Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny kryptovaluta vil kunne forhindre moms-svindel for milliarder i EU

En helt ny kryptovaluta er det eneste, der forhindre momssvindel for milliarder af kroner, mener professor. Han foreslår, at EU og den danske regering indfører denne nye valuta.

En helt ny kryptovaluta med fokus på momsbetaling er det eneste, der for alvor kan blokere for momssvindel for milliarder af kroner i modsætning til øget kontrol af virksomhederne og etablering af såkaldte ‘superenheder’ i EU.

Det mener den amerikanske moms-ekspert, professor Richard Ainsworth, skriver Finans.

Han foreslår nu, at EU og den danske regering indfører en særlig kryptovaluta for momsbetaling på alle transaktioner af varer.

Ifølge ham er problemet ikke mindst, at det indre marked i EU i dag består af en række forskellige momssystemer, som svindlerne kan spille ud mod hinanden.

“Derfor skal du skabe et lukket system, hvor det ikke længere er attraktivt at snyde. Det kan du kun gøre med en kryptovaluta, der fungerer som den egentlige momsbetaling de enkelte EU-lande imellem. Samtidig skal du skabe et system med digitale fakturaer, der gør, at skattemyndighederne kan følge varerne på kryds og tværs af grænserne. Så kommer du momssvindlen til livs,” siger Richard Ainsworth til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere