Artikel top billede

Apple åbner for gratis reparationer af trælse tastaturer efter mange klager - ændrer nu design

Apple ændrer på udformningen af de omstridte butterfly-tastaturer og forbedrer reparations-tiden efter mange klager fra brugerne.

Der har i årevis været udpræget utilfreds blandt MacBook-brugere over de tastaturer, som Apple fra 2015 har anvendt til MacBook-computerne.

Nu vil Apple en gang for alle problemet til livs: Selskabet ændrer i forbindelse med lanceringen af den nye MacBook Pro den omstridte funktion.

Og samtidig tilbyder selskabet nu kvit og frit at reparere de ældre MacBook-computere, der er ramt af problemet.

De bliver nu alle en del af Apples Keyboard Service Program, som du kan læse mere om hos Apple her.

Disse modeller er ramt

Det drejer sig om MacBook-computere fra 2015 og frem samt MacBook Pro-computere fra 2016 og frem i følgende modeller:

- 12-tommer Retina MacBook (2015 til 2017).

- MacBook Air (2018).

- 13-tommer MacBook Pro (2016 til 2019).

- 15-tommer MacBook Pro MacBook Pro (2016 til 2019).

Disse computere kan have problemer med den såkaldte butterfly switch, som anvendes af Apple til at få en tast til at springe tilbage på plads, når den har været nedtrykket.

Ifølge mange klager fra MacBook-brugerne er switchen meget modtagelig for støv og fnuller, som kan trænge ind og ødelægge funktionen.

Det kan føre til dobbelttryk, døde taster og andre irriterende fejl i tastaturert.

Apple blev for nogle år siden sagsøgt i et massesøgsmål af utilfredse MacBook-brugere.

Her hed det blandt andet, at tasterne på grund af butterfly switchens udforming ‘dårligt nok flytter sig, når de bliver trykket ned. Som deres navn antyder, er de ekstremt sårbare og bliver holdt på plads af fire bittesmå tråde af skrøbelig plastic,’

Sagsøgerne pegede her også på, at det ikke kan lade sig gøre at fjerne en enkelt tast uden at risikere, at hele tastaturet bliver ødelagt.

Det kan du læse mere om her: Apple sagsøges i stor stil af utilfredse MacBook-brugere.

Apple meddeler, at de nye MacBook-computeres tastatur er bygget i nyt design og med nye materialer, som ifølge selskabet vil reducere antallet af fejl- og dobbeltryk markant.

Det er dog i den forbindelse værd at bemærke, at også de nye MacBook-computere er underlagt Apples udvidede tastatur-reperations-garanti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.