Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Columbus’ salg af licenser styrtdykker - men cloud-salget vokser

Columbus’ salg af softwarelicenser falder kraftigt. Til gengæld vokser salget af cloud-løsninger.

Salget af de klassiske softwarelicenser dykker kraftigt for danske Columbus, der til gengæld har pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Det viser selskabets netop offentliggjorte kvartals-regnskab, som samlet set viser en omsætnings-fremgang på 2,8 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Salget af softwarelicenser er imidlertid blevet næsten halveret, mens salget af software-abonnementer er faldet med næsten 13 procent.

Til gengæld har selskabet pæn fremgang på salget af cloud-løsninger.

Selv peger Columbus på, at salget af Columbus Cloud-løsninger er steget med 46 procent.

“Omsætningen på Columbus Cloud udgør nu en større del af det samlede salg af Columbus Software end licens-salg,” meddeler selskabet.

Overordnet er omsætningen af Columbus Software faldet med 16 procent ‘som følge af den tiltagende overgang til cloud,” meddeler selskabet.

“Omsætningsvæksten var primært drevet af fremgang i serviceforretningen, hvor specielt Columbus Care (Application Management) leverede en vækst på 14 procent samt markant fremgang i forretningsområderne M3 og Commerce. Derudover bidrog salget af ekstern software med en stigning på syv procent,” lyder det fra Columbus.

"Vi er tilfredse med resultaterne for årets første kvartal, hvor vi leverer en flot organisk vækst på syv procent, mens vi fortsat investerer i en række nye strategiske initiativer som skal drive den fortsatte vækst i Columbus," lyder det fra koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i en udsendt meddelelse.

I selve regnskabsmeddelsen - som du finder her - peger Columbus på, at den amerikanske del af forretningen er udfordret med faldende omsætning og indtjening.

Columbus er nu på jagt efter en ny direktør til den amerikanske del af forretningen.

“Vi mener, at vi har det rigtige team i USA med mange dygtige personer. Men da turnarounden ikke har materialiseret sig som ventet, er vi nu i proces med at finde en ny landechef,” lyder det fra Columbus.

Her ser du Columbus' nøgletal for Q1.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?