Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Trods milliardforlig med Apple forventer Qualcomm svaghed i næste regnskab

Som led i forliget mellem Qualcomm og Apple modtager Qualcomm snart et større milliardbeløb. Det ændrer dog ikke på, at selskabet stadig er udfordret på især et marked.

Qualcomm forventer at modtage en klækkelig sum penge fra Apple, fremgår det af chipgigantens regnskab for andet kvartal.

Her kan Qualcomm oplyse, at selskabet i tredje kvartal vil modtage mellem 4,5 og 4,7 milliarder dollars i en engangsbetaling fra Apple.

Det skriver Bloomberg News.

Det store engangsbeløb, der svarer til omkring 30 milliarder kroner, sker som led i det forlig, som Apple og Qualcomm indgik i midten af april.

Læs også: Indsigt: Derfor er Apple faldet til patten i den blodige strid med Qualcomm

Trods den store pose penge fra Apple, holder Qualcomm tilbage på de helt positive forventninger til næste kvartal, hvor selskabets prognose går i retning af en svag efterspørgsel på smartphones i Kina.

"Man vil se kinesisk svaghed afspejlet i de næste kvartaler," sagde Steve Mollenkopf, topchef i Qualcomm, til Bloomberg News.

Patentforlig mellem Qualcomm og Apple betyder, at selskaberne dropper retssager mod hinanden. Derudover accepterer Apple at betale en global patentlicens til Qualcomm udover det store engangsbeløb.

I sagen har Apple bedyret, at chip-producenten Qualcomm har udnyttet sin markedsposition som hovedleverandør til Apple til at opkræve for høje priser for chip og licenser.

Ifølge Apple har ‘Qualcomm udnyttet sit monopol [...] til at fastsætte unfair priser, skade konkurrencen og dikterer vilkår over for nogle af verdens største og mest magtfulde virksomheder,' som det hedder.

Læs mere: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere