Artikel top billede

Apples CEO Tim Cook (tv) og SAPs CEO Bill McDermott (th) på scenen til Sapphire 2019 konferencen

Apple-boss Tim Cook kom på overraskende besøg hos SAP: "Vi tror virkeligt på retten til privatlivets fred - også når det bliver besværligt og upopulært."

Tim Cook, Apples CEO, kom tirsdag på overraskende besøg i Florida. Han høstede et af dagens største bifald da han slog fast, at Apple og SAP er dedikeret til privatlivets fred. Computerworld var med.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Sapphire 2019, Orlando: "Når man laver forretning så har man mange bekendte. Men Apple er mere end en bekendt, Apple er en ægte ven."

Det slog SAPs CEO Bill McDermott fast da Apples CEO Tim Cook overraskende trådte ind på scenen tirsdag morgen amerikansk tid, til SAPs årlige store konference, kaldet Sapphire.

Kærlighedserklæringen fra Bill til Tim er måske ikke så overraskende set i lyset af, at SAP tidligere på dagen annoncerede at SAPs cloud SDK fremover vil arbejde sammen med Apples machine learning-platform på iOS-enheder. Et samarbejde der blandt andet betyder, at enhederne nemmere kan arbejde offline.

Samarbejde er fint, men det er værdifællesskabet omkring privatlivets fred som Tim Cook for alvor satte fokus på.

"Sikkerhed og retten til privatliv er et af dette århundredes vigtigste emner.", slog Tim Cook fast fra scenen i Orlando og kom med et eksempel.

Flere personlige data på din telefon end i dit hus

"Hvis du bare tænker på din telefon, så er der mere data om dig på den telefon end der hjemme i dit hus. Hvis nogen brød ind i dit hus her til aften og gennemgik alt hvad du havde liggende, så ville de stadig kun vide en brøkdel om dig i forhold til hvis de fik fri adgang til din telefon.", brugte Tim Cook som eksempel over for forsamlingen.

Tim Cook nævnte i den forbindelse Apples klassiske tætte integration mellem hardware og software, som deres unikke måde at forbedre sikkerheden på.

"Vi tror virkeligt på retten til privatlivets fred - også når det bliver besværligt og upopulært.", slog Tim Cook fast med slet skjult henvising til nogle af udfordringer, som Apple har med blandt andet de amerikanske myndigheder der ønsker adgang til data.

Firmaers data er kronjuvelerne - og de skal beskyttes

Tim Cook fremhævede desuden, at privatlivets fred ikke kun gælder private data. For, som han nævnte, så går medarbejdere rundt med store mængder af data om firmaet i lommen - often uden at reflektere nærmere over det. Men de data, nævnte Tim Cook, er lige som kronjuvelerne: De skal beskyttes.

Fra SAPs side fremhævede Bill McDermott den europæiske GDPR-lovgivning som et stort skridt fremad - og slog samarbejdet med Apple og Tim Cook, som en partner der reelt bekymrer sig om brugernes data. Noget der fik de mange tusinde tilhører i salen til at bryde ud i et af dagens største klapsalver.

”Sammen med partnere som SAP ændrer vi verden til det, som vi gerne vil have den til at være.”, sluttede Tim Cook af med.

Computerworld var inviteret til Sapphire 2019 i Orlando af SAP. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Gigabit dropper navnet - nu skal selskabet hedde Wizer: Og det er der særlige grunde til, fortæller direktør Claus Østergaard Olesen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor gik det galt: Her er grunden til at det nye coronapas har været ramt af tre nedbrud på en uge

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Peter Kyhn stopper som CIO hos Nemlig.com

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Jeg har aldrig set en person have så stor indflydelse på et aktivs værdi, som Elon Musk har med et enkelt tweet”


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”