Artikel top billede

Huawei bedyrer sin uskyld: Vi er ikke kontrolleret af den kinesiske regering

Der er ingen grund til at frygte, at Huawei udleverer brugerdata til den kinesiske regering, hævder en af selskabets europæiske topchefer.

Den kinesiske telegigant Huawei oplyser nu, at den ikke er forpligtiget til at udlevere data til den kinesiske regering, og hvis den modtager sådan en forespørgsel vil den blive afvist prompte.

Det bedyrer Tim Watkins, chef for Huaweis forretning i Vesteuropa, i et interview med den britiske statsradiofoni, BBC.

”Vi er ikke forpligtiget til at samarbejde med regeringen på den måde, som amerikanerne har indikeret,” siger han ifølge Reuters i et radio-interview med BBC.

Dermed henviser han til de beskyldninger, som er blevet fremsat af den amerikanske regering, der i meget klare vendinger har anmodet sine allierede om ikke at basere sine 5G-netværk på teknologi fra Huawei.

Eksempelvis har den amerikanske regering oplyst, at den i fremtiden muligvis vil undlade af dele efterretningsoplysninger med allierede, der baserer deres 5G-net på teknologi fra Huawei.

Læs også: USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

Huawei: Intet mandat i loven
En tilbagevendende anklage er, at flere kinesiske love kræver at kinesiske personer og organisationer skal samarbejde med regeringen i efterretningsanliggender, hvis de modtager en forespørgsel om det.

Huawei har længe fastholdt, at selskabet ikke er omfattet af denne type lovgivning, hvilket også bliver understreget af Tim Watkins i interviewet med BBC.

”Der er intet mandat i loven, der betyder, at vi er skal udlevere brugerdata eller efterretninger, som vi ikke ønsker at udlevere eller, som vi anser for at være følsomt,” siger han.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere