Artikel top billede

Elon Musk sender første bredbånds-satellitter ud i rummet

Det Elon Musk-ejede rumfartsselskab SpaceX, har netop sendt det første hold af bredbånds-satelliter i kredsløb om jorden, der i fremtiden skal sende gigabit-internet til private og virksomheder direkte fra rummet.

Rumfartsselskabet SpaceX, der er stiftet af tech-iværksætter Elon Musk, har netop opsendt selskabets første bredbåndssatellitter.

60 satelliter er blevet sendt i kredsløb om jorden, som en del af selskabets nye Starlink internet service, der skal levere lynhurtigt internet over hele kloden direkte fra rummet.

Det skriver Reuters.

En af SpaceX's Falcon 9-raketter blev i dag torsdag afsendt med satellitterne, der hver især vejer 227 kg. En time efter afsending blev de sat i kredsløb, og det vil tage omkring 24 timer, før det vides, om de fungerer korrekt.

Nu har rumfartsselskabet taget endnu et skridt mod målet om at kunne levere gigabit-internet til private og virksomheder direkte fra verdensrummet.

Elon Musk har ifølge mediet været ude og sige, at Starlink-projektet er en vigtig omsætningskanal for SpaceX-selskabet, der skal være med til at finansiere Elon Musks større langsigtede planer.

"Vi tror på, at det er et vigtigt skridt på vejen til at etablere en selvforsynende by på Mars og en base på måned," sagde SpaceX og Tesla-stifteren ifølge Reuters.

Der skal afsendes 12 raketter med samme antal satellitter ombord før at internettet kan dække hele verden, lyder det. I øeblikket er Starlink kun godkendt til at operere i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere