Artikel top billede

Tesla på vej med milliard-stor kapitaltilførelse efter blodrødt regnskab

Tesla vil gennemføre en kapitaludvidelse, der vil tilføre selskabet mere end 13 milliarder kroner i frisk kapital.

Den amerikanske elbils-producent Tesla vil hente mere end 13 milliarder kroner (to milliarder dollar, red.) i ny kapital som led i en ny kapitaludvidelse.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Elon Musk, der er administrerende direktør i Tesla, har selv til hensigt at købe for omkring 10 millioner dollar i kapitaludvidelsen, hvor selskabet samlet set vil udbyde 2,7 millioner aktier.

Bløder milliarder

Kapitaludvidelsen kommer efter, at Teslas seneste kvartalsregnskab viste, at selskabet alene i årets første tre måneder havde blødt 1,5 milliarder dollar.

Elon Musk har hidtil været modstander at hente ny kaptial til selskabet, men i forbindelse med aflæggelsen af kvartalsregnskabet, oplyste han, ifølge Financial Times, at han nu var åben over for en mulig kapitaltilførelse.

Hidtil har Elon Musk begrundet sin modstand mod en kapitaludviddelsen med, at han ønsker at indgyde mere financiel disciplin i selskabet.

Læs også: Teslas splinternye Model Y ligner en Model 3 med plads til syv

Var få uger fra konkurs

Så sent som i sommer var Tesla i alvorlige økonomiske problemer, hvor selskabet, ifølge Elon Musk, blot var få uger fra at gå konkurs.

"Virksomheden blødte penge, og vi var nødt til at løse problemerne virkelig hurtigt,” sagde Elon Musk i et interview med tv-programmet Axios on HBO.

Umiddelbart efter offentliggørelsen steg Teslas aktie med 6,6 procent.

Læs også:
Indsigt: Elon Musk lover revolutionerende ny selvkørende Tesla - men er der rent faktisk en fuldt selvkørende bil på vej?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere