Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Trods milliardforlig med Apple forventer Qualcomm svaghed i næste regnskab

Som led i forliget mellem Qualcomm og Apple modtager Qualcomm snart et større milliardbeløb. Det ændrer dog ikke på, at selskabet stadig er udfordret på især et marked.

Qualcomm forventer at modtage en klækkelig sum penge fra Apple, fremgår det af chipgigantens regnskab for andet kvartal.

Her kan Qualcomm oplyse, at selskabet i tredje kvartal vil modtage mellem 4,5 og 4,7 milliarder dollars i en engangsbetaling fra Apple.

Det skriver Bloomberg News.

Det store engangsbeløb, der svarer til omkring 30 milliarder kroner, sker som led i det forlig, som Apple og Qualcomm indgik i midten af april.

Læs også: Indsigt: Derfor er Apple faldet til patten i den blodige strid med Qualcomm

Trods den store pose penge fra Apple, holder Qualcomm tilbage på de helt positive forventninger til næste kvartal, hvor selskabets prognose går i retning af en svag efterspørgsel på smartphones i Kina.

"Man vil se kinesisk svaghed afspejlet i de næste kvartaler," sagde Steve Mollenkopf, topchef i Qualcomm, til Bloomberg News.

Patentforlig mellem Qualcomm og Apple betyder, at selskaberne dropper retssager mod hinanden. Derudover accepterer Apple at betale en global patentlicens til Qualcomm udover det store engangsbeløb.

I sagen har Apple bedyret, at chip-producenten Qualcomm har udnyttet sin markedsposition som hovedleverandør til Apple til at opkræve for høje priser for chip og licenser.

Ifølge Apple har ‘Qualcomm udnyttet sit monopol [...] til at fastsætte unfair priser, skade konkurrencen og dikterer vilkår over for nogle af verdens største og mest magtfulde virksomheder,' som det hedder.

Læs mere: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere