Artikel top billede

Bitcoin-værdi stiger hastigt: Prisen er mere end fordoblet

Efter en langvarig nedtur synes den ledende kryptovaluta igen at få vind i sejlene.

Den ledende kryptovaluta på markedet, bitcoinen, kunne søndag 12. maj for første gang i over ni måneder passere de 50.000 kroner – den højeste værdi for kryptovalutaen i over ni måneder.

Det sker efter en lang nedtur for valutaen. Med værdistigningen er bitcoinen steget med over 137 procent siden seneste års nulpunkt i december 2018, hvor en bitcoin kunne erhverves for godt 21.000 kroner.

Til trods for den voldsomme stigning, er bitcoin stadig langt fra sin højeste værdig fra før krakket i december 2017. Dengang løb en enkel bitcoin op i knap 130.000 danske kroner før bitcoin-boblen sprang.

Bitcoinens store værditab betød i løbet af 2018, at det ikke længere kunne svare sig at udvinde kryptovalutaen. Med de seneste prisstigning vurderer mediet cryptonewsreview, at det igen kan svare sig at udvinde bitcoins, forudsat at man har adgang til dedikeret hardware og billig strøm.

Se også: Bitcoin-kursen stiger igen: Højeste værdi i seks måneder

Gevinst med andre kryptovalutaer

Bitcoinens prisstigninger afspejler sig også i andre kryptovalutaer prissætning.

Andre populære kryptvalutaer som ethereum og litecoin oplever værdistigninger på henholdsvis 138 og svimlende 303 procent i forhold til lavpunktet fra december 2018. Ingen af dem er dog i nærheden af at have indhentet værdien fra deres højdepunkt i december 2017.

Se også: Kendt it-mand har afsløret den mystiske bitcoin-stifter Satoshi Nakamoto: Han er i live og bor i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.