Artikel top billede

(Foto: Google Maps/Computerworld)

Danske e-Boks vinder stor kontrakt: Skal levere digital post-løsning til Irland

Danske e-Boks skal levere den kommende digitale post-løsning i Irland.

Danske e-Boks er for alvor på vej ud over de danske grænser. Selskabet meddeler, at det har vundet ordren som leverandør af den kommende digitale post-løsning i Irland.

Irland bliver det første land uden for Skandinavien, som e-Boks skal rulles ud i. I forvejen står selskabet bag løsningerne i Norge, Sverige og Danmark.

Selskabet har vundet den irske kontrakt foran fire andre leverandører, der som e-Boks har budt ind på opgaven.

Irland er langt bagefter Danmark, når det gælder udrulningen af digitale services og lignende fra det offentlige.

Det vil således kun være omkring 270.000 ud af landets omkring fem millioner indbyggere, der vil kunne anvende den kommende e-Boks-løsning.

Det er nemlig det antal irere, der for tiden har anskaffet sig en irsk NemID, som hedder eID, meddeler e-Boks.

“Fra e-Boks side ser vi meget frem til at hjælpe de irske myndigheder med at løse den vigtige digitaliseringsopgave. Potentialet i Irland er reelt lige så stort, som da e-Boks tog fat på digitaliseringen i Danmark for 18 år siden, også selvom der endnu ikke er planer om at gøre den digitale post obligatorisk,” lyder det fra e-Boks-direktør Ulrik Falkner Thagesen.

Det danske selskab meddeler, at den kommende løsning i Irland kommer til at bygge på en ny infrastruktur i form af en ‘videreudviklet udgave af den e-Boks, der er i drift i Danmark,’ som det hedder.

“ Irernes løsning bliver nemlig baseret på åbne, fælleseuropæiske standarder som eksempelvis eDelivery og eIDAS, der gør det nemmere for borgere, virksomheder og myndigheder at udveksle data på tværs af landegrænser,” meddeler e-Boks.

Selskabet meddeler, at det har været i kontakt med en række andre lande inden for det seneste år for at fortælle om de danske erfaringer.

De tæller Australien, Tyskland, Frankrig og Cypern, hedder det.

E-boks' kontrakt om at levere den danske version af digital post udløber til efteråret. Selskabet har haft ordren siden 2009, men den er nu i udbud, som er løbet ind i forskellige problemer.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe Digital Post-udbud udskudt i månedsvis: Tilbud fra e-Boks og Netcompany afvises på grund af omfattende fejl

Læs også:

Digitaliseringsstyrelsen nødt til at forlænge eBoks-kontrakt efter annullering af kæmpeudbud: Forsinkelse kommer til at koste 43 millioner kroner

e-Boks taber 30 procent på bundlinjen men øger omsætningen

Kæmpe Netcompany-kontrakt blev annulleret efter klage fra eBoks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere