Artikel top billede

Forsvarsminister afviser at dele bøder ud til dårlig it-sikkerhed

Dårlig it-sikkerhed hos de organisationer, der står for samfundskritisk infrastruktur, skal ikke straffes med bøde, mener Forsvarsministeren.

Offentlige organisationer med kritisk infrastruktur behøver ikke at frygte at få bøder som følge af dårlig it-sikkerhed.

Sådan lyder meldingen fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det skriver Version2.

Claus Hjort Frederiksen fremhævede med reference til Wannacry-angrebet i 2017, at det er statens rolle at fastsætte de overordnede rammer for cybersikkerhed, men at det stadig er op til de enkelte kommuner, myndigheder eller virksomheder at sikre sig mod angreb og sårbarheder ved en god it-sikkerhed.

Men organisationer med ansvar for kritisk infrastruktur skal dog ikke sanktioneres, mener han.

"Jeg tror, at man i første omgang skal starte med, at vi alle sammen bliver bevidste om farerne. For vores samfundskritiske sektorer er der lavet et rigtig godt arbejde. Jeg tror, at man skal være varsom med at rende rundt og dele bøder ud på det her område," udtalte han på it-sikkerhedsmessen Infosecurity i København.

Læs også: Manglende definition af kritisk infrastruktur i Danmark møder massiv kritik: "Ser man på FN’s liste over lande med den bedste it-sikkerhed, så ligger vi ikke engang i top 10"

Forsvarsministeren fremhævede arbejdet med at definere, hvilke selskaber, der skal defineres til at have ansvar for samfundskritisk infrastruktur indenfor forskellige sektorer. Det er et arbejde, der endnu ikke er færdig, forklarede han.

Dog erkendte han, at man selvfølgelig bør diskuttere, hvad der skal gøres ved virksomheder, der bevidst lader være med at beskytte sig.

Læs også: Kritisk infrastruktur er plaget af usikre systemer: “De er afgjort ikke sikre og vil ikke være det de næste mange år.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere