Artikel top billede

Columbus’ salg af licenser styrtdykker - men cloud-salget vokser

Columbus’ salg af softwarelicenser falder kraftigt. Til gengæld vokser salget af cloud-løsninger.

Salget af de klassiske softwarelicenser dykker kraftigt for danske Columbus, der til gengæld har pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Det viser selskabets netop offentliggjorte kvartals-regnskab, som samlet set viser en omsætnings-fremgang på 2,8 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Salget af softwarelicenser er imidlertid blevet næsten halveret, mens salget af software-abonnementer er faldet med næsten 13 procent.

Til gengæld har selskabet pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Selv peger Columbus på, at salget af Columbus Cloud-løsninger er steget med 46 procent.

“Omsætningen på Columbus Cloud udgør nu en større del af det samlede salg af Columbus Software end licens-salg,” meddeler selskabet.

Overordnet er omsætningen af Columbus Software faldet med 16 procent ‘som følge af den tiltagende overgang til cloud,” meddeler selskabet.

“Omsætningsvæksten var primært drevet af fremgang i serviceforretningen, hvor specielt Columbus Care (Application Management) leverede en vækst på 14 procent samt markant fremgang i forretningsområderne M3 og Commerce. Derudover bidrog salget af ekstern software med en stigning på syv procent,” lyder det fra Columbus.

"Vi er tilfredse med resultaterne for årets første kvartal, hvor vi leverer en flot organisk vækst på syv procent, mens vi fortsat investerer i en række nye strategiske initiativer som skal drive den fortsatte vækst i Columbus," lyder det fra koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i en udsendt meddelelse.

I selve regnskabsmeddelsen - som du finder her - peger Columbus på, at den amerikanske del af forretningen er udfordret med faldende omsætning og indtjening.

Columbus er nu på jagt efter en ny direktør til den amerikanske del af forretningen.

“Vi mener, at vi har det rigtige team i USA med mange dygtige personer. Men da turnarounden ikke har materialiseret sig som ventet, er vi nu i proces med at finde en ny landechef,” lyder det fra Columbus.

Her ser du Columbus' nøgletal for Q1.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.