Artikel top billede

Ny laptop fra Asus byder på to 4K-skærme

Den taiwanske laptop-producent klemmer to vilde skærme ned i en laptop.

Det kan umiddelbart virke overflødigt, men der er en vis fidus i Asus nyeste bærbare maskine, hvor producenten klemmer to 4K-skærme ned i en enkel maskine.

Maskinen hedder Asus Zenbook Pro Duo og byder på en hovedskærm på 15,6 tommer, assisteret af en aflang 14-tommers bonus-skærm i 32:9 format.

Skærmene er baserede på OLED-teknologi og leverer DCI-P3-farver, som giver massiv kulør og kontrast til eventuelt HDR-indhold.

Asus lover, at maskinerne giver rige muligheder for at multitaske med det udvidede desktop, som de to skærme tilbyder, mens det smalle display for neden giver kvikadgang til foretrukne apps.

Ligesom Apples Touchbar - bare 20 gange breddere.

Den aparte anordning betyder, at Asus må rykke rundt på tastatur og keyboard, så disse nu er klemt ud til bunden, mens touchpad’en flytter yderst til højre.

Stærke komponenter

Under det atypiske ydre, byder Asus på kraftig mekanik ved at parre Intels nyeste otte-kernede Core i9-processor med Nvidia RTX 2060-grafik.

Dertil kommer to USB-porte, et enkelt Thunderbolt 3-stik og en HDMI-udgang, samt fire mikrofoner optimeret til brug af enten Microsofts Cortana eller Amazons Alexa stemmestyring.

De mange funktioner og de vilde skærme betyder, at vægten på Zenbook Pro Duo lander på 2,5 kilo, altså i den tungere ende for en 15,6 tommers laptop.

Den eventuelle pris og lanceringsdato præciserer Asus ikke endnu, men selskabet oplyser, at pc’en vil debutere i tredje kvartal 2019.

Asus introducerede tilbage i 2018 deres første laptop med dobbeltskærm, hvor touchpad-feltet bijobbede som ekstra skærm. Dengang lød debutprisen på 14.999 kroner.

Du kan se den nye maskine i aktion i Asus' video nedenunder:

Se også: Vi tester Asus ZenBook Pro 15: Den er både vild og skør med sin dobbeltskærm, idéen bag er dog genial
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere