Artikel top billede

Symantecs topchef stopper med omgående virkning på grund af syg far - aktiekurs styrtdykker

Det store it-sikkerhedsselskab Symantecs topchef trækker sig pludselig fra stillingen og fratræder med omgående virkning. Aktiekursen styrtdykker.

Det store antivirus-selskab Symantec skal med omgående virkning ud og lede efter en ny topchef.

Det sker efter, at selskabet torsdag pludselig meddelte, at topchef Greg Clark med omgående virkning fratræder sin stilling.

Han bliver nu midlertidigt afløst af bestyrelsesmedlemmet Richard Hill, der er blevet indsat som CEO, indtil der er blevet fundet en permanent afløser.

Aktiekursen styrtdykker

Topchefens pludselige afgang fik straks selskabets aktiekurs til at styrtdykke. Alene i timerne efter meldingen dykkede kursen med mere end 15 procent.

Greg Clark har været topchef for det store selskab siden 2016.

Ifølge flere amerikanske medier meldte Greg Clark i slutningen af april, at han ønskede at tilbringe mere tid med sin gamle og alvorligt syge far.

Flere steder peges der desuden på, at Symantecs omsætning i kvartalet er faldet til 1,19 milliarder dollar.

Topchefen har ifølge amerikanske medier ikke regnet det for en mulighed både at rette skuden op og passe sin syge far på samme tid.

Således siger Richard Hill til flere medier, at ‘presset er ret højt, da vi ønsker at fortsætte med at levere stærke finansielle resultater og vækst på toplinien.’

Til Reuters siger Wedbush-analytiker Daniel Ives, at topchefens afgang er ‘en enorm katastrofe.’

“De finansielle fremtidsudsigter kombineret med en pludselig CEO-opsigelse vil blive en stor mavepuster. Der er mange spørgsmål med kun få svar,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere