Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny kryptovaluta vil kunne forhindre moms-svindel for milliarder i EU

En helt ny kryptovaluta er det eneste, der forhindre momssvindel for milliarder af kroner, mener professor. Han foreslår, at EU og den danske regering indfører denne nye valuta.

En helt ny kryptovaluta med fokus på momsbetaling er det eneste, der for alvor kan blokere for momssvindel for milliarder af kroner i modsætning til øget kontrol af virksomhederne og etablering af såkaldte ‘superenheder’ i EU.

Det mener den amerikanske moms-ekspert, professor Richard Ainsworth, skriver Finans.

Han foreslår nu, at EU og den danske regering indfører en særlig kryptovaluta for momsbetaling på alle transaktioner af varer.

Ifølge ham er problemet ikke mindst, at det indre marked i EU i dag består af en række forskellige momssystemer, som svindlerne kan spille ud mod hinanden.

“Derfor skal du skabe et lukket system, hvor det ikke længere er attraktivt at snyde. Det kan du kun gøre med en kryptovaluta, der fungerer som den egentlige momsbetaling de enkelte EU-lande imellem. Samtidig skal du skabe et system med digitale fakturaer, der gør, at skattemyndighederne kan følge varerne på kryds og tværs af grænserne. Så kommer du momssvindlen til livs,” siger Richard Ainsworth til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere