Artikel top billede

Amazon udskyder sit skifte til fuldautomatiske varelagre: Robot-teknologi er langt fra gennembrud

Der går lang tid før en robot kan plukke et produkt fra hylden uden at begå fejl, fortæller Amazons chef for robotikudvikling.

Selv om Amazon kan bryste sig af at have nogle af klodens mest avancerede varelagre, er der lange udsigter til det eventuelle skifte til fuldautomatiserede varehuse.

Det vurderer Scott Anderson, som til daglig leder Amazons ’Robot​ics Fulfillment’-afdeling, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han fortæller, at det robotstyrede varelager ligger langt ude i fremtiden.

”Som det er nu, er teknologien eget bregrænset. Teknologisk er vi langt fra at kunne fuldautomatisere de arbejdsgangene, der er behov for”, siger han i et interview til Reuters.

Læs også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

Den teknologi der skal til for at en robot fejlfrit kan udvælge og tage et produkt fra en varehylde uden at gøre skade eller tage flere produkter på en gang ligger flere år ud i fremtiden, fortæller han.

Han vurderer, at retail-giganten er mindst ti års udvikling fra at kunne automatisere behandlingen af en enkel ordre i et varelager.

Selskabet er i den sidste tid blevet mødt med kritik fra blandt andre fagforeninger, der er kritiske overfor for både arbejdsforholdene og den stigende brug automatiseringer, der vil betyde, at der bliver mindre behov for menneskelig arbejdskraft.

I kølvandet på kritikken hævede selskabet deres mindsteløn til 15 amerikanske dollar i timen.

Amazon tæller i dag 110 varehuse rundt omkring i USA, dertil kommer 45 fordelingscentre og 50 pakkestationer. Koncernen beskæftiger i alt 125.000 lagermedarbejdere på de faciliteter.

Læs også:
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten

Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere