Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Aktie-kurser styrtdykker i kølvandet på Huawei-forbud: Markedet er bekymret

De store chip-producenterns aktiekurser rasler ned i kølvandet på amerikansk forbud mod Huawei.

Bekymringen har for alvor ramt det globale chip-marked i kølvandet på præsident Donald Trumps forbud mod Huawei i sidste uge.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Aktiekurserne drøner nedad.

For markedet er bekymret over udsigten til, at chip-leverandørerne vil begynde at annullere kommende leverancer til Huawei, der er verdens næststørste smartphone-producent og dermed en af de største chip-kunder i verden.

Den japanske erhvervsavis Nikkei Asian Review skriver således, at tyske Infineon omgående har annulleret forsendelser til Huawei på grund af frygten for selv at blive ramt af amerikanske sanktioner.

Google har desuden sat Huawei på sin sorte liste, hvilket du kan læse mere om her:

Det samme gælder Lumentum, der leverer teknologier til ansigts-genkendelse.

Nikkei Asian Review skriver, at franske STMicroelectronics for tiden overvejer at droppe Huawei som aftager af selskabets produkter.

Konsekvenserne har været tydelige.

Ifølge Reuters er aktierne styrtdykket: De amerikanske Qualcomm, Xilinx, Micron, Broadcom, Skyworkds og AMD er faldet med op til fem procent, mens Infineon er faldet 4,5 procent og AMS hele 11,5 procent.

“I de komende måneder kan det i brede træk forventes, at Huawei-delen af deres forretning vil blive en del svagere, medmindre den amerikanske regering ændrer holdning,” meddeler analytiker i analysehuset Liberum, Janardan Menon, til Reuters.

Læs også:

Er Huawei truet på livet? Det kommer Google-forbud og amerikansk beslutning til at betyde

USA giver Huawei 90 dage inden hammeren falder

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere