Artikel top billede

Tesla på vej med milliard-stor kapitaltilførelse efter blodrødt regnskab

Tesla vil gennemføre en kapitaludvidelse, der vil tilføre selskabet mere end 13 milliarder kroner i frisk kapital.

Den amerikanske elbils-producent Tesla vil hente mere end 13 milliarder kroner (to milliarder dollar, red.) i ny kapital som led i en ny kapitaludvidelse.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Elon Musk, der er administrerende direktør i Tesla, har selv til hensigt at købe for omkring 10 millioner dollar i kapitaludvidelsen, hvor selskabet samlet set vil udbyde 2,7 millioner aktier.

Bløder milliarder

Kapitaludvidelsen kommer efter, at Teslas seneste kvartalsregnskab viste, at selskabet alene i årets første tre måneder havde blødt 1,5 milliarder dollar.

Elon Musk har hidtil været modstander at hente ny kaptial til selskabet, men i forbindelse med aflæggelsen af kvartalsregnskabet, oplyste han, ifølge Financial Times, at han nu var åben over for en mulig kapitaltilførelse.

Hidtil har Elon Musk begrundet sin modstand mod en kapitaludviddelsen med, at han ønsker at indgyde mere financiel disciplin i selskabet.

Læs også: Teslas splinternye Model Y ligner en Model 3 med plads til syv

Var få uger fra konkurs

Så sent som i sommer var Tesla i alvorlige økonomiske problemer, hvor selskabet, ifølge Elon Musk, blot var få uger fra at gå konkurs.

"Virksomheden blødte penge, og vi var nødt til at løse problemerne virkelig hurtigt,” sagde Elon Musk i et interview med tv-programmet Axios on HBO.

Umiddelbart efter offentliggørelsen steg Teslas aktie med 6,6 procent.

Læs også:
Indsigt: Elon Musk lover revolutionerende ny selvkørende Tesla - men er der rent faktisk en fuldt selvkørende bil på vej?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere