Artikel top billede

Amazon udskyder sit skifte til fuldautomatiske varelagre: Robot-teknologi er langt fra gennembrud

Der går lang tid før en robot kan plukke et produkt fra hylden uden at begå fejl, fortæller Amazons chef for robotikudvikling.

Selv om Amazon kan bryste sig af at have nogle af klodens mest avancerede varelagre, er der lange udsigter til det eventuelle skifte til fuldautomatiserede varehuse.

Det vurderer Scott Anderson, som til daglig leder Amazons ’Robot​ics Fulfillment’-afdeling, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han fortæller, at det robotstyrede varelager ligger langt ude i fremtiden.

”Som det er nu, er teknologien eget bregrænset. Teknologisk er vi langt fra at kunne fuldautomatisere de arbejdsgangene, der er behov for”, siger han i et interview til Reuters.

Læs også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

Den teknologi der skal til for at en robot fejlfrit kan udvælge og tage et produkt fra en varehylde uden at gøre skade eller tage flere produkter på en gang ligger flere år ud i fremtiden, fortæller han.

Han vurderer, at retail-giganten er mindst ti års udvikling fra at kunne automatisere behandlingen af en enkel ordre i et varelager.

Selskabet er i den sidste tid blevet mødt med kritik fra blandt andre fagforeninger, der er kritiske overfor for både arbejdsforholdene og den stigende brug automatiseringer, der vil betyde, at der bliver mindre behov for menneskelig arbejdskraft.

I kølvandet på kritikken hævede selskabet deres mindsteløn til 15 amerikanske dollar i timen.

Amazon tæller i dag 110 varehuse rundt omkring i USA, dertil kommer 45 fordelingscentre og 50 pakkestationer. Koncernen beskæftiger i alt 125.000 lagermedarbejdere på de faciliteter.

Læs også:
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten

Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.