Symantecs topchef stopper med omgående virkning på grund af syg far - aktiekurs styrtdykker

Det store it-sikkerhedsselskab Symantecs topchef trækker sig pludselig fra stillingen og fratræder med omgående virkning. Aktiekursen styrtdykker.

Det store antivirus-selskab Symantec skal med omgående virkning ud og lede efter en ny topchef.

Det sker efter, at selskabet torsdag pludselig meddelte, at topchef Greg Clark med omgående virkning fratræder sin stilling.

Han bliver nu midlertidigt afløst af bestyrelsesmedlemmet Richard Hill, der er blevet indsat som CEO, indtil der er blevet fundet en permanent afløser.

Aktiekursen styrtdykker
Topchefens pludselige afgang fik straks selskabets aktiekurs til at styrtdykke. Alene i timerne efter meldingen dykkede kursen med mere end 15 procent.

Greg Clark har været topchef for det store selskab siden 2016.

Ifølge flere amerikanske medier meldte Greg Clark i slutningen af april, at han ønskede at tilbringe mere tid med sin gamle og alvorligt syge far.

Flere steder peges der desuden på, at Symantecs omsætning i kvartalet er faldet til 1,19 milliarder dollar.

Topchefen har ifølge amerikanske medier ikke regnet det for en mulighed både at rette skuden op og passe sin syge far på samme tid.

Således siger Richard Hill til flere medier, at ‘presset er ret højt, da vi ønsker at fortsætte med at levere stærke finansielle resultater og vækst på toplinien.’

Til Reuters siger Wedbush-analytiker Daniel Ives, at topchefens afgang er ‘en enorm katastrofe.’

“De finansielle fremtidsudsigter kombineret med en pludselig CEO-opsigelse vil blive en stor mavepuster. Der er mange spørgsmål med kun få svar,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.