(Foto: Dan Jensen)

Ny kryptovaluta vil kunne forhindre moms-svindel for milliarder i EU

En helt ny kryptovaluta er det eneste, der forhindre momssvindel for milliarder af kroner, mener professor. Han foreslår, at EU og den danske regering indfører denne nye valuta.

En helt ny kryptovaluta med fokus på momsbetaling er det eneste, der for alvor kan blokere for momssvindel for milliarder af kroner i modsætning til øget kontrol af virksomhederne og etablering af såkaldte ‘superenheder’ i EU.

Det mener den amerikanske moms-ekspert, professor Richard Ainsworth, skriver Finans.

Han foreslår nu, at EU og den danske regering indfører en særlig kryptovaluta for momsbetaling på alle transaktioner af varer.

Ifølge ham er problemet ikke mindst, at det indre marked i EU i dag består af en række forskellige momssystemer, som svindlerne kan spille ud mod hinanden.

“Derfor skal du skabe et lukket system, hvor det ikke længere er attraktivt at snyde. Det kan du kun gøre med en kryptovaluta, der fungerer som den egentlige momsbetaling de enkelte EU-lande imellem. Samtidig skal du skabe et system med digitale fakturaer, der gør, at skattemyndighederne kan følge varerne på kryds og tværs af grænserne. Så kommer du momssvindlen til livs,” siger Richard Ainsworth til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.