Artikel top billede

Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (tidligere LO)

Magtfuldt fagforbund efter afsløring af KMD's lovstridige ansættelsesplan: "Det er helt hen i vejret"

Efter offentliggørelsen af KMD's hemmelige ansættelsesplan er fagforeningslederen Lizette Risgaard "chokeret" over, at en stor virksomhed som KMD systematisk aldersdiskriminerer. "Vores samfund ville bryde sammen, hvis virksomhederne ikke overholder lovgivningen," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Lizette Risgaards reaktion på afsløringen af KMD's ansættelsesplan
  • Hvad fagforeningslederen mener om virksomhedernes ansvar
  • Hvad en lektor i arbejdsret mener om planen
  • KMD's svar efter offentliggørensen af ansættelsesplanen
671
3:30 min
"Jeg er chokeret over, at en så stor virksomhed kan finde på at bryde loven og aldersdiskriminere konsekvent."

Sådan lyder reaktionen fra Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (det tidligere LO), efter offentliggørelsen af KMD's plan for nyansættelser.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.