Artikel top billede

Huawei bedyrer sin uskyld: Vi er ikke kontrolleret af den kinesiske regering

Der er ingen grund til at frygte, at Huawei udleverer brugerdata til den kinesiske regering, hævder en af selskabets europæiske topchefer.

Den kinesiske telegigant Huawei oplyser nu, at den ikke er forpligtiget til at udlevere data til den kinesiske regering, og hvis den modtager sådan en forespørgsel vil den blive afvist prompte.

Det bedyrer Tim Watkins, chef for Huaweis forretning i Vesteuropa, i et interview med den britiske statsradiofoni, BBC.

”Vi er ikke forpligtiget til at samarbejde med regeringen på den måde, som amerikanerne har indikeret,” siger han ifølge Reuters i et radio-interview med BBC.

Dermed henviser han til de beskyldninger, som er blevet fremsat af den amerikanske regering, der i meget klare vendinger har anmodet sine allierede om ikke at basere sine 5G-netværk på teknologi fra Huawei.

Eksempelvis har den amerikanske regering oplyst, at den i fremtiden muligvis vil undlade af dele efterretningsoplysninger med allierede, der baserer deres 5G-net på teknologi fra Huawei.

Læs også: USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

Huawei: Intet mandat i loven
En tilbagevendende anklage er, at flere kinesiske love kræver at kinesiske personer og organisationer skal samarbejde med regeringen i efterretningsanliggender, hvis de modtager en forespørgsel om det.

Huawei har længe fastholdt, at selskabet ikke er omfattet af denne type lovgivning, hvilket også bliver understreget af Tim Watkins i interviewet med BBC.

”Der er intet mandat i loven, der betyder, at vi er skal udlevere brugerdata eller efterretninger, som vi ikke ønsker at udlevere eller, som vi anser for at være følsomt,” siger han.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?