Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ingen erstatning for danskeres tab på grund af it-problemer / Center samler IoT-kompetencer i Danmark / Nordjyske Cescom bygger kraftigt ud og åbner i Vejle / Bitcoin rykker igen efter ny interesse

Ingen erstatning for danskeres tab på grund af it-problemer. Center samler IoT-kompetencer i Danmark. Nordjyske Cescom bygger kraftigt ud og åbner i Vejle. Bitcoin rykker igen efter ny interesse. HP har stor glæde af samarbejde med gamere. TDC vil have ligestilling på chefgangen inden 2025. Alibaba vil rejse 20 milliarder dollar i kæmpe kapitaludvidelse.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer dagens dosis af din morgen-briefing sammensat af dagens bestyrer på morgen-kvisten, Dan Jensen.

Ingen erstatning for danskeres tab på grund af it-problemer

Der bliver ingen erstatning til de danskere, der røg ind i forskellige problemer, da tinglysningen for snart 10 år siden blev digitaliseret.

Det afgjorde Østre Landsret mandag, hvor 422 danskere tabte deres gruppesøgsmål i sagen.

Ifølge Østre Landsret har staten ikke et erstatningsansvar over for danskere, der tabte penge på grund af forsinkelser og lignende som følge af den problematiske implementering.

Du kan læse hele dommen hos Østre Landsret her.

Center samler IoT-kompetencer i Danmark

Nordic IoT Centre er klar med første del af sin partnerkreds, som består af leverandører af IoT-services samt universiteter, der forsker i området på forskellig vis.

Centeret blev etableret i 2017 af Force Technology og Alexandra Instituttet med det formål at skabe et økosystem for udvikling af IoT.

Centeret meddeler, at det desuden råder over testfaciliteter, hvor man kan teste IoT-produkter og lignende.

På centerets website - Nordiciot.partners - kan man læse forskellige usecases.

“Her kan andre virksomheder blive inspirerede til selv at gå i gang med IoT i samarbejde med dem, der er bedst egnede til opgaven. Et eksempel er den intelligente rottefælde, som Prevas har udviklet. Den rapporterer automatisk, når fælden har fanget en rotte skal tømmes. Derved skal den ikke længere tjekkes dagligt, men blot når den faktisk har fanget en rotte,” meddeler centeret til os.

Nordjyske Cescom bygger kraftigt ud og åbner i Vejle

Efter flere år med solide vækstrater på den gode side af 20 procent, udvider nordjyske Cescom de fysiske rammer til det tredobbelte i hovedkvarteret i Aars fra de nuværende 200 kvadratmeter til 600 kvadratmeter.

Det skal udvides til det tredobbelte. Desuiden åbner selskabet 1. juni det første af det, som ifølge planen skal være en hel række nye lokalafdelinger.

Det første eksterne kontor kommer til at ligge i Vejle.

“Siden Cescoms start i 2003 har vi hvert år øget medarbejderstaben, og i dag er vi 32. Når vores nye hovedkontor er udvidet, får vi plads til 59 medarbejdere – det skal gerne række de næste tre år,” meddeler direktør Jan Pedersen.

Bitcoin rykker igen efter ny interesse

Bitcoin rykker igen, og grunden er, at store investorer i USA er begyndt at vise interesse for kryptovalutaen, skriver Børsen.

Interessen tyder nemlig på, at bitcoin bliver mødt med en form for accept af, at den kan anvendes som både investeringsobjekt og betalingsmiddel, hedder det.

“Det, der gør det specielt denne gang, er, at bitcoin er på vej til at blive brugbart og accepteret som betalingsmiddel. Det skal være sikkert, nemt og hurtigt,” siger privatinvestor Jeppe Kirk Bonde til avisen.

HP har stor glæde af samarbejde med gamere

HP har stor glæde af selskabets partnerskaber med gamere og forskellige esports-hold, fortæller direktør Peter Møller Kristensen til Berlingske.

Det skyldes ikke mindst, at gamerne stiller skrappe krav til de tekniske specikationer på udstyret - herunder indstillings-muligheder, vægt, lys og lignende.

“Vores partnerskaber med professionelle gamere giver os en unik feedback på vores produkter, som får os til at være bedre i sync med målgruppens forventninger og ønsker til vores produkter,” siger direktøren til avisen.

TDC vil have ligestilling på chefgangen inden 2025

Danmarks største teleselskab, TDC, vil have ligestilling på chefgangene inden 2025, hvor der skal være lige mange kvinder og mænd i chefstillinger på alle niveauer i selskabet, fortæller HR-direktør Gryp Egstrup til Berlingske.

I dag er 78 procent af cheferne mænd, mens 22 procent er kvinder. Der bliver dog ikke tale om at indføre kvoter, men om at fokusere på at udvikle talent.

“Når vi vil have flere kvindelige ledere, er det, fordi det skal skabe en forretningsmæssig værdi. Vi tror på, at man får de bedste diskussioner og når frem til de bedste løsninger i fora, hvor alle ikke ligner hinanden, har samme baggrund eller ser tingene fra samme perspektiv,” siger HR-direktøren til avisen.

Alibaba vil rejse 20 milliarder dollar i kæmpe kapitaludvidelse

Kinesiske Alibaba planlægger at rejse enorme 20 milliard dollar - 136 milliarder kroner - i en gigantisk kapitaludvidelse. ‘

Det skal ske via en såkaldt sekundær børsnotering på børsen i New York, hvor Alibaba blev noteret i 2014. Dengang rejste selskabet 25 milliarder dollar.

Ifølge Reuters bliver det tale om den sjette-største ‘follow-on share sale’ nogensinde i verdenshistorien.

De mange penge skal ikke mindst investeres i udvikling af ny teknologi i takt med, at Kinas position på tech-markedet styrkes kraftigt i disse år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere