Artikel top billede

Apple åbner for gratis reparationer af trælse tastaturer efter mange klager - ændrer nu design

Apple ændrer på udformningen af de omstridte butterfly-tastaturer og forbedrer reparations-tiden efter mange klager fra brugerne.

Der har i årevis været udpræget utilfreds blandt MacBook-brugere over de tastaturer, som Apple fra 2015 har anvendt til MacBook-computerne.

Nu vil Apple en gang for alle problemet til livs: Selskabet ændrer i forbindelse med lanceringen af den nye MacBook Pro den omstridte funktion.

Og samtidig tilbyder selskabet nu kvit og frit at reparere de ældre MacBook-computere, der er ramt af problemet.

De bliver nu alle en del af Apples Keyboard Service Program, som du kan læse mere om hos Apple her.

Disse modeller er ramt

Det drejer sig om MacBook-computere fra 2015 og frem samt MacBook Pro-computere fra 2016 og frem i følgende modeller:

- 12-tommer Retina MacBook (2015 til 2017).

- MacBook Air (2018).

- 13-tommer MacBook Pro (2016 til 2019).

- 15-tommer MacBook Pro MacBook Pro (2016 til 2019).

Disse computere kan have problemer med den såkaldte butterfly switch, som anvendes af Apple til at få en tast til at springe tilbage på plads, når den har været nedtrykket.

Ifølge mange klager fra MacBook-brugerne er switchen meget modtagelig for støv og fnuller, som kan trænge ind og ødelægge funktionen.

Det kan føre til dobbelttryk, døde taster og andre irriterende fejl i tastaturert.

Apple blev for nogle år siden sagsøgt i et massesøgsmål af utilfredse MacBook-brugere.

Her hed det blandt andet, at tasterne på grund af butterfly switchens udforming ‘dårligt nok flytter sig, når de bliver trykket ned. Som deres navn antyder, er de ekstremt sårbare og bliver holdt på plads af fire bittesmå tråde af skrøbelig plastic,’

Sagsøgerne pegede her også på, at det ikke kan lade sig gøre at fjerne en enkelt tast uden at risikere, at hele tastaturet bliver ødelagt.

Det kan du læse mere om her: Apple sagsøges i stor stil af utilfredse MacBook-brugere.

Apple meddeler, at de nye MacBook-computeres tastatur er bygget i nyt design og med nye materialer, som ifølge selskabet vil reducere antallet af fejl- og dobbeltryk markant.

Det er dog i den forbindelse værd at bemærke, at også de nye MacBook-computere er underlagt Apples udvidede tastatur-reperations-garanti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere