Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Trump vil udstede totalt forbud mod amerikanske virksomheders brug af Huawei-teknologi

USA’s præsident, Donald Trump, forventes at underskrive forbud mod amerikanske selskabers anvendelse af teknologi fra blandt andet Huawei i denne uge.

USA’s præsident, Donald Trump, er på trapperne med et totalt forbud mod amerikanske virksomheders anvendelse af tele-udstyr, der er produceret af virksomheder, der udgør en national risiko.

Forbuddet ventes underskrevet i løbet af de kommende dage, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der nævnes officielt ingen navne, men det regnes for givet, at forbuddet er møntet mod kinesiske Huawei, som i flere år har været indblandet i en heftig debat i USA.

Det kinesiske selskab regnes i USA for at være farligt, og det har stort set ingen forretning tilbage i landet.

Du kan læse mere om sagen her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Ifølge Reuters har forbuddet været undervejs i mere end et år. Sagen er flere gange blevet udskudt. Og det kan meget vel ske igen, siger anonyme kilder til nyhedsbureauet.

Den såkaldte executive order - altså præsidentielle befaling - vil i givet fald lægge sig på af den amerikanske lov, der giver den amerikanske præsident ret til at regulere handel, hvis han vurderer, at den nationale sikkerhed er udfordret.

Læs også:

USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere