IBM bekræfter dansk storopkøb

IBM har bekræftet sit køb af Mærsk Data og DM Data, men oplyser ikke købsprisen. Opkøbene skaber en dansk it-mastodont og skal styrke IBM's muligheder for at betjene store kunder på globalt plan.

IBM har underskrevet en aftale med A.P. Møller-Mærsk om at købe Mærsk Data og vil samtidig købe DM Data, der ejes af Mærsk Data, Danske Bank og WM-data i fællesskab.

Det bekræfter IBM i en pressemeddelelse, hvor selskabet ikke oplyser nogen købspris.

A.P. Møller-Mærsk skriver i en meddelelse til Københavns Fondsbørs, at selskabet sælger Mærsk Data, fordi datterselskabet stod over for betydelige nyinvesteringer og opkøb, hvis det også fremover skulle være i stand til at betjene det danske rederiselskab.

Konkurrencemyndighederne skal nu godkende handlen, før den er realitet, men det forventes at ske i løbet af tre til fem måneder.

Heller ikke A.P. Møller-Mærsk ønsker at oplyse salgsprisen, men selskabet forventer at få 2,5 milliarder kroner ud af salget i det regnskabsår, hvor handlen gennemføres.

- Både A.P. Møller-Mærsk Gruppen samt kunder hos Mærsk Data og DM Data vil få gavn af ydelserne fra en af verdens førende IT- og konsulentvirksomheder. Ligeledes er vi overbevist om, at medarbejderne vil nyde godt af de store udviklingsmuligheder i IBM, udtaler Jess Søderberg, skibsreder i børsnoterede A.P. Møller-Mærsk.

DM Data blev etableret for syv år siden ved at sammenlægge it-driften hos Mærsk Data og Danske Bank.

Datterselskabet Mærsk Data Defence er ikke en del af aftalen og bliver derfor i A.P. Møller-Mærsk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere