Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk sender første bredbånds-satellitter ud i rummet

Det Elon Musk-ejede rumfartsselskab SpaceX, har netop sendt det første hold af bredbånds-satelliter i kredsløb om jorden, der i fremtiden skal sende gigabit-internet til private og virksomheder direkte fra rummet.

Rumfartsselskabet SpaceX, der er stiftet af tech-iværksætter Elon Musk, har netop opsendt selskabets første bredbåndssatellitter.

60 satelliter er blevet sendt i kredsløb om jorden, som en del af selskabets nye Starlink internet service, der skal levere lynhurtigt internet over hele kloden direkte fra rummet.

Det skriver Reuters.

En af SpaceX's Falcon 9-raketter blev i dag torsdag afsendt med satellitterne, der hver især vejer 227 kg. En time efter afsending blev de sat i kredsløb, og det vil tage omkring 24 timer, før det vides, om de fungerer korrekt.

Nu har rumfartsselskabet taget endnu et skridt mod målet om at kunne levere gigabit-internet til private og virksomheder direkte fra verdensrummet.

Elon Musk har ifølge mediet været ude og sige, at Starlink-projektet er en vigtig omsætningskanal for SpaceX-selskabet, der skal være med til at finansiere Elon Musks større langsigtede planer.

"Vi tror på, at det er et vigtigt skridt på vejen til at etablere en selvforsynende by på Mars og en base på måned," sagde SpaceX og Tesla-stifteren ifølge Reuters.

Der skal afsendes 12 raketter med samme antal satellitter ombord før at internettet kan dække hele verden, lyder det. I øeblikket er Starlink kun godkendt til at operere i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere