Artikel top billede

Apple åbner for gratis reparationer af trælse tastaturer efter mange klager - ændrer nu design

Apple ændrer på udformningen af de omstridte butterfly-tastaturer og forbedrer reparations-tiden efter mange klager fra brugerne.

Der har i årevis været udpræget utilfreds blandt MacBook-brugere over de tastaturer, som Apple fra 2015 har anvendt til MacBook-computerne.

Nu vil Apple en gang for alle problemet til livs: Selskabet ændrer i forbindelse med lanceringen af den nye MacBook Pro den omstridte funktion.

Og samtidig tilbyder selskabet nu kvit og frit at reparere de ældre MacBook-computere, der er ramt af problemet.

De bliver nu alle en del af Apples Keyboard Service Program, som du kan læse mere om hos Apple her.

Disse modeller er ramt

Det drejer sig om MacBook-computere fra 2015 og frem samt MacBook Pro-computere fra 2016 og frem i følgende modeller:

- 12-tommer Retina MacBook (2015 til 2017).

- MacBook Air (2018).

- 13-tommer MacBook Pro (2016 til 2019).

- 15-tommer MacBook Pro MacBook Pro (2016 til 2019).

Disse computere kan have problemer med den såkaldte butterfly switch, som anvendes af Apple til at få en tast til at springe tilbage på plads, når den har været nedtrykket.

Ifølge mange klager fra MacBook-brugerne er switchen meget modtagelig for støv og fnuller, som kan trænge ind og ødelægge funktionen.

Det kan føre til dobbelttryk, døde taster og andre irriterende fejl i tastaturert.

Apple blev for nogle år siden sagsøgt i et massesøgsmål af utilfredse MacBook-brugere.

Her hed det blandt andet, at tasterne på grund af butterfly switchens udforming ‘dårligt nok flytter sig, når de bliver trykket ned. Som deres navn antyder, er de ekstremt sårbare og bliver holdt på plads af fire bittesmå tråde af skrøbelig plastic,’

Sagsøgerne pegede her også på, at det ikke kan lade sig gøre at fjerne en enkelt tast uden at risikere, at hele tastaturet bliver ødelagt.

Det kan du læse mere om her: Apple sagsøges i stor stil af utilfredse MacBook-brugere.

Apple meddeler, at de nye MacBook-computeres tastatur er bygget i nyt design og med nye materialer, som ifølge selskabet vil reducere antallet af fejl- og dobbeltryk markant.

Det er dog i den forbindelse værd at bemærke, at også de nye MacBook-computere er underlagt Apples udvidede tastatur-reperations-garanti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere