Artikel top billede

Lenovo viser deres første 5G-laptop frem som prototype ved årets Computex messe.

Her er den første 5G-pc: Den ydmyger din bærbar ved at holde strøm i 24 timer

De første bærbare Windows-maskiner med 5G ombord er spottet ved årets Computex-messe. Ydelsen er godkendt og batteriets levetid er fænomenal.

Det er ikke kun Intel og AMD, der er ude efter at drive din næste bærbare computer frem.

De to processorproducenter står til at blive udfordret af mobilverdenens chip-specialist Qualcomm, som hvert år forsøger at tilpasse deres mobilprocessorer til brug i laptops.

Efter nogle generationer med middelmådige resultater, synes producenten at være klar med en lovende chip kaldet ’Project Limitless’.

Her diskes op med en Snapdragon 8cx, som lokker med både 5G-evner, konkurrencedygtig ydelse og en spektakulær driftstid.

Første maskine ekviperet med platformen, står Lenovo for, og bliver præsenteret ved årets Computex-messe, skriver PCWorld.

Læs også: Qualcomm udfordrer Intel med ny laptop-chip: Core i7 superkræfter der kører i døgndrift

Yder godt og længe

Qualcomm lover selv, at processorens nye ’Kryo 495’-arkitektur vil byde på et massivt performance-boost ved at være 2,5 gange hurtigere end Snapdragon 850-generationen.

I benchmark-programmet PCMark 10 formår den nye processor at løbe om kap med Intels Core i5 8250U - en quad-core processor, som i dag er at finde i mange midrange-maskiner.

Dertil kommer løfter om en yderst livende driftstid. I PCMark 10-testen opnår maskinen en over 16 timers levetid på en optankning når apps benyttes – det dobbelte af hvad Intel maskinen mønstrer med samme batteri. I ’Idle’-testen, kommer driftstiden op på 23,5 timer.

Ud over at levere fornuftig ydelse og lang driftstid er prototypen udstyret med en X55 5G-modem, signeret af Qualcomm, som kan koble maskinen op til det lynhurtige mobile internet.

De lovende maskiner står dog ikke til salgsdebut med det samme. De første maskiner baseret på ’Project Limitess’-hardware står til at debutere i 2020, lyder det.

Se også: AMD’s seneste lanceringsevent er et tegn på magtskifte i processorbranchenComputerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.