Artikel top billede

Danske e-Boks vinder stor kontrakt: Skal levere digital post-løsning til Irland

Danske e-Boks skal levere den kommende digitale post-løsning i Irland.

Danske e-Boks er for alvor på vej ud over de danske grænser. Selskabet meddeler, at det har vundet ordren som leverandør af den kommende digitale post-løsning i Irland.

Irland bliver det første land uden for Skandinavien, som e-Boks skal rulles ud i. I forvejen står selskabet bag løsningerne i Norge, Sverige og Danmark.

Selskabet har vundet den irske kontrakt foran fire andre leverandører, der som e-Boks har budt ind på opgaven.

Irland er langt bagefter Danmark, når det gælder udrulningen af digitale services og lignende fra det offentlige.

Det vil således kun være omkring 270.000 ud af landets omkring fem millioner indbyggere, der vil kunne anvende den kommende e-Boks-løsning.

Det er nemlig det antal irere, der for tiden har anskaffet sig en irsk NemID, som hedder eID, meddeler e-Boks.

“Fra e-Boks side ser vi meget frem til at hjælpe de irske myndigheder med at løse den vigtige digitaliseringsopgave. Potentialet i Irland er reelt lige så stort, som da e-Boks tog fat på digitaliseringen i Danmark for 18 år siden, også selvom der endnu ikke er planer om at gøre den digitale post obligatorisk,” lyder det fra e-Boks-direktør Ulrik Falkner Thagesen.

Det danske selskab meddeler, at den kommende løsning i Irland kommer til at bygge på en ny infrastruktur i form af en ‘videreudviklet udgave af den e-Boks, der er i drift i Danmark,’ som det hedder.

“ Irernes løsning bliver nemlig baseret på åbne, fælleseuropæiske standarder som eksempelvis eDelivery og eIDAS, der gør det nemmere for borgere, virksomheder og myndigheder at udveksle data på tværs af landegrænser,” meddeler e-Boks.

Selskabet meddeler, at det har været i kontakt med en række andre lande inden for det seneste år for at fortælle om de danske erfaringer.

De tæller Australien, Tyskland, Frankrig og Cypern, hedder det.

E-boks' kontrakt om at levere den danske version af digital post udløber til efteråret. Selskabet har haft ordren siden 2009, men den er nu i udbud, som er løbet ind i forskellige problemer.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe Digital Post-udbud udskudt i månedsvis: Tilbud fra e-Boks og Netcompany afvises på grund af omfattende fejl

Læs også:

Digitaliseringsstyrelsen nødt til at forlænge eBoks-kontrakt efter annullering af kæmpeudbud: Forsinkelse kommer til at koste 43 millioner kroner

e-Boks taber 30 procent på bundlinjen men øger omsætningen

Kæmpe Netcompany-kontrakt blev annulleret efter klage fra eBoks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.