Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Strejke truer Amazon / Peter Mægbæks nye bredbåndsfirma åbner for kunder i dag / Danskerne vil gerne være anonyme på nettet.

Strejke truer Amazon. Peter Mægbæks nye bredbåndsfirma åbner for kunder i dag. Danskerne vil gerne være anonyme på nettet. Power har åbnet ny butik i Køge. Milestone Systems åbner kontor i Bulgarien.

Velkommen på morgenkvisten til Computerworlds morgen-briefing på denne mandag ved morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Strejke truer Amazon

Amazon er gået i gang med at holde møder med medarbejdere i den polske filial om lønforhold, arbejdsforhold og lignende. Det sker, efter polske fagforbund har truet med strejke, hvis ikke lønnen bliver hævet markant, skriver Reuters.

Amazon-medarbejdere i både Spanien og Tyskland har fornylig strejket med krav om højere løn og bedre arbejdsforhold i det hele taget.

Amazon meddeler, at den polske afdeling kører som altid, mens selskabet ‘fokuserer på direkte dialog med vores medarbejdere, hvilket er den mest effektive måde til hurtigt at få afklaret deres behov,” hedder det.

De polske medarbejdere forlanger via deres fagforbund omtrent en fordobling af lønnen. De får i dag omkring 35 kroner i timen.

Peter Mægbæks nye bredbåndsfirma åbner for kunder i dag

I dag lancerer Fullrate- og Plentistifter Peter Mægbæk efter nogle måneders forberedelser for kunder i sit nyt bredbåndsselskab Fastspeed.

Selskabet får kun et enkelt produkt på hylderne, som til gengæld bliver billigt, lover det. Faktisk er der ifølge Peter Mægbæk og co tale om en decideret 'prisbombe.'

Det kan du læse mere om her: Peter Mægbæks bredbåndsfirma Fastspeed åbner for kunder i dag - får kun et produkt: 'Smider prisbombe'.

Power har åbnet ny butik i Køge

Elektronikkæden Power åbnede fredag morgen i sidste uge ny butik i Køge.

Herfra meldes der om en kø på 1.100 mennesker og et rend på mere end 4.000 kunder i løbet af de første timer efter, at dørene var blevet slået op.

“Den her åbningsfest overgår vores vildeste forventninger. Vi håbede på omkring 1.000 i kø fra morgenstunden. Det mål nåede vi – og mere til. Kigger vi på besøgstallet her klokken 12.00, så har vi allerede nået vores mål for hele dagen, nemlig 4.000 kunder. Det er virkeligt overvældende,” lyder det fra direktør Jesper Boysen i en udsendt meddelelse.

Danskerne vil gerne være anonyme på nettet

Omkring hver anden dansker har et ønske om næsten altid at kunne være anonym på internettet, viser en rundspørge, som ingeniørforeningen IDA har udarbejdet blandt et par tusind danskere.

82 procent kunne godt tænke sig at være anonyme en gang imellem.

“To ud af tre angiver, at de gerne ville bruge værktøjer til at skjule deres identitet og lokalitet, hvis de var lette at bruge,” lyder det fra IDA.

“Der er flere alternativer, som sikrer en større grad af privacy, og jeg synes derfor, at vi som samfund skal gøre mere for at sprede viden om, hvordan man kan være anonym på nettet. Særligt børn og unge kunne med fordel undervises i net-anonymitet i skoleklasserne,” meddeler foreningens sikkerheds-mand, Jørn Guldberg.

Milestone Systems åbner kontor i Bulgarien

Den danske videplatforms-virksomhed Milestone Systems har åbnet en ny afdeling i Bulgariens hovedstad Sofia med 150 medarbejdere.

De kommer fremover til at stå for en væsentlig del af selskabets udvikling.

Milestone Systems har i løbet af det seneste halve års tid åbnet afdelinger i Australien, Mexico, USA, Holland, Sverige og Storbritannien.

I en udsendt meddelelse melder CFO Lars Larsen, at selskabet er godt på vej mod målet om at øge udviklings-kapaciteten med 45 procent ved udgangen af 2019.

Dagen i dag iøvrigt

I dag er i øvrigt en form for mærkedag for musikinteresserede danskere.

Det er nemlig i dag præcis 19 år siden, at Brødrene Olsen vandt deres spektakulære sejr i det internationale Melodi Grandprix i Stockholm med sangen ‘Smuk som et stjerneskud/Fly on the wings of love.’

Desuden er det i dag Stevie Wonders fødselsdag (han bliver 69 år). Også den flerfoldige melodi grand prix-vinder Johnny Logan har fødselsdag i dag (han bliver 65 år).

Den amerikanske sanger Ritchie Valens (ham med ‘La Bamba’) kunne også have haft fødselsdag i dag. Han omkom i 1959 i det berømte flystyrt, hvor også Buddy Holly og J. P. Richardson mistede livet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere