syv procent,” lyder det fra Columbus.

"Vi er tilfredse med resultaterne for årets første kvartal, hvor vi leverer en flot organisk vækst på syv procent, mens vi fortsat investerer i en række nye strategiske initiativer som skal drive den fortsatte vækst i Columbus," lyder det fra koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i en udsendt meddelelse.

I selve regnskabsmeddelsen - som du finder her - peger Columbus på, at den amerikanske del af forretningen er udfordret med faldende omsætning og indtjening.

Columbus er nu på jagt efter en ny direktør til den amerikanske del af forretningen.

“Vi mener, at vi har det rigtige team i USA med mange dygtige personer. Men da turnarounden ikke har materialiseret sig som ventet, er vi nu i proces med at finde en ny landechef,” lyder det fra Columbus.

Her ser du Columbus' nøgletal for Q1.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere