Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Columbus’ salg af licenser styrtdykker - men cloud-salget vokser

Columbus’ salg af softwarelicenser falder kraftigt. Til gengæld vokser salget af cloud-løsninger.

Salget af de klassiske softwarelicenser dykker kraftigt for danske Columbus, der til gengæld har pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Det viser selskabets netop offentliggjorte kvartals-regnskab, som samlet set viser en omsætnings-fremgang på 2,8 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Salget af softwarelicenser er imidlertid blevet næsten halveret, mens salget af software-abonnementer er faldet med næsten 13 procent.

Til gengæld har selskabet pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Selv peger Columbus på, at salget af Columbus Cloud-løsninger er steget med 46 procent.

“Omsætningen på Columbus Cloud udgør nu en større del af det samlede salg af Columbus Software end licens-salg,” meddeler selskabet.

Overordnet er omsætningen af Columbus Software faldet med 16 procent ‘som følge af den tiltagende overgang til cloud,” meddeler selskabet.

“Omsætningsvæksten var primært drevet af fremgang i serviceforretningen, hvor specielt Columbus Care (Application Management) leverede en vækst på 14 procent samt markant fremgang i forretningsområderne M3 og Commerce. Derudover bidrog salget af ekstern software med en stigning på syv procent,” lyder det fra Columbus.

"Vi er tilfredse med resultaterne for årets første kvartal, hvor vi leverer en flot organisk vækst på syv procent, mens vi fortsat investerer i en række nye strategiske initiativer som skal drive den fortsatte vækst i Columbus," lyder det fra koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i en udsendt meddelelse.

I selve regnskabsmeddelsen - som du finder her - peger Columbus på, at den amerikanske del af forretningen er udfordret med faldende omsætning og indtjening.

Columbus er nu på jagt efter en ny direktør til den amerikanske del af forretningen.

“Vi mener, at vi har det rigtige team i USA med mange dygtige personer. Men da turnarounden ikke har materialiseret sig som ventet, er vi nu i proces med at finde en ny landechef,” lyder det fra Columbus.

Her ser du Columbus' nøgletal for Q1.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere