Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Google Maps/Computerworld)

Danske e-Boks vinder stor kontrakt: Skal levere digital post-løsning til Irland

Danske e-Boks skal levere den kommende digitale post-løsning i Irland.

Danske e-Boks er for alvor på vej ud over de danske grænser. Selskabet meddeler, at det har vundet ordren som leverandør af den kommende digitale post-løsning i Irland.

Irland bliver det første land uden for Skandinavien, som e-Boks skal rulles ud i. I forvejen står selskabet bag løsningerne i Norge, Sverige og Danmark.

Selskabet har vundet den irske kontrakt foran fire andre leverandører, der som e-Boks har budt ind på opgaven.

Irland er langt bagefter Danmark, når det gælder udrulningen af digitale services og lignende fra det offentlige.

Det vil således kun være omkring 270.000 ud af landets omkring fem millioner indbyggere, der vil kunne anvende den kommende e-Boks-løsning.

Det er nemlig det antal irere, der for tiden har anskaffet sig en irsk NemID, som hedder eID, meddeler e-Boks.

“Fra e-Boks side ser vi meget frem til at hjælpe de irske myndigheder med at løse den vigtige digitaliseringsopgave. Potentialet i Irland er reelt lige så stort, som da e-Boks tog fat på digitaliseringen i Danmark for 18 år siden, også selvom der endnu ikke er planer om at gøre den digitale post obligatorisk,” lyder det fra e-Boks-direktør Ulrik Falkner Thagesen.

Det danske selskab meddeler, at den kommende løsning i Irland kommer til at bygge på en ny infrastruktur i form af en ‘videreudviklet udgave af den e-Boks, der er i drift i Danmark,’ som det hedder.

“ Irernes løsning bliver nemlig baseret på åbne, fælleseuropæiske standarder som eksempelvis eDelivery og eIDAS, der gør det nemmere for borgere, virksomheder og myndigheder at udveksle data på tværs af landegrænser,” meddeler e-Boks.

Selskabet meddeler, at det har været i kontakt med en række andre lande inden for det seneste år for at fortælle om de danske erfaringer.

De tæller Australien, Tyskland, Frankrig og Cypern, hedder det.

E-boks' kontrakt om at levere den danske version af digital post udløber til efteråret. Selskabet har haft ordren siden 2009, men den er nu i udbud, som er løbet ind i forskellige problemer.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe Digital Post-udbud udskudt i månedsvis: Tilbud fra e-Boks og Netcompany afvises på grund af omfattende fejl

Læs også:

Digitaliseringsstyrelsen nødt til at forlænge eBoks-kontrakt efter annullering af kæmpeudbud: Forsinkelse kommer til at koste 43 millioner kroner

e-Boks taber 30 procent på bundlinjen men øger omsætningen

Kæmpe Netcompany-kontrakt blev annulleret efter klage fra eBoks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere