Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Kæmpefejl opdaget i Intel-processorer: Sårbarhed kan give adgang til passwords

Størstedelen af Intel processorer fra de seneste år er truet af stor sikkerhedsbrist, vurder it-sikkerhedsselskab.

En nyligt opdaget sårbarhed i Intel kan, ifølge sikkerhedsselskabet Bitdefender, give misbrugere adgang til yderst følsomme oplysninger såsom kodeord eller andre oplysninger som kan lægge et computersystem ned.

Fejlen kan udnyttes til blandt andet at opsnappe forretnings-hemmeligheder, vurderer it-sikkerhedsselskabet, som påpeger at det også kan give problemer hos andre virksomheder der deler en server under angreb.

”Et succesfuldt angreb kan afsløre følsomme oplysninger. Når en hacker har adgang til dem, kan de bruges senere. De kan afsløre kodeord og oplysninger, der kan lægge systemet ned, siger e-trussels analytiker hos Bitdefender, Bogdan Botezatu, til Ritzau.

Det er en fejl som udnytter såkaldt ’microarchitectural data-sampling” til at tilgå kernel-oplysninger som typisk ikke kan tilgås af almindelige applikationer.

Se også: Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere

Sårbarheden er blevet afprøvet i en stribe Intel processorer og har vist sig at kunne udnyttes på nuværende ’Kaby Lake” baserede Core processorer fra selskabet og helt tilbage til ’Ivy Bridge’ generationen fra 2012.

Bitdefender oplyser, at Intel er blevet gjort opmærksom på problemet i et stykke tid og at en software-opdatering vil kunne lukke for sårbarheden, om end kun delvist. Sårbarhedens ligger dog i hardwaren, noterer selskabet, hvorfor en udskiftning af processoren vil være nødvendig for at garantere at sikkerhedshullet er lappet.

Se også: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere