Artikel top billede

Amazon udskyder sit skifte til fuldautomatiske varelagre: Robot-teknologi er langt fra gennembrud

Der går lang tid før en robot kan plukke et produkt fra hylden uden at begå fejl, fortæller Amazons chef for robotikudvikling.

Selv om Amazon kan bryste sig af at have nogle af klodens mest avancerede varelagre, er der lange udsigter til det eventuelle skifte til fuldautomatiserede varehuse.

Det vurderer Scott Anderson, som til daglig leder Amazons ’Robot​ics Fulfillment’-afdeling, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han fortæller, at det robotstyrede varelager ligger langt ude i fremtiden.

”Som det er nu, er teknologien eget bregrænset. Teknologisk er vi langt fra at kunne fuldautomatisere de arbejdsgangene, der er behov for”, siger han i et interview til Reuters.

Læs også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

Den teknologi der skal til for at en robot fejlfrit kan udvælge og tage et produkt fra en varehylde uden at gøre skade eller tage flere produkter på en gang ligger flere år ud i fremtiden, fortæller han.

Han vurderer, at retail-giganten er mindst ti års udvikling fra at kunne automatisere behandlingen af en enkel ordre i et varelager.

Selskabet er i den sidste tid blevet mødt med kritik fra blandt andre fagforeninger, der er kritiske overfor for både arbejdsforholdene og den stigende brug automatiseringer, der vil betyde, at der bliver mindre behov for menneskelig arbejdskraft.

I kølvandet på kritikken hævede selskabet deres mindsteløn til 15 amerikanske dollar i timen.

Amazon tæller i dag 110 varehuse rundt omkring i USA, dertil kommer 45 fordelingscentre og 50 pakkestationer. Koncernen beskæftiger i alt 125.000 lagermedarbejdere på de faciliteter.

Læs også:
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten

Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere