Artikel top billede

Morgen-briefing: Strejke truer Amazon / Peter Mægbæks nye bredbåndsfirma åbner for kunder i dag / Danskerne vil gerne være anonyme på nettet.

Strejke truer Amazon. Peter Mægbæks nye bredbåndsfirma åbner for kunder i dag. Danskerne vil gerne være anonyme på nettet. Power har åbnet ny butik i Køge. Milestone Systems åbner kontor i Bulgarien.

Velkommen på morgenkvisten til Computerworlds morgen-briefing på denne mandag ved morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Strejke truer Amazon

Amazon er gået i gang med at holde møder med medarbejdere i den polske filial om lønforhold, arbejdsforhold og lignende. Det sker, efter polske fagforbund har truet med strejke, hvis ikke lønnen bliver hævet markant, skriver Reuters.

Amazon-medarbejdere i både Spanien og Tyskland har fornylig strejket med krav om højere løn og bedre arbejdsforhold i det hele taget.

Amazon meddeler, at den polske afdeling kører som altid, mens selskabet ‘fokuserer på direkte dialog med vores medarbejdere, hvilket er den mest effektive måde til hurtigt at få afklaret deres behov,” hedder det.

De polske medarbejdere forlanger via deres fagforbund omtrent en fordobling af lønnen. De får i dag omkring 35 kroner i timen.

Peter Mægbæks nye bredbåndsfirma åbner for kunder i dag

I dag lancerer Fullrate- og Plentistifter Peter Mægbæk efter nogle måneders forberedelser for kunder i sit nyt bredbåndsselskab Fastspeed.

Selskabet får kun et enkelt produkt på hylderne, som til gengæld bliver billigt, lover det. Faktisk er der ifølge Peter Mægbæk og co tale om en decideret 'prisbombe.'

Det kan du læse mere om her: Peter Mægbæks bredbåndsfirma Fastspeed åbner for kunder i dag - får kun et produkt: 'Smider prisbombe'.

Power har åbnet ny butik i Køge

Elektronikkæden Power åbnede fredag morgen i sidste uge ny butik i Køge.

Herfra meldes der om en kø på 1.100 mennesker og et rend på mere end 4.000 kunder i løbet af de første timer efter, at dørene var blevet slået op.

“Den her åbningsfest overgår vores vildeste forventninger. Vi håbede på omkring 1.000 i kø fra morgenstunden. Det mål nåede vi – og mere til. Kigger vi på besøgstallet her klokken 12.00, så har vi allerede nået vores mål for hele dagen, nemlig 4.000 kunder. Det er virkeligt overvældende,” lyder det fra direktør Jesper Boysen i en udsendt meddelelse.

Danskerne vil gerne være anonyme på nettet

Omkring hver anden dansker har et ønske om næsten altid at kunne være anonym på internettet, viser en rundspørge, som ingeniørforeningen IDA har udarbejdet blandt et par tusind danskere.

82 procent kunne godt tænke sig at være anonyme en gang imellem.

“To ud af tre angiver, at de gerne ville bruge værktøjer til at skjule deres identitet og lokalitet, hvis de var lette at bruge,” lyder det fra IDA.

“Der er flere alternativer, som sikrer en større grad af privacy, og jeg synes derfor, at vi som samfund skal gøre mere for at sprede viden om, hvordan man kan være anonym på nettet. Særligt børn og unge kunne med fordel undervises i net-anonymitet i skoleklasserne,” meddeler foreningens sikkerheds-mand, Jørn Guldberg.

Milestone Systems åbner kontor i Bulgarien

Den danske videplatforms-virksomhed Milestone Systems har åbnet en ny afdeling i Bulgariens hovedstad Sofia med 150 medarbejdere.

De kommer fremover til at stå for en væsentlig del af selskabets udvikling.

Milestone Systems har i løbet af det seneste halve års tid åbnet afdelinger i Australien, Mexico, USA, Holland, Sverige og Storbritannien.

I en udsendt meddelelse melder CFO Lars Larsen, at selskabet er godt på vej mod målet om at øge udviklings-kapaciteten med 45 procent ved udgangen af 2019.

Dagen i dag iøvrigt

I dag er i øvrigt en form for mærkedag for musikinteresserede danskere.

Det er nemlig i dag præcis 19 år siden, at Brødrene Olsen vandt deres spektakulære sejr i det internationale Melodi Grandprix i Stockholm med sangen ‘Smuk som et stjerneskud/Fly on the wings of love.’

Desuden er det i dag Stevie Wonders fødselsdag (han bliver 69 år). Også den flerfoldige melodi grand prix-vinder Johnny Logan har fødselsdag i dag (han bliver 65 år).

Den amerikanske sanger Ritchie Valens (ham med ‘La Bamba’) kunne også have haft fødselsdag i dag. Han omkom i 1959 i det berømte flystyrt, hvor også Buddy Holly og J. P. Richardson mistede livet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.