Artikel top billede

Israel bomber Hamas' cyberhær efter angreb

Som gengældelse for et cyberangreb fra Hamas har Israel affyret missiler mod den bygning, hvor angrebet angiveligt kom fra. Det menes at være første gang i historien, at et cyberangreb er blevet mødt med et fysisk angreb.

Et cyberangreb fra Hamas er blevet gengældt med et bombetogt fra det israelske luftvåben mod den bygning, hvor cyberangrebet formodentlig blev foretaget fra.

Det fremgår af et tweet fra Israels forsvar, IDF, skriver The Verge.

Det er angiveligt første gang i historien, at et digitalt angreb er blevet mødt af et militært fysisk svar.

Ifølge Israels forsvar, IDF, lykkedes det at stoppe cyberangrebene fra Hamas, hvorefter bygningen blev bombet.

"Vi forhindrede et forsøg på en Hamas-cyberoffensiv. Efter vores succesfulde defensive cyberoperation, sigtede vi mod en bygning, hvor Hamas' cyberoperatører arbejder."

"HamasCyberHQ.exe er blevet fjernet," fremgår det af et tweet fra IDF oversat til dansk.

Angrebene sker som led i konflikten og kamphandlinger, som er blusset op igen mellem Hamas og Israel. Indtil videre er 27 palæstinensere og fire israelere blevet dræbt, herunder hundredvis af sårede.

Hamas har under konflikten affyret mere end 600 missiler mod Israel, mens IDF har gennemført hundredvis af luftangreb.

Læs også: Derfor halter danske it-sikkerhedsvirksomheder efter resten af verden i et boomende marked: Her er tallene for den danske it-sikkerhedsbranche
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere