Artikel top billede

Bitcoin-værdi stiger hastigt: Prisen er mere end fordoblet

Efter en langvarig nedtur synes den ledende kryptovaluta igen at få vind i sejlene.

Den ledende kryptovaluta på markedet, bitcoinen, kunne søndag 12. maj for første gang i over ni måneder passere de 50.000 kroner – den højeste værdi for kryptovalutaen i over ni måneder.

Det sker efter en lang nedtur for valutaen. Med værdistigningen er bitcoinen steget med over 137 procent siden seneste års nulpunkt i december 2018, hvor en bitcoin kunne erhverves for godt 21.000 kroner.

Til trods for den voldsomme stigning, er bitcoin stadig langt fra sin højeste værdig fra før krakket i december 2017. Dengang løb en enkel bitcoin op i knap 130.000 danske kroner før bitcoin-boblen sprang.

Bitcoinens store værditab betød i løbet af 2018, at det ikke længere kunne svare sig at udvinde kryptovalutaen. Med de seneste prisstigning vurderer mediet cryptonewsreview, at det igen kan svare sig at udvinde bitcoins, forudsat at man har adgang til dedikeret hardware og billig strøm.

Se også: Bitcoin-kursen stiger igen: Højeste værdi i seks måneder

Gevinst med andre kryptovalutaer

Bitcoinens prisstigninger afspejler sig også i andre kryptovalutaer prissætning.

Andre populære kryptvalutaer som ethereum og litecoin oplever værdistigninger på henholdsvis 138 og svimlende 303 procent i forhold til lavpunktet fra december 2018. Ingen af dem er dog i nærheden af at have indhentet værdien fra deres højdepunkt i december 2017.

Se også: Kendt it-mand har afsløret den mystiske bitcoin-stifter Satoshi Nakamoto: Han er i live og bor i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere