Artikel top billede

USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

USA truer igen landets allierede til at droppe Huawei som leverandør på landenes 5G-netværk. De lande, der giver Huawei adgang til 5G-infrastrukturen, vil USA ikke nødvendigvis dele efterretninger med længere.

USA's forsøg på at forhindre kinesiske Huaweis adgang til andre landes 5G-netværk har efterhånden udviklet sig til en langstrakt føljeton.

Først truede amerikanerne Tyskland med at tilbageholde efterretninger for Tyskland, hvis Huawei ikke blev udelukket for at byde ind på Tysklands 5G-infrastruktur.

Tyskland valgte ikke at udelukke Huawei, men indførte i stedet en række foranstaltninger, som medførte, at Huawei aldrig ville kunne leve op til kravene, ifølge amerikanerne.

Derfor meldte amerikanerne efterfølgende, at Tysklands foranstaltninger var nok til, at landet forsat vil dele efterrretningerne med tyskerne.

Læs mere om det her: USA dropper tysk Huawei-forbud

Faktisk fremhævede amerikanerne den tyske løsning over for andre lande, som USA opfordrede til at benytte samme fremgangsmåde.

Siden har Polen nægtet at udelukke Huawei, mens Storbritannien har besluttet at udelukke Huawei fra kerneområderne i landets 5G-infrastruktur, mens Huawei har fået lov til at byde ind på andre dele af landets 5G-infrastruktur.

Læs mere her: Storbritannien vil udelukke Huawei fra britiske 5G-netværk

Men det er ikke nok for amerikanerne.

Nu truer USA nemlig igen med at tilbageholde efterretninger fra lande, der ikke sikrer, at Huawei ikke får adgang til landets 5G-infrastruktur.

Det melder Reuters.

"Det er USA's position at bruge Huawei, eller en anden utroværdig leverandør i nogen del af 5G-netværket, er en risiko," lyder det fra Robert Strayer, som arbejder i den amerikanske regerings enhed for cyber- og international kommunikation, inden han tilføjer:

"Hvis andre lande vil benytte sig af utroværdige leverandører til at bygge og levere deres 5G-netværk, er vi nødt til at genoverveje vores muligheder for at dele informationer og være i kontakt med landene på den måde, som vi i dag."

Læs også: USA opfordrer flere lande til at følge Tysklands eksempel i forsøg på at udelukke Huawei fra 5G-netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere