Artikel top billede

Apple åbner for gratis reparationer af trælse tastaturer efter mange klager - ændrer nu design

Apple ændrer på udformningen af de omstridte butterfly-tastaturer og forbedrer reparations-tiden efter mange klager fra brugerne.

Der har i årevis været udpræget utilfreds blandt MacBook-brugere over de tastaturer, som Apple fra 2015 har anvendt til MacBook-computerne.

Nu vil Apple en gang for alle problemet til livs: Selskabet ændrer i forbindelse med lanceringen af den nye MacBook Pro den omstridte funktion.

Og samtidig tilbyder selskabet nu kvit og frit at reparere de ældre MacBook-computere, der er ramt af problemet.

De bliver nu alle en del af Apples Keyboard Service Program, som du kan læse mere om hos Apple her.

Disse modeller er ramt

Det drejer sig om MacBook-computere fra 2015 og frem samt MacBook Pro-computere fra 2016 og frem i følgende modeller:

- 12-tommer Retina MacBook (2015 til 2017).

- MacBook Air (2018).

- 13-tommer MacBook Pro (2016 til 2019).

- 15-tommer MacBook Pro MacBook Pro (2016 til 2019).

Disse computere kan have problemer med den såkaldte butterfly switch, som anvendes af Apple til at få en tast til at springe tilbage på plads, når den har været nedtrykket.

Ifølge mange klager fra MacBook-brugerne er switchen meget modtagelig for støv og fnuller, som kan trænge ind og ødelægge funktionen.

Det kan føre til dobbelttryk, døde taster og andre irriterende fejl i tastaturert.

Apple blev for nogle år siden sagsøgt i et massesøgsmål af utilfredse MacBook-brugere.

Her hed det blandt andet, at tasterne på grund af butterfly switchens udforming ‘dårligt nok flytter sig, når de bliver trykket ned. Som deres navn antyder, er de ekstremt sårbare og bliver holdt på plads af fire bittesmå tråde af skrøbelig plastic,’

Sagsøgerne pegede her også på, at det ikke kan lade sig gøre at fjerne en enkelt tast uden at risikere, at hele tastaturet bliver ødelagt.

Det kan du læse mere om her: Apple sagsøges i stor stil af utilfredse MacBook-brugere.

Apple meddeler, at de nye MacBook-computeres tastatur er bygget i nyt design og med nye materialer, som ifølge selskabet vil reducere antallet af fejl- og dobbeltryk markant.

Det er dog i den forbindelse værd at bemærke, at også de nye MacBook-computere er underlagt Apples udvidede tastatur-reperations-garanti.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere