Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund Hansen)

Eva Berneke: Derfor har vi haft hemmelige regler om ansættelse af unge under 36 år

KMD har haft ‘bias’ i rekrutteringen, forklarer topchef Eva Berneke som begrundelse for, at KMD siden 2018 har haft en regel om ikke at ansætte folk over 36 år uden særlig tilladelse.

KMD har haft ‘bias i rekrutteringen,’ forklarer topchef Eva Berneke til Finans.

Det sker som en begrundelse for, at KMD via en hemmelig plan for nyansættelser siden 2018 har forbudt ansættelse af nye medarbejdere over 36 år uden særlig tilladelse fra topledelsen.

Det kunne Computerworld afsløre for to uger siden, og det kan du læse mere om her: Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år.

Sagen har vakt stor opsigt.

Dengang ville KMD ikke stille op til interview med Computerworld.

Istedet fremsendte virksomheden en række skriftlige svar fra HR-direktør Michael Steen Holst til os.

“I KMD har vi ønsket at sætte fokus på, at vores rekrutteringsproces skal understøtte vores ønske om at have en bred medarbejdersammensætning. Det vil sige, at vi gerne vil have både yngre såvel som mere erfarne profiler som en del af vores medarbejderstab,” skrev han blandt andet.

Det er samme forklaring, som Eva Berneke nu kommer med.

“Vi kunne se, at vi havde bias i vores rekruttering. Vi havde en tendens til at ansætte for mange, der lignede os selv. Derfor forsøgte vi at arbejde med nogle retningslinjer, som har gjort, at man lige får stillet sig spørgsmålet: Ansætter jeg en, der ligner den, der var der før ham?,” siger hun til Finans.

Som årsag til, at enten hun eller CFO Jannich Lund specifikt skulle godkende ansættelser af folk over 36 år, som Computerworld kunne afsløre, peger hun på, at KMD ville ‘sikre,’ at der kom andre øjne på den specifikke ansættelse end den leder, der stod for ansættelsen.

HR-direktør Michael Steen Holst meddelte for to uger siden til Computerworld, at KMD har et 'særligt fokus' på at få unge folk ind.

"Vi mener, at det et godt for både KMD, it-branchen såvel som samfundet. Vi ser det som en vigtig opgave at uddanne og oplære unge kandidater, og vi anser det som en forpligtelse at få folk ind, der kan være med at udvikle KMD på den helt lange bane," skrev han til Computerworld som begrundelse for reglen.

Læs også:

Efter afsløring af KMD's hemmelige ansættelsesplan opfordrer Prosa sine medlemmer til at søge erstatning: "Hvis der er mulighed for det, så vil vi rejse en erstatningssag mod KMD"

KMD's ulovlige ansættelsespolitik: Benhård krig med Netcompany presser konkurrenterne til massive forandringer

Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år.
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.