Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Forsvarsminister afviser at dele bøder ud til dårlig it-sikkerhed

Dårlig it-sikkerhed hos de organisationer, der står for samfundskritisk infrastruktur, skal ikke straffes med bøde, mener Forsvarsministeren.

Offentlige organisationer med kritisk infrastruktur behøver ikke at frygte at få bøder som følge af dårlig it-sikkerhed.

Sådan lyder meldingen fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det skriver Version2.

Claus Hjort Frederiksen fremhævede med reference til Wannacry-angrebet i 2017, at det er statens rolle at fastsætte de overordnede rammer for cybersikkerhed, men at det stadig er op til de enkelte kommuner, myndigheder eller virksomheder at sikre sig mod angreb og sårbarheder ved en god it-sikkerhed.

Men organisationer med ansvar for kritisk infrastruktur skal dog ikke sanktioneres, mener han.

"Jeg tror, at man i første omgang skal starte med, at vi alle sammen bliver bevidste om farerne. For vores samfundskritiske sektorer er der lavet et rigtig godt arbejde. Jeg tror, at man skal være varsom med at rende rundt og dele bøder ud på det her område," udtalte han på it-sikkerhedsmessen Infosecurity i København.

Læs også: Manglende definition af kritisk infrastruktur i Danmark møder massiv kritik: "Ser man på FN’s liste over lande med den bedste it-sikkerhed, så ligger vi ikke engang i top 10"

Forsvarsministeren fremhævede arbejdet med at definere, hvilke selskaber, der skal defineres til at have ansvar for samfundskritisk infrastruktur indenfor forskellige sektorer. Det er et arbejde, der endnu ikke er færdig, forklarede han.

Dog erkendte han, at man selvfølgelig bør diskuttere, hvad der skal gøres ved virksomheder, der bevidst lader være med at beskytte sig.

Læs også: Kritisk infrastruktur er plaget af usikre systemer: “De er afgjort ikke sikre og vil ikke være det de næste mange år.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere