Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere

En stribe Intel-processorer fra de seneste år vil blive langsommere, når vigtig sikkerhedsopdatering installeres.

Processor-producenten Intel og it-sikkerhedsselskabet Bitdefender kunne denne uge beskrive hvordan en hardware-fejl i en stribe populære Intel-processorer kan kompromittere yderst følsomme system-oplysninger såsom passwords.

Se også: Kæmpefejl opdaget i Intel-processorer: Sårbarhed kan give adgang til passwords

Fejlen kaldet ’MDS’ (microarchitectural data sampling) er blevet identificeret og en fejlrettelse er ifølge nyhedsbureauet Reuters på vej.

Rettelsen kan dog betyde kan betyde at systemer vil afvikle programmer langsommere. Intel oplyser, at processorer kan blive op til 19 procent sløvere, når sikkerhedsopdateringen er installeret.

Bitdefender oplyser at Intels Core processorer udgivet fra august 2012 (Ivy Bridge) frem til 2018 (Kaby Lake) er berørt.

2019-processorer fra Intel skulle ifølge processor-producenten ikke være berørt.

Sårbarheden er af hardwaremæssig natur, og minder derfor om de to sikkerhedsbrister ’Meltdown’ og ’Spectre’ som i 2018 plagede størstedelens af Intels processorer.

Læs også: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere