Artikel top billede

Nu er folketingsvalget udskrevet: Hvad stemmer du den 5. juni?

Der skal afholdes folketingsvalg 5. juni. Men hvordan kommer de danske it-professionelle til at stemme? Giv din stemme her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har netop udskrevet folketingsvalg til afholdelse på grundlovsdag, den 5. juni.

Der er 13 stemmeberettigede partier, men hvem af dem forventer du at stemme på den 5. juni?

Du kan afgive din stemme i denne artikel, hvor vi på ganske uvidenskabeligvis undersøger, hvad de danske it-professionelle agter at stemme på.

Computerworld-læsere stemmer blåt

En lignende afstemning i forbindelse med valget i 2015 viste, at Computerworlds læsere var betydeligt mere tilbøjelige til at stemme på blå blok end resten af befolkingen.

Undersøgelsen viste således, at 63 procent læserne stemte på et parti i blå blok. I det officielle valgresultat lød fordelingen på 52,3 mod 47,7 procent i blå bloks favør.

Blandt Comptureworlds læsere var Liberal Alliance det mest populære parti med 17,5, mens Danske Folkeparti og Det Konservative Folkeparti blev næst- og tredjestørst med henholdsvis af 15,71 procent og 15,27 procent af stemmerne.

I det officielle valgresultat blev Socialdemokratiet det største parti med 26,3 procent efterfulgt af Danske Folkeparti og Venstre med henholdsvis 21,1 procent og 19,5 procent af stemmerne.

Læs også: Inde i maskinen: Facebook og Youtubes ansvar for ekstreme ytringer / Kan folketingsvalget bllive det første store meme-valg / Apples store strategiskifte