Artikel top billede

Aktie-kurser styrtdykker i kølvandet på Huawei-forbud: Markedet er bekymret

De store chip-producenterns aktiekurser rasler ned i kølvandet på amerikansk forbud mod Huawei.

Bekymringen har for alvor ramt det globale chip-marked i kølvandet på præsident Donald Trumps forbud mod Huawei i sidste uge.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Aktiekurserne drøner nedad.

For markedet er bekymret over udsigten til, at chip-leverandørerne vil begynde at annullere kommende leverancer til Huawei, der er verdens næststørste smartphone-producent og dermed en af de største chip-kunder i verden.

Den japanske erhvervsavis Nikkei Asian Review skriver således, at tyske Infineon omgående har annulleret forsendelser til Huawei på grund af frygten for selv at blive ramt af amerikanske sanktioner.

Google har desuden sat Huawei på sin sorte liste, hvilket du kan læse mere om her:

Det samme gælder Lumentum, der leverer teknologier til ansigts-genkendelse.

Nikkei Asian Review skriver, at franske STMicroelectronics for tiden overvejer at droppe Huawei som aftager af selskabets produkter.

Konsekvenserne har været tydelige.

Ifølge Reuters er aktierne styrtdykket: De amerikanske Qualcomm, Xilinx, Micron, Broadcom, Skyworkds og AMD er faldet med op til fem procent, mens Infineon er faldet 4,5 procent og AMS hele 11,5 procent.

“I de komende måneder kan det i brede træk forventes, at Huawei-delen af deres forretning vil blive en del svagere, medmindre den amerikanske regering ændrer holdning,” meddeler analytiker i analysehuset Liberum, Janardan Menon, til Reuters.

Læs også:

Er Huawei truet på livet? Det kommer Google-forbud og amerikansk beslutning til at betyde

USA giver Huawei 90 dage inden hammeren falder

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere