Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny kryptovaluta vil kunne forhindre moms-svindel for milliarder i EU

En helt ny kryptovaluta er det eneste, der forhindre momssvindel for milliarder af kroner, mener professor. Han foreslår, at EU og den danske regering indfører denne nye valuta.

En helt ny kryptovaluta med fokus på momsbetaling er det eneste, der for alvor kan blokere for momssvindel for milliarder af kroner i modsætning til øget kontrol af virksomhederne og etablering af såkaldte ‘superenheder’ i EU.

Det mener den amerikanske moms-ekspert, professor Richard Ainsworth, skriver Finans.

Han foreslår nu, at EU og den danske regering indfører en særlig kryptovaluta for momsbetaling på alle transaktioner af varer.

Ifølge ham er problemet ikke mindst, at det indre marked i EU i dag består af en række forskellige momssystemer, som svindlerne kan spille ud mod hinanden.

“Derfor skal du skabe et lukket system, hvor det ikke længere er attraktivt at snyde. Det kan du kun gøre med en kryptovaluta, der fungerer som den egentlige momsbetaling de enkelte EU-lande imellem. Samtidig skal du skabe et system med digitale fakturaer, der gør, at skattemyndighederne kan følge varerne på kryds og tværs af grænserne. Så kommer du momssvindlen til livs,” siger Richard Ainsworth til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere