Artikel top billede

Kæmpefejl opdaget i Intel-processorer: Sårbarhed kan give adgang til passwords

Størstedelen af Intel processorer fra de seneste år er truet af stor sikkerhedsbrist, vurder it-sikkerhedsselskab.

En nyligt opdaget sårbarhed i Intel kan, ifølge sikkerhedsselskabet Bitdefender, give misbrugere adgang til yderst følsomme oplysninger såsom kodeord eller andre oplysninger som kan lægge et computersystem ned.

Fejlen kan udnyttes til blandt andet at opsnappe forretnings-hemmeligheder, vurderer it-sikkerhedsselskabet, som påpeger at det også kan give problemer hos andre virksomheder der deler en server under angreb.

”Et succesfuldt angreb kan afsløre følsomme oplysninger. Når en hacker har adgang til dem, kan de bruges senere. De kan afsløre kodeord og oplysninger, der kan lægge systemet ned, siger e-trussels analytiker hos Bitdefender, Bogdan Botezatu, til Ritzau.

Det er en fejl som udnytter såkaldt ’microarchitectural data-sampling” til at tilgå kernel-oplysninger som typisk ikke kan tilgås af almindelige applikationer.

Se også: Efter stor sikkerhedsbrist: Intel-fejlrettelse gør pc’er op til 19 procent sløvere

Sårbarheden er blevet afprøvet i en stribe Intel processorer og har vist sig at kunne udnyttes på nuværende ’Kaby Lake” baserede Core processorer fra selskabet og helt tilbage til ’Ivy Bridge’ generationen fra 2012.

Bitdefender oplyser, at Intel er blevet gjort opmærksom på problemet i et stykke tid og at en software-opdatering vil kunne lukke for sårbarheden, om end kun delvist. Sårbarhedens ligger dog i hardwaren, noterer selskabet, hvorfor en udskiftning af processoren vil være nødvendig for at garantere at sikkerhedshullet er lappet.

Se også: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere