Nu er folketingsvalget udskrevet: Hvad stemmer du den 5. juni?

Der skal afholdes folketingsvalg 5. juni. Men hvordan kommer de danske it-professionelle til at stemme? Giv din stemme her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har netop udskrevet folketingsvalg til afholdelse på grundlovsdag, den 5. juni.

Der er 13 stemmeberettigede partier, men hvem af dem forventer du at stemme på den 5. juni?

Du kan afgive din stemme i denne artikel, hvor vi på ganske uvidenskabeligvis undersøger, hvad de danske it-professionelle agter at stemme på.

Computerworld-læsere stemmer blåt
En lignende afstemning i forbindelse med valget i 2015 viste, at Computerworlds læsere var betydeligt mere tilbøjelige til at stemme på blå blok end resten af befolkingen.

Undersøgelsen viste således, at 63 procent læserne stemte på et parti i blå blok. I det officielle valgresultat lød fordelingen på 52,3 mod 47,7 procent i blå bloks favør.

Blandt Comptureworlds læsere var Liberal Alliance det mest populære parti med 17,5, mens Danske Folkeparti og Det Konservative Folkeparti blev næst- og tredjestørst med henholdsvis af 15,71 procent og 15,27 procent af stemmerne.

I det officielle valgresultat blev Socialdemokratiet det største parti med 26,3 procent efterfulgt af Danske Folkeparti og Venstre med henholdsvis 21,1 procent og 19,5 procent af stemmerne.

Læs også: Inde i maskinen: Facebook og Youtubes ansvar for ekstreme ytringer / Kan folketingsvalget bllive det første store meme-valg / Apples store strategiskifte
Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.