Fortalt til: Christoffer Lund-Hansen

Mennesker i IT

Udgivet 23. maj 2019 kl. 10.59
På min første arbejdsdag som CIO for Oticon spurgte jeg den daværende finansdirektør, om jeg måtte se it-budgettet. Jeg fik at vide, at det skulle jeg ikke bekymre mig om.

Det viser lidt om, hvad det var for en Oticon-kultur, vi kom fra, hvor tingene ikke var så formaliserede.

Der var et it-budget, men sådan en melding var nok et levn fra den tidligere meget uformelle Lars Kolind-kultur, hvor der ikke var nogen organisation, men alle kunne tale med alle, hvilket var super positivt.

Dengang var firmaet ikke så stort, at vi behøvede processer og governance for alting.

Finansdirektøren havde super god indsigt, så han skulle nok styre it-budgettet, og så var der ingen grund til, at jeg skulle bekymre mig om det.

Så måtte jeg jo koncentrere mig om noget andet i første omgang, og et eller andet sted var det jo positivt, at jeg ikke skulle starte med at kigge på budgettet, men i stedet kigge på, hvordan jeg hjælper forretningen.

I dag er vi en langt større, kompleks og global virksomhed med et krav om styr på processerne, så der har jeg adgang til alle it-budgetter.

Meldingen fra dengang illustrerer dog meget godt, hvor virksomheden kom fra.
Christian Pedersen, CIO for Demant, der ejer Oticon.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.