Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Medie: Danske politikeres passwords flyder på nettet

Mere end 300 e-mailadresser fra Folketinget og de danske partier ligger på¨en åben database sammen med flere passwords.

Passwords og mailadresser på ti folketingspolitikere og mere end 200 ansatte i Folketinget og de danske partier ligger tilsyneladende i en åben database.

Blandt de 10 politikere er der blandt andet medlemmer af Forsvarsudvalget og Udenrigspolitisk Nævn samt medarbejdere i Folketingets partier fra Venstre til SF, skriver Berlingske.

“Det gør disse personer sårbare over for metoder, der tidligere er blevet brugt at statssponsorerede grupper,” siger Peter Kruse, der blandt andet har rådgivet Europol og Interpol om cybersikkerhed, til Berlingske.

De nu offentliggjorte kodeord er tilsyneladende ikke de mest effektive, hvis man gerne vil beskytte sine konti mod hackere.

Ifølge Berlingske er der brugt navne, fødselsår og almindelige kombinationer som 'Password3' og 'Slagelse89' til at beskytte sig bag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere