Artikel top billede

Dansk Tesla-direktør vil disrupte taxabranchen med ny Uber-kopi

Peter Bardenfleth-Hansen er med til at starte det nye taxiselskab Viggo op, der allerede i år vil sætte op til 75 biler på gaden. Uber-kopien skal disrupte branchen, men overholde gældende lovgivning, lyder det.

Den højest placerede dansker i Tesla vil med ny grøn Uber-kopi disrupte taxabranchen.

Det skriver Børsen.

Udmeldingen kommer fra Peter Bardenfleth-Hansen, der er udviklingsdirektør i Tesla og lige nu er med til at starte den nye kørselstjeneste Viggo op.

Med platformen, der kan håndtere bestillinger og betalinger af en på forhånd fast pris, er det planen at sende mellem 50 og 75 grønne biler på gaden i København.

Viggo ønsker at holde sig inden for Taxiloven, som Peter Bardenfleth-Hansen pointerer vil blive overholdt.

"Jeg har altid syntes, at idéen i Uber-konceptet i udgangspunktet var rigtig god, men det var lidt for liberalt. For at sådan en platform skal være funktionel i den moderne verden, så skal der jo også være nogle gældende regler for chaufførerne, så jeg forstod egentlig godt, at de ikke kunne være operationelle i Danmark," fortæller han til Børsen.

Læs også: Uber børsnoteres: Så meget er det engang så hypede selskab nu værd

Tesla-direktøren regner med at vognparken, der kun skal bestå af nulemissionsbiler, er vokset til over 200 biler i hovedstaden inden 2021. Andre større danske byer og resten af Norden er også en del af en aggressiv ekspansionsplan fra Viggo, lyder det.

En del af strategien er at slå sig op på miljørigtige biler, forklarer Peter Bardenfleth-Hansen til Børsen, der satser på, at virksomheder som blandt andet Mærsk eller Novo Nordisk vil bruge tjenesten som et led i at blive mere grønne.

Læs også: Indsigt: Elon Musk lover revolutionerende ny selvkørende Tesla - men er der rent faktisk en fuldt selvkørende bil på vej?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”