Artikel top billede

Tesla på vej med milliard-stor kapitaltilførelse efter blodrødt regnskab

Tesla vil gennemføre en kapitaludvidelse, der vil tilføre selskabet mere end 13 milliarder kroner i frisk kapital.

Den amerikanske elbils-producent Tesla vil hente mere end 13 milliarder kroner (to milliarder dollar, red.) i ny kapital som led i en ny kapitaludvidelse.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Elon Musk, der er administrerende direktør i Tesla, har selv til hensigt at købe for omkring 10 millioner dollar i kapitaludvidelsen, hvor selskabet samlet set vil udbyde 2,7 millioner aktier.

Bløder milliarder

Kapitaludvidelsen kommer efter, at Teslas seneste kvartalsregnskab viste, at selskabet alene i årets første tre måneder havde blødt 1,5 milliarder dollar.

Elon Musk har hidtil været modstander at hente ny kaptial til selskabet, men i forbindelse med aflæggelsen af kvartalsregnskabet, oplyste han, ifølge Financial Times, at han nu var åben over for en mulig kapitaltilførelse.

Hidtil har Elon Musk begrundet sin modstand mod en kapitaludviddelsen med, at han ønsker at indgyde mere financiel disciplin i selskabet.

Læs også: Teslas splinternye Model Y ligner en Model 3 med plads til syv

Var få uger fra konkurs

Så sent som i sommer var Tesla i alvorlige økonomiske problemer, hvor selskabet, ifølge Elon Musk, blot var få uger fra at gå konkurs.

"Virksomheden blødte penge, og vi var nødt til at løse problemerne virkelig hurtigt,” sagde Elon Musk i et interview med tv-programmet Axios on HBO.

Umiddelbart efter offentliggørelsen steg Teslas aktie med 6,6 procent.

Læs også:
Indsigt: Elon Musk lover revolutionerende ny selvkørende Tesla - men er der rent faktisk en fuldt selvkørende bil på vej?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.