Artikel top billede

Huawei bedyrer sin uskyld: Vi er ikke kontrolleret af den kinesiske regering

Der er ingen grund til at frygte, at Huawei udleverer brugerdata til den kinesiske regering, hævder en af selskabets europæiske topchefer.

Den kinesiske telegigant Huawei oplyser nu, at den ikke er forpligtiget til at udlevere data til den kinesiske regering, og hvis den modtager sådan en forespørgsel vil den blive afvist prompte.

Det bedyrer Tim Watkins, chef for Huaweis forretning i Vesteuropa, i et interview med den britiske statsradiofoni, BBC.

”Vi er ikke forpligtiget til at samarbejde med regeringen på den måde, som amerikanerne har indikeret,” siger han ifølge Reuters i et radio-interview med BBC.

Dermed henviser han til de beskyldninger, som er blevet fremsat af den amerikanske regering, der i meget klare vendinger har anmodet sine allierede om ikke at basere sine 5G-netværk på teknologi fra Huawei.

Eksempelvis har den amerikanske regering oplyst, at den i fremtiden muligvis vil undlade af dele efterretningsoplysninger med allierede, der baserer deres 5G-net på teknologi fra Huawei.

Læs også: USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

Huawei: Intet mandat i loven
En tilbagevendende anklage er, at flere kinesiske love kræver at kinesiske personer og organisationer skal samarbejde med regeringen i efterretningsanliggender, hvis de modtager en forespørgsel om det.

Huawei har længe fastholdt, at selskabet ikke er omfattet af denne type lovgivning, hvilket også bliver understreget af Tim Watkins i interviewet med BBC.

”Der er intet mandat i loven, der betyder, at vi er skal udlevere brugerdata eller efterretninger, som vi ikke ønsker at udlevere eller, som vi anser for at være følsomt,” siger han.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.