Artikel top billede

Morgen-briefing: Ingen erstatning for danskeres tab på grund af it-problemer / Center samler IoT-kompetencer i Danmark / Nordjyske Cescom bygger kraftigt ud og åbner i Vejle / Bitcoin rykker igen efter ny interesse

Ingen erstatning for danskeres tab på grund af it-problemer. Center samler IoT-kompetencer i Danmark. Nordjyske Cescom bygger kraftigt ud og åbner i Vejle. Bitcoin rykker igen efter ny interesse. HP har stor glæde af samarbejde med gamere. TDC vil have ligestilling på chefgangen inden 2025. Alibaba vil rejse 20 milliarder dollar i kæmpe kapitaludvidelse.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer dagens dosis af din morgen-briefing sammensat af dagens bestyrer på morgen-kvisten, Dan Jensen.

Ingen erstatning for danskeres tab på grund af it-problemer

Der bliver ingen erstatning til de danskere, der røg ind i forskellige problemer, da tinglysningen for snart 10 år siden blev digitaliseret.

Det afgjorde Østre Landsret mandag, hvor 422 danskere tabte deres gruppesøgsmål i sagen.

Ifølge Østre Landsret har staten ikke et erstatningsansvar over for danskere, der tabte penge på grund af forsinkelser og lignende som følge af den problematiske implementering.

Du kan læse hele dommen hos Østre Landsret her.

Center samler IoT-kompetencer i Danmark

Nordic IoT Centre er klar med første del af sin partnerkreds, som består af leverandører af IoT-services samt universiteter, der forsker i området på forskellig vis.

Centeret blev etableret i 2017 af Force Technology og Alexandra Instituttet med det formål at skabe et økosystem for udvikling af IoT.

Centeret meddeler, at det desuden råder over testfaciliteter, hvor man kan teste IoT-produkter og lignende.

På centerets website - Nordiciot.partners - kan man læse forskellige usecases.

“Her kan andre virksomheder blive inspirerede til selv at gå i gang med IoT i samarbejde med dem, der er bedst egnede til opgaven. Et eksempel er den intelligente rottefælde, som Prevas har udviklet. Den rapporterer automatisk, når fælden har fanget en rotte skal tømmes. Derved skal den ikke længere tjekkes dagligt, men blot når den faktisk har fanget en rotte,” meddeler centeret til os.

Nordjyske Cescom bygger kraftigt ud og åbner i Vejle

Efter flere år med solide vækstrater på den gode side af 20 procent, udvider nordjyske Cescom de fysiske rammer til det tredobbelte i hovedkvarteret i Aars fra de nuværende 200 kvadratmeter til 600 kvadratmeter.

Det skal udvides til det tredobbelte. Desuiden åbner selskabet 1. juni det første af det, som ifølge planen skal være en hel række nye lokalafdelinger.

Det første eksterne kontor kommer til at ligge i Vejle.

“Siden Cescoms start i 2003 har vi hvert år øget medarbejderstaben, og i dag er vi 32. Når vores nye hovedkontor er udvidet, får vi plads til 59 medarbejdere – det skal gerne række de næste tre år,” meddeler direktør Jan Pedersen.

Bitcoin rykker igen efter ny interesse

Bitcoin rykker igen, og grunden er, at store investorer i USA er begyndt at vise interesse for kryptovalutaen, skriver Børsen.

Interessen tyder nemlig på, at bitcoin bliver mødt med en form for accept af, at den kan anvendes som både investeringsobjekt og betalingsmiddel, hedder det.

“Det, der gør det specielt denne gang, er, at bitcoin er på vej til at blive brugbart og accepteret som betalingsmiddel. Det skal være sikkert, nemt og hurtigt,” siger privatinvestor Jeppe Kirk Bonde til avisen.

HP har stor glæde af samarbejde med gamere

HP har stor glæde af selskabets partnerskaber med gamere og forskellige esports-hold, fortæller direktør Peter Møller Kristensen til Berlingske.

Det skyldes ikke mindst, at gamerne stiller skrappe krav til de tekniske specikationer på udstyret - herunder indstillings-muligheder, vægt, lys og lignende.

“Vores partnerskaber med professionelle gamere giver os en unik feedback på vores produkter, som får os til at være bedre i sync med målgruppens forventninger og ønsker til vores produkter,” siger direktøren til avisen.

TDC vil have ligestilling på chefgangen inden 2025

Danmarks største teleselskab, TDC, vil have ligestilling på chefgangene inden 2025, hvor der skal være lige mange kvinder og mænd i chefstillinger på alle niveauer i selskabet, fortæller HR-direktør Gryp Egstrup til Berlingske.

I dag er 78 procent af cheferne mænd, mens 22 procent er kvinder. Der bliver dog ikke tale om at indføre kvoter, men om at fokusere på at udvikle talent.

“Når vi vil have flere kvindelige ledere, er det, fordi det skal skabe en forretningsmæssig værdi. Vi tror på, at man får de bedste diskussioner og når frem til de bedste løsninger i fora, hvor alle ikke ligner hinanden, har samme baggrund eller ser tingene fra samme perspektiv,” siger HR-direktøren til avisen.

Alibaba vil rejse 20 milliarder dollar i kæmpe kapitaludvidelse

Kinesiske Alibaba planlægger at rejse enorme 20 milliard dollar - 136 milliarder kroner - i en gigantisk kapitaludvidelse. ‘

Det skal ske via en såkaldt sekundær børsnotering på børsen i New York, hvor Alibaba blev noteret i 2014. Dengang rejste selskabet 25 milliarder dollar.

Ifølge Reuters bliver det tale om den sjette-største ‘follow-on share sale’ nogensinde i verdenshistorien.

De mange penge skal ikke mindst investeres i udvikling af ny teknologi i takt med, at Kinas position på tech-markedet styrkes kraftigt i disse år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.