Artikel top billede

Ny laptop fra Asus byder på to 4K-skærme

Den taiwanske laptop-producent klemmer to vilde skærme ned i en laptop.

Det kan umiddelbart virke overflødigt, men der er en vis fidus i Asus nyeste bærbare maskine, hvor producenten klemmer to 4K-skærme ned i en enkel maskine.

Maskinen hedder Asus Zenbook Pro Duo og byder på en hovedskærm på 15,6 tommer, assisteret af en aflang 14-tommers bonus-skærm i 32:9 format.

Skærmene er baserede på OLED-teknologi og leverer DCI-P3-farver, som giver massiv kulør og kontrast til eventuelt HDR-indhold.

Asus lover, at maskinerne giver rige muligheder for at multitaske med det udvidede desktop, som de to skærme tilbyder, mens det smalle display for neden giver kvikadgang til foretrukne apps.

Ligesom Apples Touchbar - bare 20 gange breddere.

Den aparte anordning betyder, at Asus må rykke rundt på tastatur og keyboard, så disse nu er klemt ud til bunden, mens touchpad’en flytter yderst til højre.

Stærke komponenter

Under det atypiske ydre, byder Asus på kraftig mekanik ved at parre Intels nyeste otte-kernede Core i9-processor med Nvidia RTX 2060-grafik.

Dertil kommer to USB-porte, et enkelt Thunderbolt 3-stik og en HDMI-udgang, samt fire mikrofoner optimeret til brug af enten Microsofts Cortana eller Amazons Alexa stemmestyring.

De mange funktioner og de vilde skærme betyder, at vægten på Zenbook Pro Duo lander på 2,5 kilo, altså i den tungere ende for en 15,6 tommers laptop.

Den eventuelle pris og lanceringsdato præciserer Asus ikke endnu, men selskabet oplyser, at pc’en vil debutere i tredje kvartal 2019.

Asus introducerede tilbage i 2018 deres første laptop med dobbeltskærm, hvor touchpad-feltet bijobbede som ekstra skærm. Dengang lød debutprisen på 14.999 kroner.

Du kan se den nye maskine i aktion i Asus' video nedenunder:

Se også: Vi tester Asus ZenBook Pro 15: Den er både vild og skør med sin dobbeltskærm, idéen bag er dog genial
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere