Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere

En stribe Intel-processorer fra de seneste år vil blive langsommere, når vigtig sikkerhedsopdatering installeres.

Processor-producenten Intel og it-sikkerhedsselskabet Bitdefender kunne denne uge beskrive hvordan en hardware-fejl i en stribe populære Intel-processorer kan kompromittere yderst følsomme system-oplysninger såsom passwords.

Se også: Kæmpefejl opdaget i Intel-processorer: Sårbarhed kan give adgang til passwords

Fejlen kaldet ’MDS’ (microarchitectural data sampling) er blevet identificeret og en fejlrettelse er ifølge nyhedsbureauet Reuters på vej.

Rettelsen kan dog betyde kan betyde at systemer vil afvikle programmer langsommere. Intel oplyser, at processorer kan blive op til 19 procent sløvere, når sikkerhedsopdateringen er installeret.

Bitdefender oplyser at Intels Core processorer udgivet fra august 2012 (Ivy Bridge) frem til 2018 (Kaby Lake) er berørt.

2019-processorer fra Intel skulle ifølge processor-producenten ikke være berørt.

Sårbarheden er af hardwaremæssig natur, og minder derfor om de to sikkerhedsbrister ’Meltdown’ og ’Spectre’ som i 2018 plagede størstedelens af Intels processorer.

Læs også: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere