Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Trump vil udstede totalt forbud mod amerikanske virksomheders brug af Huawei-teknologi

USA’s præsident, Donald Trump, forventes at underskrive forbud mod amerikanske selskabers anvendelse af teknologi fra blandt andet Huawei i denne uge.

USA’s præsident, Donald Trump, er på trapperne med et totalt forbud mod amerikanske virksomheders anvendelse af tele-udstyr, der er produceret af virksomheder, der udgør en national risiko.

Forbuddet ventes underskrevet i løbet af de kommende dage, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der nævnes officielt ingen navne, men det regnes for givet, at forbuddet er møntet mod kinesiske Huawei, som i flere år har været indblandet i en heftig debat i USA.

Det kinesiske selskab regnes i USA for at være farligt, og det har stort set ingen forretning tilbage i landet.

Du kan læse mere om sagen her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Ifølge Reuters har forbuddet været undervejs i mere end et år. Sagen er flere gange blevet udskudt. Og det kan meget vel ske igen, siger anonyme kilder til nyhedsbureauet.

Den såkaldte executive order - altså præsidentielle befaling - vil i givet fald lægge sig på af den amerikanske lov, der giver den amerikanske præsident ret til at regulere handel, hvis han vurderer, at den nationale sikkerhed er udfordret.

Læs også:

USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere