Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Columbus’ licensforretning er under afvikling: Sidste licens vil være solgt om tre år

Columbus-direktør Thomas Honoré forventer, at Columbus har solgt sin sidste softwarelicens om tre år.

Inden for tre år vil danske Columbus have solgt sin sidste software-licens, fortæller topchef Thomas Honoré til ITWatch.

Det sker efter, at Columbus tidligere på dagen offentliggjorde kvartalsregnskab, som blandt andet indeholdte det klare signal, at licens-forretningen styrtdykker.

Det kan du læse mere om her: Columbus’ salg af licenser styrtdykker - men cloud-salget vokser

Thomas Honoré peger på, at tilbagegangen både er større og hurtigere, end han havde ventet. Og endepunktet er tydeligt.

“Det er både licenser på egen software samt eksterne leverandørers software. Hele vores forretning vil skifte til cloud-salg. Alle de nye salg, vi foretager i dag, er cloud, men vi har stadig gamle kunder, der ønsker at købe på licens, og det skal de have lov til, men indenfor tre år, måske for nogles vedkommende lidt længere, så vil al forretning været flyttet til cloud,” siger Thomas Honoré til mediet.

Læs også:

Sådan vil Columbus undgå at blive overhalet af konkurrenterne: "Hvis ikke vi havde investeret meget hurtigt i at komme på med på cloud-bølgen, så kunne vi godt være blevet disruptet"

Tjek de vigtigste tal fra Columbus: Selskabet øger omsætning med over 50 procent efter opkøbsbølge - men rammer under forventningerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere