Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Symantecs topchef stopper med omgående virkning på grund af syg far - aktiekurs styrtdykker

Det store it-sikkerhedsselskab Symantecs topchef trækker sig pludselig fra stillingen og fratræder med omgående virkning. Aktiekursen styrtdykker.

Det store antivirus-selskab Symantec skal med omgående virkning ud og lede efter en ny topchef.

Det sker efter, at selskabet torsdag pludselig meddelte, at topchef Greg Clark med omgående virkning fratræder sin stilling.

Han bliver nu midlertidigt afløst af bestyrelsesmedlemmet Richard Hill, der er blevet indsat som CEO, indtil der er blevet fundet en permanent afløser.

Aktiekursen styrtdykker

Topchefens pludselige afgang fik straks selskabets aktiekurs til at styrtdykke. Alene i timerne efter meldingen dykkede kursen med mere end 15 procent.

Greg Clark har været topchef for det store selskab siden 2016.

Ifølge flere amerikanske medier meldte Greg Clark i slutningen af april, at han ønskede at tilbringe mere tid med sin gamle og alvorligt syge far.

Flere steder peges der desuden på, at Symantecs omsætning i kvartalet er faldet til 1,19 milliarder dollar.

Topchefen har ifølge amerikanske medier ikke regnet det for en mulighed både at rette skuden op og passe sin syge far på samme tid.

Således siger Richard Hill til flere medier, at ‘presset er ret højt, da vi ønsker at fortsætte med at levere stærke finansielle resultater og vækst på toplinien.’

Til Reuters siger Wedbush-analytiker Daniel Ives, at topchefens afgang er ‘en enorm katastrofe.’

“De finansielle fremtidsudsigter kombineret med en pludselig CEO-opsigelse vil blive en stor mavepuster. Der er mange spørgsmål med kun få svar,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere