Artikel top billede

Morgen-briefing: Grundlægger trækker sig fra nordjyske TimePlan Software / Nets i fyringssag: Risikerede konkurs / Kapitalfond vil investere i mindre tech-selskaber

Grundlægger trækker sig fra nordjyske TimePlan Software. Nets i fyringssag: Risikerede konkurs. Kapitalfond vil investere i mindre tech-selskaber. Warren Buffet investerer næsten seks milliarder kroner i Amazon. Tøjcontainere skal selv fortælle, når de er fyldte

Godmorgen fra Computerworld, hvor din morgen-briefing bestyrer i dag er Dan Jensen.

Grundlægger trækker sig fra nordjyske TimePlan Software

Efter 24 år som topchef trækker Henrik Baasch sig som direktør fra nordjyske TimePlan Software, som han selv har stiftet.

I stedet har selskabet ansat Rex A. Clausager, der nu overtager CEO-posten i Aalborg-selskabet, der har omkring 30 medarbejdere og i de senere år ret stabilt har landet et overskud på omkring 15 millioner kroner.

“At fortsætte TimePlans vækst og ekspansion kræver 120 procent fokus fra direktørens side. Efter jeg er fyldt 60, må jeg erkende, at ønsket om at fokusere på andre ting i livet har meldt sig og at have mere tid sammen med min familie,” meddeler Henrik Baasch.

Han fortsætter som bestyrelsesformand for selskabet, der leverer TimePlan-systemet til personaleadsministration til 400 virksomheder i 25 lande.

Nets i fyringssag: Risikerede konkurs

En fejl hos Nets i julen 2014 betød, at virksomheden pludselig var i akut pengemangel på det svenske marked, hvilket i værste tilfælde kunne have ført til konkurs.

Sådan lød det ifølge Børsen onsdag fra topchef Bo Nilsson, da han blev afhørt i Retten i Glostrup.

Nets er blevet sagsøgt af den tidligere chef for treasury-afdelingen,. Ralitsa Møller, der forlanger 21,5 millioner kroner for uretmæssig fyring.

Hun modtog i forbindelse med sin fyring i alt knap 3,2 millioner kroner.

“Hun er den, jeg kan huske, der er blevet behandlet absolut bedst i forbindelse med en aftrædelse," sagde Bo Nilsson ifølge avisen.

Kapitalfond vil investere i mindre tech-selskaber

Den danske kapitalfond VækstPartner Kapital er klar med sin anden fond, der kommer til at indeholde 350 millioner kroner, som skal investeres i mindre danske tech-virksomheder.

Det meddeler kapitalfonden i denne pressemeddelelse.

VækstPartner Kapital har ganske vist endnu ikke leveret en fuld exit på sin første fond, hvor pengene til gengæld er blevet investeret hurtigere end forventet.

“Der er masser af muligheder i at investere i mindre virksomheder. Vi fokuserer på sunde selskaber med 10-75 millioner i omsætning, og der er mange fine virksomheder i det segment, som handles til fair priser. Vi ser store vækstmuligheder i mange af de virksomheder, vi bliver præsenteret for. Især hvis man kobler dem med en ekstraordinært aktiv ejer som os, der er drevet af at gå ind og arbejde med modning og udvikling af virksomhederne,” lyder det fra kapitalfonden.

Den har allerede investeret i selskaber som LeadFamly og CIM.

Warren Buffet investerer næsten seks milliarder kroner i Amazon

Den kendte investor og en af verdens rigeste mennesker Warren Buffet, har netop investeret 860,6 millioner dollar - næsten seks milliarder kroner - i Amazon-aktier via investeringsselskabet Berkshire Hathaway.

Warren Buffet er kendt for at købe meget massivt op, når han beslutter sig for at investere i en virksomhed, og han er blevet berømt - og rig - på at have blik for de guldrandede papirer.

Berkshire Hathaway ejer også store aktierposter i Red Hat og Apple.

Tøjcontainere skal selv fortælle, når de er fyldte

Frelsens Hær udstyrer nu sine kendte tøjcontainere til indsamling af brugt tøj med sensorer, der giver besked, når containerne er fyldte. Det sker i samarbejde med Telia.

Containerne tømmes i dag i meget ujævn frekvens, og det giver et stort spild, mener Frelsens Hær - både når det gælder tømning af ikke-fyldte containere og tømning af overfyldte containere, da folk ofte her placerer sække ved siden af containerne, hvilket betyder det kan blive ødelagt af vind og vejr.

“De intelligente sensorer er alle udstyret med et SIM-kort, så de kan sende et signal til et centralt overvågningssystem, når den enkelte container er ved at være fyldt. Dermed kan Frelsens Hær monitorere samtlige containere og planlægge kørsel og tømning. Desuden kan man undgå at køre unødvendige ture med opsamlingsbilerne, hvilket sparer både tid, slitage, brændstof og CO2-udledning,” meddeler Telia og Frelsens Hær.

En mærkedag

Computerworld udsender ikke morgen-briefing i morgen fredag, da det er en helligdag.

Lad os derfor afslutningsvis denne morgen gøre opmærksom på, at 17. maj er en mærkedag, der måske er værd at bide mærke i.

Det er nemlig 100-års dagen for indførelsen af en arbejdsdag på otte timer for de danske lønmodtagere.

17. maj 1919 underskrev De Samvirkende Fagforbund og Dansk Arbejdsgiverforening efter lang tids protester, lockout og strejker nemlig en aftale, der fra senest 1. januar 1920 skulle indføre otte timers arbejdsdag og en såkaldt ‘engelsk uge’ - det vil sige otte timer mandag til fredag og til klokken 12:00 lørdag - for de danske lønmodtagere.

Arbejdsugen på 37 timer, som vi kender i dag, blev indført i 1991.

Morgen-briefing er tilbage mandag i din indbakke og på din foretrukne it-nyhedswebsite, cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.